時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

個龍門任佢地

佢地既思想係 總之乜都政府錯

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

唔知㸃解,攪連膿牆嗰D人我懷疑都係。。。

大宅

好悲哀,有部份香港人,特別是年青人,由教育開始被植入與一般道德標準完全不同的邏輯思維,由恐懼感駕馭,種下仇恨情緒,被告知為求所謂崇高「理想」,可以不擇手段,犧牲一切。其實這些「理想」是虛構的,是幻象。
然而這是深層次結構性的模式,加上學者,媒體等各方面不斷認同,這結構一直被強化中,要改變他們的想法,非常困難。
現階段只可以讓他們去經歷,去發現,其實他們的所作所為,是要付代價,是全港人一起付代價。而唯一可救他們,是要足夠多的聲音,讓他們明白,理解,這些思想行為最後只會做成破壞、毁滅一切,不會達成他們的「理想」。

大宅

即使運動成功,繼續而來的亦只是更多的運動,更深的矛盾,更大的撕裂。

顏色革命後遺症,比比皆是,香港人一定要團結,自救!

男爵府

黃二少奶 發表於 19-8-31 11:34
斬警案又話老屈示威者,又話係警方自編自導自演,條岑妖遇襲毫無髮損,又可以屈警搵黑社會做,總之黃人遇襲 ...

正常少少都唔會融合到佢哋

複式洋房

回覆樓主:

黃絲一向雙重標準,一句都尾根本係獨裁,順他們者生,逆他們者死。自己人就包庇縱容,有錯一定係人地而唔係佢地做。單眼女係咁,英國領事館職員係咁,掉氣油彈等等又係咁。

其實根本唔係香港要獨立,係黃絲要在香港獨立起來,以後只要黃絲人在香港就有權不跟香港法而跟黃絲自己訂的法。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

話我係自私同冷漠,我夠覺得佢地冷血

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

成日話今日烏克蘭,明日香港,見到烏克蘭搞成咁都唔覺醒

大宅

斬警案又話老屈示威者,又話係警方自編自導自演,條岑妖遇襲毫無髮損,又可以屈警搵黑社會做,總之黃人遇襲 ...

融入唔到好正常,好多深黃人去到瘋癲階段,日日睇文宣毒果當精神食糧,唔睇一日應該會死
自我洗腦係黃屍一定要有既特徵

男爵府

回覆樓主

D人似迷咗邪教

水晶宮

回覆樓主:

我都唔知係佢地迷定我地迷

子爵府

唔需要明,正常人係永遠唔會明畜牲禽獸思想

水晶宮

lololala 發表於 19-8-31 12:13
唔知㸃解,攪連膿牆嗰D人我懷疑都係。。。

根本只係一場戲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Fed#up 發表於 19-8-31 12:06
盲化大革命

大宅

其實佢哋嘅策略係乜都入警察及支持政府嘅人數,衰嘢永遠與佢哋無關,如影到或搵到真憑實據,佢哋就會話係邊個迫出嚟架?最衰就係林鄭,官逼民反呀!依個係我觀察咁耐以嚟佢哋嘅定律,已經由好嬲睇到見怪不怪。你會怪老鼠偷嘢食嗎?唔會,無得怪,佢哋天生係咁,所以唔好嬲。

子爵府

首要腦裝屎先得

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

黃二少奶 發表於 19-8-31 12:39
根本只係一場戲

如果真係有人插贜架禍,好陰功啫

水晶宮

回覆樓主:

之前話係鬼鋸燈柱,而家又話鋸得好,精神分裂喎

水晶宮

奧麗花 發表於 19-8-31 12:44
其實佢哋嘅策略係乜都入警察及支持政府嘅人數,衰嘢永遠與佢哋無關,如影到或搵到真憑實據,佢哋就會話係 ...

去到尾就會講林鄭錯係林鄭搞到今日咁

珍珠宮

親子王國15週年勳章

黃二少奶 發表於 19-8-31 11:57
我身邊啲黃友唔係後生都可以咁癲先可怕

呢個世上有超齡白痴呢種生物架

首頁

尾頁

跳至