自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話自己要戒口

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bkcookie 發表於 20-6-11 09:26
最近有個親人愛上咗焗蛋糕,日日都整一個過嚟。自己已經畀咗好多原因唔想要,例如減肥、食唔切,但係佢都冇 ...

鼓勵佢賣比人
做一盤生意
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

del

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 20-6-11 09:37
我見我有朋友成日整, 佢C6一次過收曬食幾日...
如果整得好食, 又唔太多都OK, 日日有新鮮出爐面 ...

其實我地都鐘意食面包
但62日日下午無野做就整
夜晚個個開飯,邊個會食面包
用面包機,佢又唔會買靚料,日手幾舊差唔多野:提子包(四方一舊)、合桃包、xx籽包,仲要雪櫃擺過夜
一日未食完第二日又黎,塞到雪櫃爆晒都繼續
點呀⋯⋯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 20-6-11 09:54
其實我地都鐘意食面包
呢d係整上癮,要派街坊,唔係點清
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

回覆 bkcookie 的帖子

同佢講你唔食蛋糕, 叫佢拿回去俾其他人, 堅決不要

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 20-6-11 09:31
堅持唔要
我試過,為左個面包機攪到面左左。日日整幾舊出黎,叫極勸極都唔停。食到食唔晒pat落雪 ...

點發現..........

我好怕送食物比人,怕佢地唔好意思推.............之後又掉咗,最唔想難為人格梗食

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Charlotte_mom 發表於 20-6-11 09:54
其實我地都鐘意食面包
咁呢D又悶D, 又咁多, 面包機整果D好單調
我朋友整果D好吸引, 佢用手猜放焗爐焗, 我見過既起碼有朱古力包, 粒粒芝士包, 雜nuts, 法包, 腸仔包, 提子包, 牛角酥, muffin, 英式鬆餅, 蒜蓉包, 流心朱古力, .... 我直頭覺得佢可以開鋪賣包

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

newcook 發表於 20-6-11 09:30
上fb食物放題group free出去,大把人要

樓主話佢日日都俾, 好誇張, free 俾人都要約交收, 一次半次都話, 如果日日咁, 都好煩架喎!

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

瑪瑙宮

大廚勳章

最近有個親人愛上咗焗蛋糕,日日都整一個過嚟。自己已經畀咗好多原因唔想要,例如減肥、食唔切,但係佢都冇 ...

我糖尿宅界。。。吾敢食
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

回覆樓主:

有d似娘家鄰居,佢地喺街市賣野,成日比好多賣唔晒嘅野食娘家,多到食唔晒,但唔好意思推,唯有慢慢食!

男爵府

同你親人講,你唔食,佢送過嚟會轉送俾人,可以送俾樓下看更,清潔阿姐

子爵府

似為自己享受造蛋糕既過程,但又要揾人啃左佢... 好無奈。

大宅

野原美冴 發表於 20-6-11 09:33
唔建議。萬一有人食咗肚痛,一身蟻。肚痛嘅可能係同時間自己食錯其他嘢但會賴你。
...
講明有咩事自己負責返

別墅

咪老實同佢講,你夾硬俾我都食唔到咁多攞返去揼,不如你俾第個啦,俾我棧嘥咗佢

象牙宮

polliebb 發表於 20-6-11 09:43
我都好怕啲人係要塞人要野,有家人成日塞啲急凍野呀,水果呀俾我地,問題係我地根本唔食/唔鍾意食/食唔晒, ...
轉頭就會攞返過去比佢,
初頭都係咁買來,
跟住次次都係攞返轉頭就愈來愈小塞來。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

尋日果個仲係度,比返你當交換,你聽日囉來我又比返今日個你再交換,有來有往丫嗎

crazypaper    發表於 20-6-11 17:41

珍珠宮

虎到金來勳章

mercurycc 發表於 20-6-11 10:51
轉頭就會攞返過去比佢,
初頭都係咁買來,
跟住次次都係攞返轉頭就愈來愈小塞來。

但唔係住得近,未到下次啲野已經腐爛

象牙宮

polliebb 發表於 20-6-11 10:55
但唔係住得近,未到下次啲野已經腐爛
佢攞過來,你又執返一袋比佢攞走。

首頁
12345...7

尾頁

跳至