時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

又鬧白衣人打人,咁佢地呢

大宅

畀面勳章

CINDYC 發表於 19-8-5 01:07
如果好影響心情,真係唔好睇咁多,因為現階段我地真係無野可做到!警察都自身難保,政府究竟想點?
...

其實呢件事我諗政府係睇低估左班暴徒嘅破壞性,佢哋諗住同上次佔領中環差不多,最多係霸個月,暑假之後就好易搞,但係今次好明顯有好多外來嘅力量,係暴徒黑媒之間散播,加上今次佢哋搵到利用學生及年青人嘅背景去掩飾佢哋其實可以有如國際恐怖分子搬嘅破壞性,仲會每每加劇,捉一兩個係唔會令到有殺雞儆猴既效果,所以先搞到咁多間警署,咁多嘅地方受到暴徒嘅騷擾!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一定要拉到人

大宅

回覆樓主:

林卓廷死去邊?黑衫暴徒打無辜市民

大宅

arkilok 發表於 19-8-5 01:13
其實呢件事我諗政府係睇低估左班暴徒嘅破壞性,佢哋諗住同上次佔領中環差不多,最多係霸個月,暑假之後就 ...

我地就係輸網絡攻勢。暴徒最強p圖、剪片、文宣、吹雞,加上黑媒幫佢地一把,黃絲被徹底洗腦!

大宅

上次白衣人單野幾咁舖天蓋地,到而家都仲無限loop.

蓋過哂挑釁果d事實。唉!

大宅

畀面勳章

回覆 CM0804 的帖子

只怪黃暴佔左個強勢的FB同X登,好輕易就散佈大量以假當真的片[CUT前CUT後]同相[CAP圖打格],點起一般人對執法警方進行不理智式仇視,為了想真正將香港變成無警守的地方,成為佢地為所欲為的地方,由於佢地大多數係無經濟能力的人,所以會出現量共享的物資,久而久之哩班所為的[未來一棟]就係處於持續性的受施乞衣的狀態,佢地無能力組織一個地方的管理,只可以受導向行動,係一班害緊香港的蛀蟲~!可惜香港人[潔身自愛]太耐,怕蛀蟲的人會不作反抗,會作反抗蛀蟲的人就因為[潔身自愛]太耐而變得獨生,而蛀蟲用蟻多摟死象.無法反抗。只有硬食而家的局。

大宅

回覆樓主:

日日都有人被暴徒打,只係啲人選擇性地盲

伯爵府

MC(TIGER) 發表於 19-8-5 01:09
又鬧白衣人打人,咁佢地呢

珍珠宮

CINDYC 發表於 19-8-5 00:19
https://www.facebook.com/106159104055088/posts/113877826616549?s=100011134830688&v=e&sfns=mo

支持警察,而家只有警察可以對抗佢地,否則小市民就慘啦,講句不滿都吾得

hungng    發表於 19-8-5 06:59

侯爵府

回覆樓主:

所謂嘅義士喎!

男爵府

回覆樓主

愈來愈痴缐

男爵府

回覆樓主:

離哂普

伯爵府

香港人唔知食錯乜,到今日依然支持暴徒使用暴力,佢地就算打死人,啲人都睇唔到㗎,就算睇到都可以話係政府錯。

水晶宮

唉瘋 發表於 19-8-5 07:14
香港人唔知食錯乜,到今日依然支持暴徒使用暴力,佢地就算打死人,啲人都睇唔到㗎,就算睇到都可以話係政府 ...

我都有動搖過,好似反對聲音越來越大,發生緊咩事?但再看,件事已經變左質,暴力不斷升級,人人自危,攞個電話出嚟睇都怕被打,呢個咩世界?是從我出生到現在的香港嗎?很陌生!
思考過後,仍相信香港法治,事情總會過去!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

安全起見,以後都係帶武器出街自衞
班人實在太恐怖,睇你唔順眼就可以郁手打人

大宅

回覆樓主:

離譜

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

暴徒又一暴行

水晶宮

shumson 發表於 19-8-5 07:50
安全起見,以後都係帶武器出街自衞
班人實在太恐怖,睇你唔順眼就可以郁手打人

冷靜啲,小心點,唔好帶攻擊性武器,犯法!
唔值得為啲賤種犧牲自己所有,事情總會過去

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

呢個時候, 我只能相信因果報應

首頁

尾頁

跳至