時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

已簽

侯爵府

bobomia 發表於 19-9-18 10:25
聯署網頁:
https://bit.ly/2kvlnNS

已簽了

男爵府

開心吸收勳章

之前Send去投訴那個X妙玲...
對方回復的郵件好明顯偏著這具人.
港台本來就倚住記者特權橫生霸道.好似我地無她糊一樣.

本台記者陳妙玲於9月2日在警察公共關係科例行記者會中的表現,再引起回響,新聞部主管已於翌日與陳妙玲檢視事件,並開展跟進工作。

經反覆重聽當日記者會涉及陳妙玲追問之內容,確定均是環繞陳妙玲於開始時按規定提出的三條問題範疇,而且跟進及追問並非只是陳妙玲一人,同場其他記者亦有插口追問,反映在場記者均希望對某些事件追問清楚。

檢視之後,確定陳妙玲的提問態度需要改善,但其所問內容並無偏離市民廣泛關注的重點,再加上現場有其他記者加入追問,致令氣氛變得熾烈。

新聞部主管已跟陳妙玲檢討採訪時的提問態度,並對她作出深入輔導。就事件引起外界兩極的強烈回響,本台管理層已加強提醒新聞部同事,須恪守《節目製作人員守則》和約章,採訪時的態度務要得體而禮貌,同時外出公務亦要注意自身安全

留意最後一句:注意自身安全...
咩意思.這樣的回復真的無語.這樣的港台食得屎啦.

男爵府

開心吸收勳章

我郵件投訴你條黑記,你就偏到出面.
又話唔止她一個人在叫囂.
其他人還其他人啦.最得最大聲就係你地台的蛋散呀!
最後一句仲要話要注意自身安全.
講真.我投訴同你注唔注意安全關咩事?
件蛋散最後恐嚇謝Sir的仔囡點點點都未同你計呢.根本港台就係一個禍害!!!!!!

男爵府

ASJ2008 發表於 19-9-18 09:27
嚴重違反政治中立守則,應發warning letter , 或停acting!未來新聘公務員,也請帶眼識人!!否則又是 搬 ...

最弊呢個王永平先係最反骨果個

子爵府

SUKI20062014 發表於 19-9-18 11:17
其他人還其他人啦.最得最大聲就係你地台的蛋散 ...

仔女?我唔知呢個喎!只見肥記者yelling ! 霸道

珍珠宮

2024年龍年勳章

SUKI20062014 發表於 19-9-18 11:17
其他人還其他人啦.最得最大聲就係你地台的蛋散 ...

申訴專員公署投訴佢地得唔得啊?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

幫港出聲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

sign link blocked?

男爵府

牛年勳章

bobomia 發表於 19-9-18 07:35
簽名檢舉港台,請大家支持撥亂反正!
https://youtu.be/pHQKmAX022A

珍珠宮

2024年龍年勳章

momoBibe 發表於 19-9-18 11:47
sign link blocked?

無問題,我都係照click入圖中條link度填資料就得。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

香港的持牌電台均受通訊事務管理局監管,並必須遵守「電台業務守則」。
「電台業務守則-節目標準」:https://www.coms-auth.hk/filemanager/common/policies_regulations/cop/code_radioprog_c.pdf
守則第9 項規定:「不得以嘉許手法描繪罪行」「不得把犯罪描繪為可以接受行為」。
守則第21至26項指出節目內容要「 持平」。
守則第36項指出「個人意見節目」「不應以虛假證據為依據」並要「盡量譲多方面意見得以表達」
如你認為電台的節目沒有遵守上述守則, 可用以下網址作投訴。

https://apps.coms-auth.hk/apps/broadcasting_complaint/index.aspx?lang=2

如投訴成立, 通訊事務管理局是可以處分電台的。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

已簽!

之前聽過某d DJ講佢哋係合約制,唔係公務員!大家記得簽呀!

首頁

尾頁

跳至