夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

除咗間中撳下我錢佢其實都對我幾好,不過唔知係咪有得撳錢先對我好

子爵府

回覆 ConnieMK 的帖子

唔好介意我咁講

好心你醒吓啦,呢件軟飯王,你試吓一蚊都唔過佢手,你睇吓佢會點對你先再決定係咪對你好

我係你就靜靜雞問定律師,離婚分身家係會點,靜靜雞將啲錢轉俾自己阿爸阿媽先,到時候離婚就唔使分俾佢

大宅

HOPEFORBB 發表於 20-10-30 09:42
回覆 ConnieMK 的帖子

唔好介意我咁講

絕對同意樓上所講?快速帶埋個女止蝕離開傻瓜蛋!!!

大宅

ConnieMK 發表於 20-10-30 09:03
除咗間中撳下我錢佢其實都對我幾好,不過唔知係咪有得撳錢先對我好
你都識講當你提款機,一次又一次比錢佢洗,做戲都要對你好啦
梗係快D離開呢條友,你繼續係咁只會比佢撳哂D錢。。

民房

我都好憎自己行錯路,但為個女好似乎要繼續忍,不過大家講得啱唔可以再俾錢過佢手

別墅

唔諗自己都諗吓囡囡,囡囡仲細,大個仲要供書教學一大筆洗費,錢銀睇緊少少好

男爵府

回覆樓主:

男人只會越問越多,唔好傻啦,俾錢佢買寶馬。我一定 say no. 留錢俾小朋友讀書仲好。

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你試下佢再問你拎錢你唔肯俾,佢仲會唔會對你好?!

子爵府

ConnieMK 發表於 20-10-31 00:15
我都好憎自己行錯路,但為個女好似乎要繼續忍,不過大家講得啱唔可以再俾錢過佢手 ...

樓主,如果你睇得透,就立即果斷決定,你和你孩子的將來和前途我相信你可以安排得好,供書教學,生活什麼也不缺,但如你不接受現實(你老公只是利用你,他而家行出去好光鮮好得體,有車,做老闆,有頭家,銀包有錢,背後有人科水,但自己吾洗做吾洗捱吾洗煩,淨係顧自己,皺紋都冇一條!)
如此下去,你和你孩子就會被他拖垮連累,到時乜都冇,真心講,呢個吾系男人,我年紀大,我嘅年代男人系有承擔,有骨氣,你呢個只係想搵飯票!願你一切安好,堅守防線,你的錢不會出賣你,你的孩子需要你!

Campenella    發表於 20-11-5 13:06

珍珠宮

Huuu 發表於 20-10-29 14:41
女人一定要妢窮,信得過阿媽就用阿媽開個戶口妢自己俾家用外家,有少少錢都買勞買袋。

好多男人 ...
講得真係有頭有路,睇到自己前夫,又可以對號入座妳講嘅情況。只是我前夫個腦又去唔到有能力有事業有機會嗰地步。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

侯爵府

回覆樓主:

早走早享受

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ConnieMK 發表於 20-10-29 14:07
我同呢個男人識咗3年,上年因為有咗而結婚,我哋都好錫個女。但最近佢又再次問我攞一筆錢。第一次係仲拍拖 ...
難聽的,有得食有錢取,我都要甘..............好女人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

俾完一次應該要還錢先
無就唔再借

禁止訪問

男爵府

有邊個債仔想得失肯俾錢佢洗既人吖!
樓主,勸妳真係諗真d妳自己同阿女既前途吧
佢信貸紀錄差已經係一個警號,仲要用妳錢充大頭鬼買名牌車,呢個行為已經知點解佢信貸紀錄差
男人搵錢唔多唔係咩大問題,問題係佢信貸紀錄差一定同欠債有關,隨時破左產都唔話妳知,得到過教訓都仲要問人借錢充大頭鬼?!
妳講得啱呀,佢對你妳可能係因為妳係佢長期飯票咋

做男人,江湖救急好平常,但借得人錢就要還,另一半既就更加要還,而佢借錢係用晌消費娛樂,又用其他名目問妳借,唉,諗下妳點自處吧,如果唔想分開就叫佢簽欠單,唔係熟唔熟既問題,係責任問題,男人黎架!

首頁

尾頁

跳至