自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

20150618bb 發表於 20-5-23 13:15
留意架車喇

會啊,咁都要反省下自己有冇事先俾signal囉

珍珠宮

stagea 發表於 20-5-23 13:04
你打死火燈,已經要呠你,俾你知道佢等緊,唔應該係等你泊好位先用口出聲!

我都覺得應該係咁一眼關七先會少生誤會

珍珠宮

Kencbr 發表於 20-5-23 13:13
事實係好多人都唔知排緊隊

係㗎,因為嗰度得一排咪錶位平日都兩邊停滿車。啲司機都走晒,冇走開嘅又唔出聲難免會俾人以為係停低等人囉。。。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 13:32
會啊,咁都要反省下自己有冇事先俾signal囉

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 13:34
我都覺得應該係咁一眼關七先會少生誤會

星期六,日好多新手駕車,坦白講佢唔出聲真係唔知佢等緊,大把新手上路亂cut線同泊位

珍珠宮

maggiejane 發表於 20-5-23 13:14
佢自己慢咗反應,基本上街度等位,都係等自己車前後三,四個位,尤其好多車等嗰陣,睇吓邊個好彩,好似細個 ...

通常等附近位時,早過我等嘅人眨燈我都會讓人先。。。有啲地方真係好似你話咁排後面排長龍,結果條龍掟晒彎仲塞得緊要

男爵府

回覆樓主:

而家d人係咁以為自己大晒,有次我同我老公泊架車等緊左邊個車位,另一架泊右邊等個邊既車位,跟住我地左邊個架車走咁我地緊係泊埋去,點知泊另一邊等緊位個個中佬司機落車話我老公話佢黎先等緊, 我同我老公問佢點解你黎先唔係路口打橫架車截住d車,有車走你先駛入去,自己等右邊,左邊有車走又有人等緊有車走關你鬼事

珍珠宮

stagea 發表於 20-5-23 13:46
星期六,日好多新手駕車,坦白講佢唔出聲真係唔知佢等緊,大把新手上路亂cut線同泊位
...

係啦,就算自己理虧都一於話人推卸咗責任先。。。

大宅

Winnie_1210 發表於 20-5-23 12:00
話說頭先泊街位,我睇到有架準備走就即刻駛埋去問佢係咪走。對方話係,我就打死火燈倒後喺旁邊等。
點知等 ...

放心,我琴日喺商場搭都遇過,有架企滿人,郁都郁唔到,但有個男人一手伸埋嚟㩒掣,仲要㩒完後怒啤我,我都唔知乜事,到佢出,就大大聲話我唔㩒 佢一樓出,我五樓出,我真係唔明乜嘢唔㩒 我諗佢應該同商場投訴,點解唔搵個職員企喺裡面服待佢°

珍珠宮

珍惜眼前 發表於 20-5-23 13:54
而家d人係咁以為自己大晒,有次我同我老公泊架車等緊左邊個車位,另一架泊右邊等個邊既車位,跟住我地左邊 ...

我都有試過類似情況我當時話一人等一邊有咩理由你話點就點??你所講嘅係明文規定?之後都費鬼事理佢懶得同佢嘈

大宅

而家d人係咁以為自己大晒,有次我同我老公泊架車等緊左邊個車位,另一架泊右邊等個邊既車位,跟住我地左邊 ...

而家啲人真係痴線㗎,你老公答得好啱聽

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 13:57
係啦,就算自己理虧都一於話人推卸咗責任先。。。

大把咁既人

男爵府

Winnie_1210 發表於 20-5-23 14:05
我都有試過類似情況我當時話一人等一邊有咩理由你話點就點??你所講嘅係明文規定?之 ...

我地講完都擰轉身走都係費事理佢

珍珠宮

畀面勳章

其實個人可以呠你話你知呀

珍珠宮

天佑我們 發表於 20-5-23 14:12
其實個人可以呠你話你知呀

所以咪話佢搵嚟講囉。。。或者見我拖實個小朋友覺得好蝦囉

子爵府

BK Milk勳章

真係搵黎講, 唔好下年先出聲
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

珍珠宮

畀面勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 14:17
所以咪話佢搵嚟講囉。。。或者見我拖實個小朋友覺得好蝦囉

而家D人好多人都好大怨氣
真係一點即爆
最緊要唔好嚇親小朋友

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

samxbo 發表於 20-5-23 14:01
放心,我琴日喺商場搭都遇過,有架企滿人,郁都郁唔到,但有個男人一手伸埋嚟㩒掣,仲要㩒完後怒啤我 ...

即係架(emoji)要去到四楼, 你先會去㩒關門制

侯爵府

我都試過,對面架貨van 九里咁遠等緊位,我嗰邊三架車等緊,我側邊車出我等佢出車尾後入,我尾入咗一半時,對面貨van U turn 入嚟用頭入頂我,費事理佢,嘢都懶得同佢講,我拉手制熄埋匙,後面條車龍狂呠佢,三分鐘佢頂唔順開車走,都痴痴地線,以為女人好蝦。

男爵府

好媽媽勳章

我上星期日都試過,我等錶位,我落車睇下d錶位邊架差唔多時間走,之後見到頭一,兩個位差唔多夠鐘,我咪駛前響兩車之間等,最終第一架車走我咪泊入去,點知後面有架車走過黎話佢排緊隊,雖然我等果陣佢已經響後面,我心諗如果你排隊點解唔系排第一架車,系排後面?

我同佢講不嬲等錶位都係系等自己旁邊既車位,個女人仲話佢等左半個鐘,我都廢事同佢嘈,比個位佢,自己再等過

我想知究竟等錶位系咪等自己旁邊既車位?
而唔系先到先得呢?

首頁

尾頁

跳至