自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

minniemouse 發表於 20-10-3 20:51
剛才煮飯,煮到一身大汗,跟住坐低飲湯,飲完碗湯,諗住去裝飯,見到個飯煲,竟然冇晒飯,原來比c6裝哂,佢 ...

煮少左?
放下自在

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Shellyxlk 發表於 20-10-3 21:15
一句講晒自私,亦都可以話冇家教屋企人冇教要留意其他人有冇得食,同我老公一樣,細個有一次我個女食飯途中 ...

拍枱
比我即頭反枱 了

水晶宮

剛才煮飯,煮到一身大汗,跟住坐低飲湯,飲完碗湯,諗住去裝飯,見到個飯煲,竟然冇晒飯,原來比c6裝哂,佢 ...

唔嬲就假!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

一句講晒自私,亦都可以話冇家教屋企人冇教要留意其他人有冇得食,同我老公一樣,細個有一次我個女食飯途中 ...

好離譜, 成個過程無幫手仲食晒d餸

放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

唔要得嘅行為,一張枱食飯,點會見唔到?
我同意上面jm講,要佢洗碗!
定家規,屋企任何食物食到最尾嗰個,要問下仲有無人想要先可以食,這是正常禮貌。

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

各自裝飯?無理由唔知老婆無飯食架
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

水晶宮

咁你咩反應?嬲到講唔倒嘢嗎?

珍珠宮

我會罰佢出去買外賣比我食

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你有無食到飯都唔知
問一句都無,仲要食晒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

不嬲都係咁?我會叫佢洗碗,以後佢要負責一家人盛哂飯先開始食! 我家食飯要好有規矩

珍珠宮

2024年龍年勳章

InkCartridge 發表於 20-10-3 21:03
你屋企人唔係裝晒飯,先大家坐低吃飯咩?

我娘家會,但佢屋企就成日有人仲煮緊飯,就叫人飲湯食先唔駛等,我次次都唔會食先。
Minniemouse:-P

珍珠宮

2024年龍年勳章

uhtcl2006 發表於 20-10-3 21:05
吓,你老公明知佢裝晒d飯你無得食,佢竟然無動於衷 好唔掂喎。
同一情況發生喺我家,老公一定讓 ...

佢有叫我攞番佢果啲,但我都覺得好有問題,點會唔睇下有無人未裝飯,就坐低食,唔理人,就算果個唔係我,我都會覺得佢好唔啱。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我會反枱,唔係講笑,我真係試過,因為係代表佢唔尊重我
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

咁似我老公,又係永遠唔洗理人,自己食曬D餸唔理我同個仔。又係比我99屋企縱慣,明明成家人都係屋企,但永遠唔會一齊食,D仔女鍾意係房打機唔出黎食飯,我99就煮大茶飯咁,一煮就煮幾日份量嘅餸,D仔女鐘意出黎食先食

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 20-10-3 21:18
煮少左?

佢洗米,我問佢洗幾多米,應該佢預少咗。

珍珠宮

我係你我真係會好嬲。。
連我食左飯未都唔知,只顧自己食,好自私

大宅

唔知你未裝飯,唔識睇㗎,俾佢食晒啲飯,你食風呀,正一衰佬

珍珠宮

2024年龍年勳章

wan_sosin 發表於 20-10-3 21:20
唔要得嘅行為,一張枱食飯,點會見唔到?
我同意上面jm講,要佢洗碗!
定家規,屋企任何食物食到最尾嗰個, ...

c6成日都係咁,話佢就會話,我以爲無人食呀嘛!咪食埋佢囉,話咗佢好多年,我教屋企嘅年青人,一定唔可以咁做。

伯爵府

下!又會唔顧老婆!叫佢洗碗啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

heidys 發表於 20-10-3 21:23
各自裝飯?無理由唔知老婆無飯食架

係,各自裝飯。

首頁
12345...10

尾頁

跳至