時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

小肥兔 發表於 19-7-30 14:17
諗多咗, 楊光 已經講咗,。外國勢力諗住搞亂香港以阻中國發展, 係無用架

佢向警察意敬,。係因為警察真 ...

同意
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

大宅

chichai 發表於 19-7-30 14:26
支持成立黃人獨立調查會yeah

黃人查黃人 黃人查埋警察

Super winwin

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-7-30 14:05
不喜歡, 可以離開.

不喜歡中國, 燒身份証/回鄉咭/特區護照

真係識有黃絲, 唔喜歡自己係中國人, 只寫講英文, 和爸媽已反面多年, 不喜歡香港但仍留下, 想嫁外國人, 但連印度佬都玩完佢就閃, 佢個樣其實好中國樣, 唔明佢點解咁唔爭氣唔接受現實

另一件, 公海成日出現嫁印度生左仔, 成日吹印度一人一票選總理, 民主大國, 仲走入來BK 話BK 比出面乜登取笑我地, 係我地井底蛙唔放眼世界, 望下出面民主國幾好咁啦

呢件野真係不知所謂, 唔喜歡可以走, 仲乜要夾埋外面D人笑我地BK 媽媽

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

侯爵府

hker 發表於 19-7-30 13:55
大家的怒火,就是班黑衣無賴四圍搞事!

"手無串鐵孩子?哈!行動狠辣,下下往死裡"殺警的喪屍。

黑衣人就是黃屍撐出來的, 所以黃屍才是罪(emoji)禍首!

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

水晶宮

kenstin 發表於 19-7-30 14:12
難度你不是黃種人?

黃人同黃種人係兩個唔同嘅意思,你唔係唔知呀?

男爵府

kenstin 發表於 19-7-30 13:28
中央港澳辦出來講話,說“啊媽係女人”,很多人覺得浪費時間,其實並非如此。

雖知道中央講話都帶含義, ...

其實你講的核心就係唔想解放軍出動
同樣,我都可以話港澳辦就係想穩定警察軍心,避免因張建宗言論影響士氣,而導致解放軍出動,中左“某人”圈套
去到尾,而家我相信大部份理智的香港人都想亂局快d平息,所以唔好再發放呢類似是而非的陰謀論喇

hungng    發表於 19-7-30 16:08

子爵府

回覆樓主:

香港亂到咁但係韓正冇出嚟講個一句嘢,明顯就係鬥輸咗。
佢有係北京開會㗎,點解冇番嚟香港處理緊急事務?

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

關派別咩事?
好多人都睇到關外國勢力事啦!
如果係兩派內鬥,會叫得郁泛民? 動員到班連登?
唔好轉移視線啦!

hungng    發表於 19-7-30 16:09

男爵府

SUKI20062014 發表於 19-7-30 14:31
睇頭幾個字都知道有"內咸",唔想睇落去了.
不過都想回復一下:
再糾纏獨立調查無意思,我們不相信所謂的調查成 ...
冇錯,看到前文講速龍隊點點點,已知帶有立場!警察正常執法,不需要成立獨立調查委員會 !支持警察,加油!

伯爵府

諗多咗, 楊光 已經講咗,。外國勢力諗住搞亂香港以阻中國發展, 係無用架

你好叻

別墅

我都來亂估下背後的含義
1.中央講明外國勢力無可能用搞亂香港來阻止中國發展,因為經過呢段時間拉鋸戰中央對於解決呢個陰謀已經心有成竹,有部署
2,胡志偉話中央無提出解決方案,好似只係口號式,係因為中央唔會話你知佢的方案,但唔會應承所謂的五大訴求
3,再亂係全香港人一齊埋單,所以呢個亂局要靠香港人自己齊心,而香港人可依靠的只有香港警隊
4,中央宜家打的係民意戰,但連登仔問民意可以食嗎,高下立見
5,中央會贏,美國無關痛癢,輸的係香港,經濟國際形象都話可以好快恢復,但最傷的係民主力量的消耗
以獨裁方式爭取的唔係民主,以踐踏其他人權利爭取的不是自由

kingmommy    發表於 19-7-31 05:03
fwp    發表於 19-7-30 20:03
hungng    發表於 19-7-30 16:10
catmervin    發表於 19-7-30 14:58

子爵府

又是 y 理
心盲最可怕。

水晶宮

hker 發表於 19-7-30 13:55
大家的怒火,就是班黑衣無賴四圍搞事!

