夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 alittlebird 的帖子

男人有小三就梗係因為自私,單一個小三或正印滿足唔到佢。
你老公挽留小三都係想繼續一拖二,佢如果真係咁愛小三就同你離婚,唔使委屈人地做小三啦。賤男最鍾意話因為財產丶因為仔女丶因為正印要生要死唔能夠離婚,根本通通都係假話,佢為自己爭取最大利益才是真。佢會唔會哭求你原諒丶挽留你,係視乎你對佢有冇價值。

男爵府

soso1227 發表於 21-4-21 17:07

男人有小三就梗係因為自私,單一個小三或正印滿足唔到佢。

對,講真當一方不忠,你很難忘記的,你會認為對方很假,做朋友也不想,可以説是憎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

好多女人覺得男人出去玩,可能just for sex and fun...但我身邊眼見,好多男人真係投入左感情落去...有時候死纏爛打唔係個小三,係個男人。男人往往最自私,兩邊都唔想失去

茶類愛好者    發表於 21-4-22 07:30

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Angelice-BeBe 發表於 21-4-21 18:33
好多女人覺得男人出去玩,可能just for sex and fun...但我身邊眼見,好多男人真係投入左感情落去...有時候 ...

男人出去玩有好多種。

我聽過男人講,叫雞純粹為性,覺得叫雞只要「乾淨」,只要瞞得到「老虎」,就冇問題。

對男人來說,小三比雞乾淨和有挑戰性,分SP和SL。SP唔需要投入感情,SL要投入感情。話有感情先好玩。玩到頭家散,抽離唔到就係呢一種。

大宅

soso1227 發表於 21-4-21 18:52
男人出去玩有好多種。

我聽過男人講,叫雞純粹為性,覺得叫雞只要「乾淨」,只要瞞得到「老虎」,就冇問 ...

SL是什麼?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

alittlebird 發表於 21-4-21 16:25
結婚相呢單野我到現在仍然未能嚥一口氣
樓主未同C6開波?!
你咁忍得

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

evafung 發表於 21-4-21 19:24
SL是什麼?

Secret Lover / Sex Lover

侯爵府

BK Milk勳章

放手吧!我係過來人,我已經放咗手。

當初被我發現前夫有小三,我一嘢要離婚,佢話唔離,仲向我面前打電話俾小三分手,後來俾我發現仲同小三一齊。

做完手術休養期間靜靜地轉晒屋企啲水電煤,又搵律師教我寫好份離婚協議書,上去律師樓簽完名打電話俾前夫叫佢去簽名。

前後九個月搵掂晒,依家成個人鬆晒,唔使日日都諗住個賤男搵咩借口去見小三。

別墅

alittlebird 發表於 21-4-21 16:24
我未同死佬攤牌,佢究竟知唔知我知道佢D野?我係度諗,如果我嗌離婚佢會否像對小三一樣,唔肯離婚⋯⋯

...

自從大半年前發現小三一事後,我一直沒勇氣去把真相放在枱上,因為害怕失去,因為我仍然在乎這段夫妻情份,因為小朋友......總是給自己很多理由忍下去!
這段時間,我一直努力修補我哋嘅關係,坦白說,過去十幾年的婚姻生活中,大家已由情人變為同居朋友,他是我孩子的父親,我是他孩子的母親已矣!夫妻親密行為已沒有好幾年。我主動去親密,但他卻是把我推開,説累、説冇謂勉強....
影結婚相我曾經説服自己只是一時玩意、小三要求他配合而已,不過,今次睇埋那些對話,我再騙不了自己。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

盡左力就算啦,放過自己。事已至此,鋪排好才攤牌,唔為自己都要為仔女取保障。加油。

子爵府

你都係時候同佢坦白傾下啦 唔可能再係咁屈住喺裏面 要面對既始終逃不了呢 幾年男人冇親密需要就已說明真相

別墅

Wongbuddy 發表於 21-4-22 09:37

你都係時候同佢坦白傾下啦 唔可能再係咁屈住喺裏面 要面對既始終逃不了呢 幾年男 ...

也是時候要面對處理,見到佢手機同小三的生活照,佢嘅笑容我已經很久沒見,人哋唔知以為小三先係正印。個小三好識耍手段

侯爵府

alittlebird 發表於 21-4-21 09:34
小三要嗌分手,C6死纏爛打嗌唔好,以為C6只係身痕搵小三,現在似乎是為感情,我真係應該要放手了
...

讓佢 人財兩失啦 等佢想左擁右抱呀拿

子爵府

好媽媽勳章

alittlebird 發表於 21-4-22 11:57
也是時候要面對處理,見到佢手機同小三的生活照,佢嘅笑容我已經很久沒見,人哋唔知以為小三先係正印。個 ...

想知道,小三 點講 / 用乜嘢方法飛 C6?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

盡快同佢攤牌啦,除非你覺得同佢同一屋簷下日對夜對都冇所謂,但明顯你唔係囉

別墅

Racmom 發表於 21-4-22 12:26
想知道,小三 點講 / 用乜嘢方法飛 C6?

咪話好愛佢,唔想同人分享,頂唔順之類

別墅

牛牛牛牛 發表於 21-4-22 12:33
盡快同佢攤牌啦,除非你覺得同佢同一屋簷下日對夜對都冇所謂,但明顯你唔係囉 ...

其實我怕面對結果,不過都冇得避

男爵府

buibui1123 發表於 21-4-21 15:52
我都相信有d男人真係愛個小三,可能只係基於自私理由而唔離婚,並唔係成日bk d人所講既真係愛個小三就已經 ...
愛唔愛小三好難講,但肯定係唔愛個老婆,好多唔離婚只係因為財產,住屋,仔女,外來壓力,或者老婆收入好都係一個原因等等,我認同你呢句話"如果愛小三就離咗婚"係自我安慰說話,聽過有賤佬講,因為老婆都搵到錢所以價值比小三高,如果唔係一早走咗,有好多男人好識計數,娶個搵到錢嘅老婆,再出去搵人談情

複式洋房

alittlebird 發表於 21-4-22 12:40
咪話好愛佢,唔想同人分享,頂唔順之類

以退為進。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

alittlebird 發表於 21-4-22 12:41
其實我怕面對結果,不過都冇得避

問題係分開之後生活費、住屋同照顧小朋友呢3個問題要解決,攤牌反而唔難

首頁
12345...8

尾頁

跳至