時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

正常港人好惨, 黄假髮人當道, 放生黑暴, 現在判2個月我哋已經覺得個官正常

伯爵府

終於有正常d法官。

唔正常既黃官咪專放生d人,然後,著草,但又失敗。
好心d黃官用下腦先啦,唔做錯事,洗鬼著草咩!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

草菅人命only 2個月?

姦淫擄掠, 黑暴亂港應該判咩呢? 2days?

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

一罐可樂 發表於 20-8-27 22:26
"裁判官直言必須懲罰禍害社會的人,以保障守法市民,否則便是對守法市民殘忍"
裁判官講得好 ...

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

裁判官明言他堅持不認罪,沒有悔意,已經反省的說法實屬一派胡言。

終於有正常法官,點可能唔認罪但有悔意,黃官真係Y 理連編,不如直接放人唔好審啦

珍珠宮

畀面勳章

yuenwaimami 發表於 20-8-27 23:21
收買人命只判兩个月,个官太仁慈了,起不到抯嚇作用。

同意,掟得中真係會死人。個官把口就講得嚴厲,判刑就好鬆手。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

youma 發表於 20-8-27 22:15
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200827/bkn-20200827162809908-0827_00822_001.html
港大生堵路判監兩 ...

雷聲大雨點小,草菅人命影響咗咁多人,包括等救命嘅病人,只係判兩個月 ,兩年都嫌判的輕,香港人嘅命同政治比簡直命賤

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

ilovehuman 發表於 20-8-28 11:44
被形容草菅人命,又有預謀。。。都係兩個月?

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1531263-20200610.htm

可能有伏線俾佢哋翻身

https://topick.hket.com/article/2735738/%E6%B8%AF%E5%A4%A7%E7%94%9F%E6%B6%89%E8%A5%B2%E8%AD%A6%E7%BD%AA%E8%84%AB%E5%A0%B5%E8%B7%AF%E7%BD%AA%E6%88%90%20%20%20%E5%AE%98%E6%8C%87%E8%AD%A6%E5%93%A1%E8%AD%89%E4%BE%9B%E8%AA%87%E5%A4%A7%C2%A0

公爵府

唔只罰款或社會服務令咪算好囉

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至