夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

分開好D...

大宅

回覆 Money媽 的帖子

無錯...對人地好 係人地既好男人
對你唔好,個個就唔係好男人
呢家係張床都休息~~好舒服

大宅

好睇雙方婚姻觀,何鴻燊娶4個老婆算唔算好男人?有夫婦各有各玩,但做齊婚姻的各種責任,更有人互相幫對方找炮友而婚姻生活更美滿。

珍珠宮

bedwinfi 發表於 20-6-25 05:33
好睇雙方婚姻觀,何鴻燊娶4個老婆算唔算好男人?有夫婦各有各玩,但做齊婚姻的各種責任,更有人互相幫對方 ...

明白你的分析。我不明白樓主問的問題,別人認為自己男人好不好與自己跟他離不離婚拉上的關係,我還在努力明白中、、、
自己的男人好唔好,是如人飲水,冷暖自知。同一杯水,A君飲,會感到不夠冷也不夠熱,想吐出來;B君會感到溫度適中,剛剛好喝進肚子裏。
如果係A君的經歷,把杯水潑出去後,還找到更適合自己飲用的水嗎,最壞打算,找不到時,自己是否能沒有水飲呢?

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

Money媽 發表於 20-6-18 11:36
回覆 masabb 的帖子

有能力,搵到錢,脾氣好,對朋友好,對我屋企人好,孝順,顧家,錫我錫小朋友,唔煙唔 ...

Agree, 個心唔響你度,幾好又有咩用?

禁止訪問

複式洋房

我都同你一樣,樣樣都好,係持續岀軌
如果我想離婚好似我錯咁,好難決定好辛苦

男爵府

freemanyay 發表於 20-6-28 21:42
我都同你一樣,樣樣都好,係持續岀軌
如果我想離婚好似我錯咁,好難決定好辛苦

持續出軌,咁就唔係好啦

大宅

chupachups15 發表於 20-6-28 22:47
持續出軌,咁就唔係好啦

我想派頂帽子給他可以嗎?接受到嗎?舒服嗎?

別墅

回覆 freemanyay 的帖子

同你情況一樣,佢早幾年話改,大家曾經努力過。 但係發現還會怕,唔知佢會否又出軌,好沒安全感。 後來發現其實可以生活上大家溝通唔好, 或價值觀不同, 總之會有其他原因才會令婚姻這樣。 慢慢也發現心中的刺根本放不下, 一直都可得自己不幸福, 不知不覺會對他不太好,因為自己受了很多傷害,也發現好像沒法再去愛他,可以怕再被背叛。 考慮離婚快1年, 還是覺得重新生活會更好? 這樣的婚姻再下去, 好像活在驚慌與不安中。 我在儲存勇敢中,準備去面對和解決。 希望你加油,努力追尋自己幸福。

珍珠宮

stella^^ 發表於 20-6-28 23:02
我想派頂帽子給他可以嗎?接受到嗎?舒服嗎?
你可以咁做假, 吾系每個女人有出軌機會, 問題你想吾想, 分左手個心好傷囉

大宅

anna59 發表於 20-6-29 09:01
你可以咁做假, 吾系每個女人有出軌機會, 問題你想吾想, 分左手個心好傷囉
...

未就是永遠都吾公平?我掉了件垃圾十五年了,一年比一年輕鬆自在謝謝!

大宅

2beanbean 發表於 20-6-29 00:48
回覆 freemanyay 的帖子

同你情況一樣,佢早幾年話改,大家曾經努力過。 但係發現還會怕,唔知佢會否又出 ...

我同你嘅感受一樣,雖然佢而家對我好好,但係我已經唔再信任佢,唔想再付出係佢身上,腦裏面不停都有佢同個小三嘅畫面,佢地第一日一齊,就同個小三講話,等啲細路大啲,就同我離婚⋯⋯呢啲說話係個小三同我講,好明顯佢當時唔係玩,係真係愛上小三,亦都證明當時已經唔再愛我,依家求我原諒,話重愛我,係佢做錯,我冇可能當咩都冇聽過,係佢哋口中,心中,愛係好膚淺

大宅

積極的人 發表於 20-6-29 10:45
我同你嘅感受一樣,雖然佢而家對我好好,但係我已經唔再信任佢,唔想再付出係佢身上,腦裏面不停都有佢同 ...

男人所謂愛真係好膚淺,女人要求是他的唯一,他們卻是認為妳是其中一個最愛的便説這是愛了

公爵府

Huuu 發表於 20-6-18 16:50
上律師樓簽張樓宇買賣受權書俾老婆,就信下佢決心改過!橫掂搵到錢個個月最好落埋中環轆爆張卡買個 ...

真好,所有嘢都可以用錢解決

珍珠宮

stella^^ 發表於 20-6-29 10:14
未就是永遠都吾公平?我掉了件垃圾十五年了,一年比一年輕鬆自在謝謝!
...
你講得岩, 有好多女人仲要女人難為女人, 又唔去怪個男人喎, 奴性太重! 男人可以出軌, 點解女人唔可以, 有好多系個男人衰先, 個女人又咁蹺遇到一個, 可能, D女人唔抵得人地識到第二個囉

侯爵府

alicego62 發表於 20-6-29 12:24
真好,所有嘢都可以用錢解決

同啲出軌嘅男人講真愛?!

對住正印都可以出軌嘅男人,當初同得妳一齊個男人只喺貪妳錢/家底/高薪職業,or貪妳後生樣子靚。
愛?渣男有資格講咩?!
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

Huuu 發表於 20-6-29 15:28

對住正印都可以出軌嘅男人,當初同得妳一齊個男人只喺貪妳錢/家底/ ...

係既,唔通人又無錢又無
錢比人可靠

公爵府

Huuu 發表於 20-6-29 15:28

對住正印都可以出軌嘅男人,當初同得妳一齊個男人只喺貪妳錢/家底/ ...

見妳話買手袋,以為買手袋可解決問題

侯爵府

alicego62 發表於 20-6-29 18:00
見妳話買手袋,以為買手袋可解決問題

女人有事業懂投資搵到錢
對自己好啲自己都可以買下手袋唓

妳諗多咗喇
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁
12345...9

尾頁

跳至