懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我就係 wks 5 第一次產檢時, 醫生已幫我留定個位, 只係留位, 乜都唔使做, 亦唔需要 commit d乜。
醫生話只係留定個位, 因為法國好快full 的, 寧願唔要先放返出黎, 好過, 想要無得要 ...
我有個朋友就係咁, 法國無位, 卒之去左浸會。

跟住, 繼續做產檢呀, oscar, blood test 呀, 照結構呀 咁囉。
到 wks 20, 醫生就寫信比我去交deposit, $6000--

你要轉醫生都ok 的, 因為個位係跟你個人的, 不是跟醫生的 ... 不過, 都要你原本的醫生寫信比你轉醫生, 係有少少麻煩, 不過係可以既。

唔需要太擔心, 放鬆d ...
馱bb已好辛苦, 好多壓力的了, 不要令自己太緊張, 放鬆d, 阿b都長肉d架

男爵府

原帖由 mini_wonderful 於 09-5-26 16:42 發表
如果你自己之前有驗血報告, 就入院果時帶返自己果份去
如果冇做過驗血報告, 醫生會建議你係醫院度做
另外, 入院信醫生會係你第32週覆診既時間俾你
...

明白哂....謝謝

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cincin_ko 於 09-5-25 10:23 發表

唔該晒你..

因為我個情況比較尷尬, 所以先會咁問. 因為我由6wk 開始一直看開A 醫生, 我第一次看時問過book E院問題, 佢好似話咁早, 唔係洗住…跟住就一直冇提..同埋基於其他原因, 我又想睇定d 先confirm 找A醫生 ...

其實, 經過金融海嘯, 巳經少咗內地人係私家醫院生bb. 我睇過兩個醫生, d姑娘係緊張d, 但只要醫生有權威, 遲d攞位並唔難. 我早前睇醫生I, 佢都話可以睇定d先book位. 但, 佢的姑娘次次見我都問定咗醫院未, 我咪答佢未定. 後來, 轉咗去睇醫生II, 做咗OSCAR冇事, 覺得都係嚟個醫生專業d, 咪叫佢的姑娘幫我係法國攞位. 但都諗住做埋結構後, 先去落訂, 話哂都成$6000, 唔少錢.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chickenwing2006 於 09-5-25 22:33 發表
我反而 22 - 23 weeks 照埋結構先去交
$$ , 一日有 e 生封留位信都唔水太擔心既 !!

我都諗住20週超埋結構後, 先去落訂. 我估應該冇問題, 因為封留位信, 都寫"pay at or around 20 week".

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至