"手無串鐵孩子?哈!行動狠辣,下下往死裡"殺警的喪屍。

同意。 728嗰晚, 見到暴徒由高空, 將整支路牌掉向地面既防暴部隊, 我真係覺得佢地係“恐怖份子”。 “暴徒” 都唔足夠形容佢地既行動。
天空之城, 快樂之地

伯爵府

YukiCc 發表於 19-7-30 13:45
成立獨立調查會》〉請問由咩人組成?
退休黄法官,現任黃法官

不如找個不持外國護照法官,可惜冇

大宅

kenstin 發表於 19-7-30 14:19
我愛國,但我不愛黨,如果黨能夠聽下反對聲音的話,將會是人民的福。
但現實是黨不單不愛聽,還不容許這類 ...
中國14億人,如果人哋真係要聽,都係先聽到內地內地十幾億人反對文盲革命嘅聲音啦,你唔會真以為內地人冇睇到黑衣人搞咗咩事吧?目前內地輿論一致反對呢場文盲革命,每日係度睇香港點樣俾黑衣人搞到民不聊生嘅戲碼喔。

珍珠宮

畀面勳章

芮媽媽0815 發表於 19-7-30 14:52
我都來亂估下背後的含義
1.中央講明外國勢力無可能用搞亂香港來阻止中國發展,因為經過呢段時間拉鋸 ...

高見

公爵府

Nancy20090615 發表於 19-7-30 14:05
不喜歡, 可以離開.

不喜歡中國, 燒身份証/回鄉咭/特區護照
絕對同意。

不喜歡做中國人的,滾到去世界任何一個角落,別人都係當你係中國人,別大大聲聲話自己唔係中國人而係 Hongkonger, 自欺欺人!

男爵府

韓正最初出黎支持林鄭, 又話理解暫緩修例, 林鄭就出黎道歉

之後韓正再冇出黎, 林鄭出黎都只係話譴責, 有人估韓正可能已被人取代

依家港澳辦講明對警察致敬, 現時除暴係首要, 冇講支唔支持設委員會, 即係叫警察加多兩錢肉緊, 捉多 d 暴徒

我估大陸認為最簡單方法係捉夠一千幾百暴徒, 其他人就會縮, 社會就會平靜返 d 先, 到時再算, 或者到時再有其他招數

事實真係有暴徒去台灣被冷待, 上前線的又對其他暴徒太早縮不滿, 更甚者有暴徒話連食飯都冇錢, 有公司要裁員就揀有罷工遲到早退既, 雖然癥兆只係一點點, 不過可能就係社會回歸平靜既出路

樓主大部份分析都還可以, 但最後話成立委員會比社會冷靜, 我諗冇乜邊個會覺得可以咁短時間就成立到一個雙方都接受既委員會成員, 而且黑衫訴求有五個 (起碼), 單一訴求肯定不能讓社會平靜

珍珠宮

畀面勳章

kenstin 發表於 19-7-30 14:26
香港人不自救,還要跌入鬥爭中,何苦呢?請三思!

是誰牽起的鬥爭? 還有點良心, 就停止做文宣

伯爵府

kenstin 發表於 19-7-30 13:28
中央港澳辦出來講話,說“啊媽係女人”,很多人覺得浪費時間,其實並非如此。

雖知道中央講話都帶含義, ...

調查甚麽?請言明

首頁

尾頁

跳至