跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 2001年3月出世的小朋友

CD, your son got so many activities. Can he manage the time?

I also consider joining some activities but still checking. May be music or drawing or kung fu class. What about the others?

別墅

Hi CD,

1. When did yr kid start to learn piano? Wl it be too
early?(especially if the parent don't know)
2. What kind of science course did your son join?

Thanks.
Daphne

複式洋房

好開心終於有這topic。我囡囡3月6日出世ga, 佢係我們兩夫婦的靈丹妙藥。每日我們放工回家,她那種永遠充滿歡欣的性格,總叫我倆會忘記所有不快,因她是一個快樂的兒童,這也是 我兩夫婦最希望的。 :lol:

男爵府

肥豬嘜嘜的媽咪 – Mar 8
tszlok- Mar 9
Littleparent - Mar 12
Daphne - Mar 14
EdmundMaMa - Mar 20
2jmama – Mar 22
Anson&TulipMami
oscarBB- Mar 31
康媽

男爵府

肥豬嘜嘜的媽咪 寫道:
Tszlok

Hi! 我仔仔大你個小朋友一日,3月8日出世,好錫我嫁!

Hi 我亞仔原本都係婦女節出世架,係個醫生唔比個護士同我加藥(催生),拖遲左少少,搞到亞仔9號先肯出黎囉!咁佢都好錫我o既!

複式洋房

我仔仔, 是2001.03.29出世架,都會比未番學時識咗好多架,
多左听道理囉.我做得不對,仲話番我轉頭喔
.如:媽咪!我唔識你要教我ma!做咩閙我啫?
都有比他學興趣班(學琴.勞作)

男爵府

[size=x-large]Happy New Year!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

新年快樂呀.

男爵府

Happy New Year
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

男爵府

Hi Anson&TulipMami

我諗你搞錯左啦,我得tszlok一個咋.....
該用戶已被刪除

男爵府

Anson&TulipMami:

哦....原來係咁......冇所謂喇~~~

係呢,Anson返學點呀?樂仔而家每日都有功課做(畫線+填色),填色都ok,教佢畫線就真係嘔血......

男爵府

Luckily my son's school don't have homework. He just need to read two books a week and draw a picture from the book. That's it.

複式洋房

You can try a Art Studio at Wan Chai called "Artistic Kids Studio"" which is established more than six years,Tel:2123 1159

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

e,我都係呀,我亞二少好鍾意做功課,
不過佢最鍾意自己做咗先,但係有時又做錯晒.
真係比佢激死.

2j

tszlok 寫道:
樂仔而家每日都有功課做(畫線+填色),填色都ok,教佢畫線就真係嘔血......

男爵府

hi 2jmama,

二少鍾意做功課咪好囉,做錯都冇乜所謂,佢地仲細慢慢教!樂仔就成日顧住玩,開頭要等我放工返屋企先做,而家少功課都還可以,第時多幾樣點算!好在話多佢幾次佢都聽,而家會填左色先,我返到去就教佢畫線!
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至