自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 yurijm 的帖子

佢教游水架,把口衰到,連自己個女都咒架,個女一歲生日,我叫契女帶女來食飯啦,個死仔包好地地指住個女話:拿,睇佢都係自閉症架啦,唔識叫人架又唔望人....
我嬲到就串佢啦,一歲唔識叫人就係自閉,個女你有份架喎.佢即答我..係呀我有過渡活躍呀,個老婆係痴線架啦,咁都嫁我,生個女仲唔自閉.

我女一聽佢講野就插佢,同人一開口就係粗口,仲成日講佢係加拿大點點點,就係把口衰,比人踼出校,比佢舅父踼佢返香港,都仲唔知衰.
<br><br>

子爵府

chinatea 發表於 20-1-26 00:54
回覆 mln 的帖子

直腸直肚都唔好初一話亞爺90歲都唔死呀,點都係家人來架.

你應該答佢,你把口咁臭,應該你死先,叫佢唔好再嚟,費事走咗要消毒。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 judychungpuiyan 的帖子

你真係叻,佢父母生得一仔一女,大仔個樣唔知似邊個,又5呎差一吋,煙,酒,粗口,自大,可以係街指住亞媽來問候,佢亞媽只係笑笑口,同我地講:唔好理佢,由佢....我地係酒樓等緊位,佢一來到未有位就鬧佢亞媽.
佢住佐敦唔好搵家位,我地由元朗出來,咁都剷到佢亞媽塊面都唔知擺去邊.
<br><br>

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

比人縱慣左把口。

chinatea    發表於 20-1-26 12:31

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章

chinatea 發表於 20-1-26 00:44
契女年年都係初一來拜年,今年佢姑仔新牌仔,試下車佢個臭口大佬一家來,隻死仔真係冇句好架,唔出聲冇人話佢啞 ...
八卦問吓
你契女個臭口大佬
係唔係你契仔呀?
即係有冇親戚關係?

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

虎到金來勳章

chinatea 發表於 20-1-26 01:00
回覆 yurijm 的帖子

佢個妹即刻look大眼望住佢啦,兩年幾前年初8,我樓上亞伯失救,死左成10日,佢個仔去完旅 ...

你唔開佢年?

子爵府

回覆樓主:

嗰日年三十晚去街市買餸,揀梳青青地香蕉責年,有個路人甲男人,同生果阿姐講,新年食蕉……
阿姐和生果店男老闆,大大聲話招財招財呀!……個麻甩佬仲喺度繼續講,我無理行過另一邊揀兩隻大大隻火龍菓,聽倒老闆鬧佢話,使唔使平兩蚊買札柚皮葉你浪口講過 ,老闆好波
口臭無得要救,唯有以其人之道,還治其人之身。

chinatea    發表於 20-1-26 12:13

水晶宮

回覆 Flowerlam 的帖子

口臭佬係我契女婿,我契女印尼華僑來,深的中文用語佢唔明架,所以條口臭佬一輪咀講衰野,契女就唔多明白架,由佢果次指住自己個女話佢自閉之後,我同契女講明唔比佢再出現我面前,尋日係姑仔車佢地來,因為佢個妹唔知我話左唔比佢來架.
佢一講話佢亞爺仲唔死,我女已經火起,叫佢:仲唔走,快D去探下老人家啦,拜年拜到比人出聲趕走,我諗世上只有佢一人.
<br><br>

水晶宮

回覆 吉蒂0603 的帖子

係喎,一言驚醒夢中人,以後擺定柚葉,佢一來就叫佢用葉擦牙洗口....叻叻豬呀.
<br><br>

水晶宮

回覆 princessgw 的帖子

岩岩收到契女電話,臭口仔比佢老子開左年,佢老子尋晚由越南返左,臭口仔尋晚係亞爺道訓,今朝佢老子打電話比亞爺,臭口仔第一句就話:佢?未死得,我係道訓左成晚,佢都識起身去廁所.
佢老子好快由元朗出到九龍,第一句就問,你今日死左未?一巴打過去,做亞媽架又去檔,契女作為新抱架,即時抱女入房,一樣照舊聽到臭口仔又8字經又話隻偢.

嘈左一輪唔知點,真係鬧交不分日與夜,未到初三就赤口.
<br><br>

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

chinatea 發表於 20-1-26 12:30
回覆 princessgw 的帖子

岩岩收到契女電話,臭口仔比佢老子開左年,佢老子尋晚由越南返左,臭口仔尋晚係亞爺 ...

慈母多敗兒,負面思想既人永遠活不出正面人生。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

chinatea 發表於 20-1-26 11:31
回覆 judychungpuiyan 的帖子

你真係叻,佢父母生得一仔一女,大仔個樣唔知似邊個,又5呎差一吋,煙,酒,粗口, ...

已經縱壞曬冇得救

公爵府

佢係黑心兼口臭添啦!

水晶宮

sunnymama2 發表於 20-1-26 09:10
如果我係樓主,我唔止新年,係以後backlist 佢佢唔俾入屋

珊瑚宮

2024年龍年勳章

sunnymama2 發表於 20-1-26 09:10
如果我係樓主,我唔止新年,係以後backlist 佢佢唔俾入屋

冇錯,叫佢以後唔洗黎

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

中國人重男嘅後果 寵壞到上哂腦
想認識多啲屯門友

首頁

尾頁

跳至