跳至

首頁

尾頁

男爵府

我地聽日會帶亞b去行水塘!我係怕有蚊咬亞b啫!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 PamelaLi0399 於 09-5-29 18:06 發表
我都好想同bb出去行街街, 成日嚮屋企好鬼
悶, 朋友叫我頭6個月最好唔好帶bb出街怕
外面細菌多.

六個月????? 太誇張了吧???
我記得大仔時, 我未放完產假, 一有時間, 我就帶佢去街了,. 特別是可以用揹帶之後, 出街好方便.

大宅

前兩日帶左bb去沙灘,佢好開心啊~!! 成日都冇扭計啵!!

別墅

如果帶佢返教會,大約4個小時,會唔會太長呢?

別墅

我禽日都帶0左oj番church啦
最緊要佢唔扭計,我同佢坐最後,一來無0甘多人,二來如果扭計都可以快d閃,就唔怕disturb 人地.

如果你地church有nursery 房就更加好啦.成堆bb係哂入面,點嘈都唔怕.

不過你又要諗4個小時,你比佢坐bb車可唔可以平放?腰背屈住幾個小時,newborn始終唔係太好.

原帖由 duckchickhome 於 09-6-1 20:10 發表

別墅

原帖由 chole16 於 09-5-31 01:39 發表
我地聽日會帶亞b去行水塘!我係怕有蚊咬亞b啫!

嘩..咁開心出去郊遊呀. 除左去健康院同番婆婆屋企, 我都好少同阿B 出街, 老公話出面太多細菌喇...BB 仲係細..叫佢係屋企休息下好d~

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

大宅

我都好想帶孖女出街, 但又無bb車, 一出街就要帶埋工人…好哩hea...
我都想比孖女見多d人呀, 而家有人黎探佢地, 一多人抱過果晚就扭計…

男爵府

如果只同bb出街, 我1個都得, 但如果同埋仔仔就要等老公放假, 或者叫埋姐姐一齊先得~

大宅

原帖由 duckchickhome 於 09-6-2 12:10 發表

我都有帶BB返教會, 最麻煩係諗要帶幾多餐人奶出去姐. SO FAR返左兩次教會, 佢都好聽話, 無嘈, 係咁瞓. 我又唔怕太長時間, 因為教會都好靜, 同埋我地教會好多NB都係咁瞓BB車的. 返完教會咪即刻帶佢返番屋企瞓床仔囉

男爵府

就係帶佢出郊外無咁多人,空氣又好d!不過熱d就唔帶得佢去囉!

原帖由 boatang 於 09-6-2 14:47 發表

嘩..咁開心出去郊遊呀. 除左去健康院同番婆婆屋企, 我都好少同阿B 出街, 老公話出面太多細菌喇...BB 仲係細..叫佢係屋企休息下好d~

首頁

尾頁

跳至