自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

大少拉 發表於 20-2-26 19:48
我額頭多囉。 所以我買時都留意佢有無d 字眼係話有效遮蓋白髮。

但圖1 泡泡最多keep 到約3星期, 我都唔 ...

我上一次就街染,12月中,兩個半月啦,仲未染,但已經勁多白髮了

珍珠宮

虎到金來勳章

大少拉 發表於 20-2-26 17:41
圖1呢隻,真係淺金啡色。仲好靚。但買左3次次後又唔覺萬0 有得賣。

圖2。 我依家用緊。 隻色都幾好睇。 : ...

我用過圖2,好似灰綠色,不過染出嚟都係啡色。白髮無問題,上到色,無乜味,唔算太乾,我新年前自己染,依家都仲可以。。

伯爵府

我好少染頭髮,近年開始出白頭髮,就pat痕去買左盒泡泡染髮,用完先見到個盒寫唔cover白髪!
可能我冇技術,個頭仲染到唔均,重點係寫薄荷灰,點知出嚟係又金又啡又乾燥⋯⋯唉⋯⋯
最後都係買返最傳統露華儂用支梳果隻⋯⋯

男爵府

圖1呢隻,真係淺金啡色。仲好靚。但買左3次次後又唔覺萬0 有得賣。

圖2, 好用,隻色都好睇,今日萬寧特價唔駛60蚊

珍珠宮

2024年龍年勳章

男爵府

圖2我早幾日染左,染完都係深啡吾係圖中隻色咁淺。

珍珠宮

BS129 發表於 20-2-27 22:59

要睇髮質

珍珠宮

回覆樓主:

圖2用完會唔會好乾好旱?keep到幾耐?

男爵府

圖1 Waston 有

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

大少拉 發表於 20-2-26 18:32
ok呀!我就係用黎遮白頭髮。

我都係遮白頭髮
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

BS129 發表於 20-2-27 22:59

因為圖2果隻唔係淺金啡色。

圖1先係。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

fatpanda 發表於 20-2-29 15:18
我都係遮白頭髮

係,呢2隻真係遮到白髮。 但圖1 易用。圖2。我過博頭。成頭染要2盒。

其實我鍾意圖1。 但我樓下萬0 無得賣。

男爵府

Liese泡泡 好上色 我之前買佢隻灰綠色都好上色好靚

翡翠宮

littleyoyo 發表於 20-2-29 15:09

圖1 Waston 有

唔該你呀。 我下次去開買定2盒先。

翡翠宮

cassie0025 發表於 20-2-27 23:06
圖2用完會唔會好乾好旱?keep到幾耐?

乾我唔覺,因為我一星期會響屋企焗一次油。 所以又唔覺乾。

但keep 幾耐,我覺得因人而異。 我就keep 到個另2個月。 因為自己都出白髮。但睇髮尾又唔覺佢甩色。所以我第2次多數補色。

翡翠宮

Ahbemama 發表於 20-2-26 21:50
圖2, 好用,隻色都好睇,今日萬寧特價唔駛60蚊

我買親都2盒。上次買有嘢送加有張8蚊現金卷。 我記得好似59.9 一盒。但係響過年前買。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大少拉 發表於 20-2-25 21:41

請問圖2都是泡泡出來染?謝謝

翡翠宮

小虎與點點 發表於 20-2-29 18:10
請問圖2都是泡泡出來染?謝謝

唔係呀~ 係牙膏唧裝。 2支溝埋。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大少拉 發表於 20-2-28 22:13
唔係呀~ 係牙膏唧裝。 2支溝埋。

謝謝你下次試圖2,我用過用泡泡易甩色和頭痕

翡翠宮

小虎與點點 發表於 20-2-29 18:27
謝謝你下次試圖2,我用過用泡泡易甩色和頭痕

咁講真,圖1係比圖2 易甩色架。但我鍾意圖1 果隻淺金啡色。

圖2就可以 keep 得耐d. 除出新白髮外。我唔多覺佢甩。又可能我本身頭髮已經唔係太黑色。所以可以keep 耐d.

有d 人。頭髮真係烏黑色。果d 我提意佢出去染一次淺色系列。 因為自己染果d. 又真係好難染到佢盒顯示嘅顏色。

首頁

尾頁

跳至