自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

竇漪房 發表於 19-11-11 21:21
我唔太記得係桂林定無錫,個女廁入到去只有分隔但無門,地下一條水渠D水圍住個女廁轉一圈,如果第一隔嗰人 ...

形容得好正喎

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

好吸引

水晶宮

sabun 發表於 19-11-11 21:23
我末買車票呀!
我去7天6晚,頭兩天住桂林,跟住之後住晒陽朔,最後兩天住amari,而家淨諗住去九龍站乘高鐵 ...

去程由西九到桂林站,回程買陽朔到廣州南,再轉返西九。

珍珠宮

Kittymummy 發表於 19-11-11 21:26
去程由西九到桂林站,回程買陽朔到廣州南,再轉返西九。

回程可以在那兒買?會否好瀕撲?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

ic34 發表於 19-11-11 21:16
我1995年去過一次 景係靚,但真係衛生唔掂,而家應該好D呱,我都想去多次
...

我係80年代去的,當時我讀緊小學,真係大開眼界呀 頂級酒店都有老鼠,周圍有人痾屎疴尿

ic34    發表於 19-11-12 10:29

水晶宮

sabun 發表於 19-11-11 21:27

回程可以在那兒買?會否好瀕撲?

我係12306度買,係香港西九拎晒來回連大陸段既票,超方便呀。

珍珠宮

Kittymummy 發表於 19-11-11 21:28
我係12306度買,係香港西九拎晒來回連大陸段既票,超方便呀。

12306是什麼來
在中旅社買得嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

stagea 發表於 19-11-11 21:25
形容得好正喎

我嗰時小學,第一次去大陸,嚇死我呀!咁多女人响我面前疴尿,見到好多Pat pat

水晶宮

竇漪房 發表於 19-11-11 21:27
我係80年代去的,當時我讀緊小學,真係大開眼界呀 頂級酒店都有老鼠,周圍有人痾屎疴尿 ...

當年我亞爺係鄉下起左間酒店(即賓館幾層高).用膠洗面盤,鐵浪口中。諗起都好經典。

水晶宮

sabun 發表於 19-11-11 21:29

12306是什麼來

大陸火車,高鐵,動車,輕軌website. 但你要訂票的話,要實名登記,upload 回鄉卡(一次性).之後全國通行了。 中旅要收手續費,改票又麻煩,登記12306啦。

珍珠宮

Kittymummy 發表於 19-11-11 21:22
呢d 80年代既野黎喎,我都有印象

我唔肯定係邊一年,但肯定係8964之前,我當年小學生見到好震撼呀

珍珠宮

Kittymummy 發表於 19-11-11 21:30
當年我亞爺係鄉下起左間酒店(即賓館幾層高).用膠洗面盤,鐵浪口中。諗起都好經典。
...

咁我哋又未去到咁鄉村嘅地區

其實好可惜的,大陸好多地方山水環境好靚,但配套唔得,我去太湖風景係好靚,但响個飲茶好優雅嘅地方隔離就唱卡拉OK勁大聲 杭州無錫都係咁,上海我幾年前去就改善咗好好好好好多了

水晶宮

Kittymummy 發表於 19-11-11 20:47
今日差點趕唔到高鐵,冇眼睇,嬲到爆。 香港唔再係安全地方,勁討厭。 ...

正!

琥珀宮

竇漪房 發表於 19-11-11 21:29

我嗰時小學,第一次去大陸,嚇死我呀!咁多女人响我面前疴 ...

而家大陸都有,深圳灣關口都大把國內人,唔關門開大

珍珠宮

stagea 發表於 19-11-11 21:42
而家大陸都有,深圳灣關口都大把國內人,唔關門開大 :zom ...

我最近一次返大陸係幾年前去上海,我覺得好OK,仲以為其他大城市都會好好多tim

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

有咩好食架?

水晶宮

竇漪房 發表於 19-11-11 21:40
咁我哋又未去到咁鄉村嘅地區

其實好可惜的,大陸好多地方山水環境好靚,但配套唔得,我去太湖風景係好靚 ...

下次去蘇州,上個月出差去過,幾年冇去變化好大。一個好靚既城市。

水晶宮

D..D 發表於 19-11-11 21:55
有咩好食架?

今晚果餐,埋單1086。
又未至於好好食,但ok 的。

琥珀宮

竇漪房 發表於 19-11-11 21:45
我最近一次返大陸係幾年前去上海,我覺得好OK,仲以為其他大城市都會好好多tim
...

我成日上,大商場厠所都有架,上左年紀既女人 多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Kittymummy 發表於 19-11-11 22:07
今晚果餐,埋單1086。
又未至於好好食,但ok 的。
豆腐好吸引
果度主要食邊一系菜?

首頁
12345...6

尾頁

跳至