想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 baby_happy 於 09-5-24 15:51 發表

我都有很相似的經歷.
但我個bb係預產期後一日發現無咗心跳.
當時要面對嘅嘢更多,
例如收拾好bb仔嘢,掉咗剛買的bb床,
不斷有親戚朋友打電話問我和老公:"生咗未呀?仔定女呀?..."
還有bb身後事...
但一切都會過去~
我 ...

聽到感到很難過. 醫生有無講返係咪bb 本身身體問題?

你要好好調理 + 加油

複式洋房

你真的很堅強呢! 相信BB一定會很快再返來!

大宅

我上次8周發現無心跳,跟你一樣,很傷心,當下子椄受不了,什麼徵狀都無, 點解係我? 但傷心後總要振作,好好調理身體,否則,你身邊愛你的人也很難受(我知到我c6偷哭)
希望你好好休息,早日再bingo!
(5個月後的今天, 我又9週了!)

男爵府

BB 下次strong D,
就會乖乖出黎見你地架啦!

緣份到的時候,
怎擋也擋不了呢!

take care !

大宅

醒目開學勳章

好多謝大家既支持呀
亦知道有好多媽媽都走過我呢條路
而且可以好坦白咁同大家講
我係相信雨過後係有彩虹既
所以大家可以放心
在此 祝大家好孕 bb身體健康!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-5-24 21:26 發表

聽到感到很難過. 醫生有無講返係咪bb 本身身體問題?

你要好好調理 + 加油

E生幫我抽血,乜都驗唔到,某d E生叫我比bb佢地解剖,我當然反對.
可能我同bb無緣

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Add oil!! Support you!!

大宅

take care!!!加油

別墅

Candy,

我同你一樣名但我無你噤睇得開,依家仲好傷心。
星期六醫生confirmed 咗,胎無心跳同埋細咗。我星期三要做手術。

大宅

幾日無上網,點知今日一上網就見到兩個唔開心的post.....
不過見你都有個得意女女,加油呀!我都追緊第二個!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 baby_happy 於 09-5-25 01:22 發表

E生幫我抽血,乜都驗唔到,某d E生叫我比bb佢地解剖,我當然反對.
可能我同bb無緣

BB都係唔健康先至走, 佢已經好叻, 捱到最後1日. 但佢覺得唔想媽媽你第日再辛苦, 所以佢會努力健康D 再黎過.

咁BB其實係咪已經出世? 定係過左預產期1日再check無心跳先再引產? 咁你先生有無都驗埋血? (會唔會係血型唔岩?)

加油呀~~ 小天使守護著你的~

洋房

唉...其實我同你一樣,我bb都係冇左心跳,係22號中午做左自然流產...現在心情都係很差...只怪我同bb沒有緣份!

男爵府

我都係岩岩星期日流產左.同我c6都認為bb就算留得番都驚佢有問題到時個bb好難走前面既路.妳要振作呀.好快可以再黎過.我明白心情會好差.

男爵府

candy 唔好傷心 我地一齊為將來既bb 調理好身子 再黎過

侯爵府

你哋都好勇敢呀! 我去年小產完, 依家都仲好驚呀.

別墅

原帖由 minmin82 於 09-5-25 12:19 發表
candy 唔好傷心 我地一齊為將來既bb 調理好身子 再黎過

做完手術後有咩注意?幾時食薑飯?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 candyyuk 於 09-5-25 12:33 發表

我就做手術刮宮既 手術後第2日已經冇晒惡露[唔知小產後個d係唔係都係叫惡露...]
所以我已經食緊薑飯 雞酒個d

別墅

原帖由 ~*candy*~ 於 09-5-25 12:35 發表

我就做手術刮宮既 手術後第2日已經冇晒惡露[唔知小產後個d係唔係都係叫惡露...]
所以我已經食緊薑飯 雞酒個d

我星期三手術係吸,我都唔知手術好啲定係食藥。
我淨係想身体快啲恢復。
你第幾日開始食?薑飯係咪加豬肉同薑就得?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-5-25 12:02 發表

BB都係唔健康先至走, 佢已經好叻, 捱到最後1日. 但佢覺得唔想媽媽你第日再辛苦, 所以佢會努力健康D 再黎過.

咁BB其實係咪已經出世? 定係過左預產期1日再check無心跳先再引產? 咁你先生有無都驗埋血? (會唔會 ...

我過左預產期第1曰咁啱做產檢,check唔到心跳,健康院e生call白車,去到e院做咗d檢查和照超聲波,確定真係無生命績象.
e生就寫紙比我出院,(當時我完全接受唔到,唔信bb無咗,我想離開e院),第2朝一早入院塞藥嗺生.
果曰我喺待產房見到好多大肚婆,就咁睇我同佢地差唔多,
但我嘅心情就同佢地有天壤之別...
因我係喺政府e院生,佢地無幫我老公驗血.
我地只係做左婚前檢查,無異樣.

男爵府

原帖由 candyyuk 於 09-5-25 12:33 發表

我黎左2星期啡~~前2日岩岩清晒~~
我冇食過薑飯果d~~因為之前好忙 冇時間整呢d
我只係用左薑水沖左一星期涼, 頭10日就洗左2次頭 都係薑水洗囉~~

首頁

尾頁

跳至