想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點解咁多人normal form 都吾及格???
我C6都係!!!
我覺得係而家D食物太多污染!(食mug 都死.......) :-( :-( :-(

別墅

由開始好大期望到宜家已經開始接受個事實,反而無之前壓力咁大,希望會有幫助吧! 大家一齊努力,早日bingo!!!

複式洋房

我c6成日都覺得好似仲有好多時間咁!

男爵府

咁你要話佢聽有仔趁嫩生
原帖由 kellielam 於 1-6-2009 21:55 發表
我c6成日都覺得好似仲有好多時間咁!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

叫老公試下做運動 , 去下游水~

又或者燉d 海參 , 花膠 大家一齊食下

男爵府

所以中醫叫d人食"食物"天然食物, 不要食"食品"加工後的食品
原帖由 BabyDim 於 1-6-2009 13:32 發表
點解咁多人normal form 都吾及格???
我C6都係!!!
我覺得係而家D食物太多污染!(食mug 都死.......) :-( :-( :-(

別墅

我老公D丁丁都是緊緊合格,做2次IUI失敗,中醫叫我煲花膠+淮山+蓮子+茨實+玉"粥"頭 比C6飲,可以調理下.不過我同C6傾好,終於肯同我去看中醫,希望今次成功啦!

原帖由 gkk 於 09-6-1 22:51 發表
所以中醫叫d人食"食物"天然食物, 不要食"食品"加工後的食品

複式洋房

原帖由 DollyC 於 09-6-1 23:55 發表
我老公D丁丁都是緊緊合格,做2次IUI失敗,中醫叫我煲花膠+淮山+蓮子+茨實+玉"粥"頭 比C6飲,可以調理下.不過我同C6傾好,終於肯同我去看中醫,希望今次成功啦!

...

我曾經都叫過c6 去睇中醫。不過佢話食過d中藥後覺得唔舒服,所以唔肯再食。無得迫。

民房

我先生的報告都很差很差. 我們吃了大約半年中藥. 不用煲,是藥粉,一日吃2次. 半年中醫的藥費都很貴大約2人合共4,5萬左右,因為男方要吃補藥(有雲芝粉和大力丸), 這兩種藥比較貴,不是天天食,有療程,我們吃了2個療程.再驗報告是好了少少的.
但到了農曆新年後,都不成功,打算4,5月左右做IVF.
點知4月就有了, 真實我們已經約了去醫院簽名做IVF.
醫生知道我們有了都話我們好luck!真係感謝主!

原帖由 Shumnana 於 09-6-2 08:55 發表

我曾經都叫過c6 去睇中醫。不過佢話食過d中藥後覺得唔舒服,所以唔肯再食。無得迫。

大宅

爸B勳章

原帖由 TGV 於 09-6-2 12:03 發表
我先生的報告都很差很差. 我們吃了大約半年中藥. 不用煲,是藥粉,一日吃2次. 半年中醫的藥費都很貴大約2人合共4,5萬左右,因為男方要吃補藥(有雲芝粉和大力丸), 這兩種藥比較貴,不是天天食,有療程,我們吃了2個療程.再 ...

我想問下,驗精報告裡面,有冇驗埋老公D精子有冇病毒啊?醫生話我有盆腔炎,可能會傳染老公,但我上個月做IUI,份報告裡面冇講明我老公精子有冇被我感染喔!

大宅

好開心知道你的情況... 是我們的奇蹟...
我常常望奇蹟, 老公日日都食好多野, 又中藥, 又VIT... 買了人參, 又打算"鄧"....仲上天主教D GATHERING.... 其實我老公的REPORT 係差到只可以做ICSI....
講真有壓力係自己知, 個老公係男人要面, 在我面前唔會好出聲, 但佢好MIND... 反而佢知自己有問題仲想要BB :(
在BK見到人地的CASE 係好ENCOURAGING.... 起碼生命滿希望....
THANKS你的SHARING, TAKE CARE..

原帖由 TGV 於 09-6-2 12:03 發表
我先生的報告都很差很差. 我們吃了大約半年中藥. 不用煲,是藥粉,一日吃2次. 半年中醫的藥費都很貴大約2人合共4,5萬左右,因為男方要吃補藥(有雲芝粉和大力丸), 這兩種藥比較貴,不是天天食,有療程,我們吃了2個療程.再 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 DollyC 於 09-6-1 23:55 發表

...

可以試下燉 海參 + 花膠+ 螺頭 (你可以問您既中醫岩唔岩老公食) 好好架

民房

我們份報告無驗病毒,只是驗丁丁的質素及數量.
原帖由 yuki0718 於 09-6-2 14:41 發表

我想問下,驗精報告裡面,有冇驗埋老公D精子有冇病毒啊?醫生話我有盆腔炎,可能會傳染老公,但我上個月做IUI,份報告裡面冇講明我老公精子有冇被我感染喔! ...

民房

老公唔pass,做老婆又唔可對外傾訴, 心裹好像有塊大石一樣,這種無助及壓力,真係自己知.加上我與奶奶一起住,就更加更加煩. 她會多次要求我們早啲生. 煩死人!!! 吓..........妳估我唔想咩...!

不過好彩我有宗教信仰,我覺得主給我在這次的經歷中引領我很多,另我不是太傷心,想法也不是全部都是負面的,會想辨法面對.

從前的我,如果遇到這種事,可能會哭,唔開心幾天,或要老公安慰.

各位想生BB的妳們,無論是那一方有問題都好,都希望妳們會好好面對,無論最終結果是好與壞,希望妳們透過這件事更加珍惜對方,好好溝通,要互相忍讓及了解,多為對方著想. 老公或老婆才是永遠在妳身邊的人.

希望各位夢想成真.
原帖由 cherry_chum 於 09-6-2 19:01 發表
好開心知道你的情況... 是我們的奇蹟...
我常常望奇蹟, 老公日日都食好多野, 又中藥, 又VIT... 買了人參, 又打算"鄧"....仲上天主教D GATHERING.... 其實我老公的REPORT 係差到只可以做ICSI....
講真有壓力係自己知 ...

大宅

今日我C6同我dodo完之後話,佢自己發覺d丁丁少咗,點解嘅?係咪因為之前日日do,do得太多?

別墅

唔可以日日do,丁丁會小同埋會差d ga,所以如果做iui/ivf醫生都會叫留精幾日ga先做.

首頁

尾頁

跳至