夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Mowawa 發表於 20-5-30 13:52
趁同先生關係好時,多啲接佢放工,攞啲生果/西餅/湯水上佢公司。

要同佢公司每個同事打招呼。

無可能, 我都要返工, 地區性都夾唔到... 況且夾到佢都唔會比我去

大宅

fifiyi 發表於 20-5-30 14:17
就係留意到, 呢排成日同佢講嘢都心不在然咁, 成日禁住手機都聽唔到我講
...

好明顯有啲嘢, 要提醒他了!你直接表達自己的不舒服的感覺,大前提不是指他做錯什麼,只說自己看到什麼令你不安!

侯爵府

GettingLost 發表於 20-5-30 14:30
好明顯有啲嘢, 要提醒他了!你直接表達自己的不舒服的感覺,大前提不是指他做錯什麼,只說自己看到什麼令 ...

係, 度緊台詞... 睇下點講令佢聽得舒服d

子爵府

fifiyi 發表於 20-5-30 12:24
我唔想估人地先, 唔通雞仔唔管管麻鷹咩
自己c6都一定有問題 , 但呢個moment , 唔知 ...

你c6緊係有問題啦 條女送曬禮卷落藥加速血液循環

侯爵府

bobo88hk 發表於 20-5-30 15:03
你c6緊係有問題啦 條女送曬禮卷落藥加速血液循環

我唔排除互惠互利 ,因為有機會我c6升職, 個女同事刷佢鞋未定, c6又要靠人收風/收料... 但"女人直覺"佢地唔只咁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

fifiyi 發表於 20-5-30 14:17
就係留意到, 呢排成日同佢講嘢都心不在然咁, 成日禁住手機都聽唔到我講
...
你可同佢講[記著開玩笑方式]識到新女友甘口吻.........試下,,,,睇下佢什麼回應

侯爵府

fifiyi 發表於 20-5-30 14:32
係, 度緊台詞... 睇下點講令佢聽得舒服d

唔好講~
一定妢唔知~
暗地做下野, 如接放工 或 佢電話響幫佢接電話etc

唔喺之後妳再做任何野啲男人都覺得妳故意
到時妳冇得妢無知 等大家好落檯

而且以我經歷 喺個男人會越來越小心
任至加密碼和清除對話
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

20150618bb 發表於 20-5-30 15:32
你可同佢講[記著開玩笑方式]識到新女友甘口吻.........試下,,,,睇下佢什麼回應
...

佢實扮傻話我痴線

別墅

fifiyi 發表於 20-5-30 16:23
佢實扮傻話我痴線

派D開心家庭任務(或自制)俾c6, 令佢無心情跟女同事吹水、晚上專注返屋企事、同時增加佢自覺家庭上嘅重要性。

侯爵府

Huuu 發表於 20-5-30 16:19
唔好講~
一定妢唔知~
暗地做下野, 如接放工 或 佢電話響幫佢接電話etc

唔會接到佢放工, 況且咁故意。
佢地whatsapp 多, 我係幫佢叉電忍唔到手睇下佢地對話(依家我仲知密碼, 我地互相都知), 字裡行間覺得好close咁

侯爵府

yuetmuk 發表於 20-5-30 16:29
派D開心家庭任務(或自制)俾c6, 令佢無心情跟女同事吹水、晚上專注返屋企事、同時增加佢自覺家庭上嘅重要性 ...

無咩比大爺做, 一係就一路哦,一路做

別墅

fifiyi 發表於 20-5-30 16:32
無咩比大爺做, 一係就一路哦,一路做

要想下花心機諗下, 如鼓勵佢搞D佢有興趣嘅周末行程(辛苦都陪佢)、或者引佢同你一齊研究下買D佢鐘意嘅玩具(如航拍機之類)或電器(複雜但佢有興趣果D)。辦公室婚外情我見得太多, 傾下傾下就出事, 你的確花錢花心思都要佔用佢在家嘅時光!

大宅

過來人經歷,好多出軌事件都由message玩曖昧開始,你要比佢知道佢咁做你好hard feeling ,如果佢係顧你感受嘅就會收手,如果佢改密碼/delete message嘅,件事就唔係咁簡單。

侯爵府

msowl 發表於 20-5-30 18:01
過來人經歷,好多出軌事件都由message玩曖昧開始,你要比佢知道佢咁做你好hard feeling ,如果佢係顧你感受 ...

多謝提醒, 就係怕佢玩曖昧, 所以"聞到味" (又唔知係咪自己多心喎) 就上嚟問下大意見

侯爵府

過來人經歷,好多出軌事件都由message玩曖昧開始,你要比佢知道佢咁做你好hard feeling ,如果佢係顧你感受 ...

sorry,問多少少.... 你話過來人, 你係點發現有問題架?

子爵府

fifiyi 發表於 20-5-30 18:46
sorry,問多少少.... 你話過來人, 你係點發現有問題架?

你有無個女人WhatsApp電話號碼,先mark低,日後可能有用,用電話號碼上網搜尋睇下揾唔揾到個女人facebook或IG,揾多小小個女人資料在手自保,叫c6 WhatsApp,Facebook, 和IG,大頭相換你兩公婆結婚相。宣示主權比個女人睇,希望佢地會收斂行為。

你要同你C6 分享你的不安,盡快stop佢地行為,到真系有事就遲,問你C6,你同男同事不停WhatsApp, 又互送禮物有無問題,如果佢話無,你就晚晚扮同男同事WhatsApp, 又笑扮開心,有時買野比自己時就扮是男同事送,又扮到好靚等佢又試下同一感受。

侯爵府

小虎豬媽媽 發表於 20-5-30 18:56

你有無個女人WhatsApp電話號碼,先mark低,日後可能有用 ...

無吖, 無mark 低電話, 但好難有機會再睇。c6唔會特登轉相做呢d 動作 個女人知佢有老婆架, 知都唔避忌都無計 。我會趁佢講開時打蛇隨棍上表達。

大宅

fifiyi 發表於 20-5-30 12:24
我唔想估人地先, 唔通雞仔唔管管麻鷹咩
自己c6都一定有問題 , 但呢個moment , 唔知 ...
我都同意,朋友聽完我的故事,都怪個女人發姣,反而我覺得係 c6 問題,佢自己唔反思,問題永遠存在,治 標唔治本。。。

大宅

對呀!雖然我果個好似收咗手,但都有疑心佢哋幾時再聯絡 或 已經聯絡緊,但係我唔知。
現階段我 c6 有顧我感受,疑似停了手,但女人始終疑心大,唔知幾時又嚟過。。。

珍珠宮

反客為主
同個異性朋友得閒傾計同聯誼吓
話俾老公知約咗XXX食飯,但又扮聽唔到電話

首頁

尾頁

跳至