夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我朋友嘅case..係佢寧願死守頭家,都唔會離婚,老公就擺明有小三,亦想離婚,小三亦高調想坐正。

複式洋房

Angelice-BeBe 發表於 21-8-12 15:17
我朋友嘅case..係佢寧願死守頭家,都唔會離婚,老公就擺明有小三,亦想離婚,小三亦高調想坐正。
...

佢話同小三無講過結唔結婚呢個問題,C6話唔系每個女人都一定要結婚wo

洋房

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 12:00
有無JM已知老公有小三,而佢系唔會斷(除非小三飛佢)但佢對你好好,話唔會離開你,叫你接受,有無JM嘗試接 ...

佢只會得寸進尺,你要考慮清楚

大宅

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 16:00
佢話同小三無講過結唔結婚呢個問題,C6話唔系每個女人都一定要結婚wo

你唔係咁天真信呀?
劉嘉玲同梁朝偉拍拖成廿年,劉嘉玲冇錢咩,佢係蠢女人咩,佢都結婚,都要有個名份,你就知事實上真係每個女人都一定要結婚。
果d話,結婚都係多張紙姐,唔結都冇咩所謂。尼d女人真心唔係唔想結,只係個男人唔同佢結咋,佢地講尼番說話都係自我麻醉等自己個心好過啲咋。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

勸你唔好單方面去聽同信你C6講嘅野,一個背叛你嘅男人,係毫無誠信可言架。

得寸進尺,你不如都為自己好好打算下啦

做女人只可以扮蠢,不能真的蠢,你唔好太單純天真

cathngai    發表於 21-8-12 20:02

男爵府

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 12:00
有無JM已知老公有小三,而佢系唔會斷(除非小三飛佢)但佢對你好好,話唔會離開你,叫你接受,有無JM嘗試接 ...

接唔接受真係睇你自己
佢有小三你難過嗎?
你幾多歲?
如你難受你仲要忍幾多年?
最怕忍忍下忍到自己生癌
如你唔接受就要諗點保障自己
先問律師意見先

水晶宮

好乜鬼吖
對你好好就唔會捨得傷你心啦

大宅

作講你就完全信?出軋的人已信用破產

複式洋房

SUMSUM_88 發表於 21-8-12 17:09
接唔接受真係睇你自己
佢有小三你難過嗎?
你幾多歲?

我45+
忍會生癌?

大宅

叫個老婆接受小三都講得出!世紀賤男啦

別墅

樓主, 如果你 C6 係對你好就唔會有小3啦, 而且仲要話唔會斷喎.
宜家哩刻, 佢唔想你分佢身家就緊係對你好, 但如果將來小3有左小朋友既話, 佢仲會唔會話層樓只留比你個仔呢?
我覺得點都好, 做女人一定要為自己打算下, 有咩事都好, 錢一定係好重要, 何況你仔仔越大洗費越大, 應該要你C6 負責番多d.

加油呀!

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

咁其實佢返黎係做咩角色?
會同小三去玩去食去上埋床。
咁佢淨係返黎訓吖定淨係返黎比錢?

男爵府

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 17:20
我45+
忍會生癌?

如果你放得開,冇影響心情咪冇嘢
但我有親戚真係郁到病
你先45,仲好後生,隨時要忍40年,如果係我,佢咁明目張膽冇悔意,我唔會忍

cathngai    發表於 21-8-12 20:03

複式洋房

longsky 發表於 21-8-12 19:32
咁其實佢返黎係做咩角色?
會同小三去玩去食去上埋床。
咁佢淨係返黎訓吖定淨係返黎比錢?

咁又唔系,佢要做野,咁陪小三就一定,但佢都會陪我,有時會約幾個好友黎屋打麻雀同食飯,系屋企同朋友慶生等等...
佢朋友影相都會放上FB,tag埋我地

複式洋房

SUMSUM_88 發表於 21-8-12 19:45
如果你放得開,冇影響心情咪冇嘢
但我有親戚真係郁到病
你先45,仲好後生,隨時要忍40年,如果係我,佢咁 ...

我唔只45,系45+
快入5了

伯爵府

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 19:57
咁又唔系,佢要做野,咁陪小三就一定,但佢都會陪我,有時會約幾個好友黎屋打麻雀同食飯,系屋企同朋友慶 ...
真係忍唔住要話你, 人如其名, 咁都可以接受
你問返佢: 調返轉, 我在外面有個情夫, 你仍然可以在家做我丈夫, 兩者並存, 你可以接受嗎?

伯爵府

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 17:20
我45+
忍會生癌?

樓上位JM冇嚇你。
我見過,一位客人,我喺果度工作咗十幾年,這一家人我哋見到面都會打招呼嘅。
我識這位媽媽嘅時候,有一對差唔多成年嘅子女,佢成日話老公有小三,同朋友呻到成日喊,覺得自己同佢挨到頭家有$,佢就去玩女人,於是就不停洗佢d$,叫子女去外國留學,自己買名牌、手飾,但都係唔開心,佢真係成日喊,之後就聽到佢生癌嘅消息。幾年前走埋
至於個小三,成日都見到佢出現,唔知有冇比名份佢,但我冇同佢打過一聲招呼,雖然同這家人都係點點頭、揮揮手、叫聲佢哋,但我就是接受唔到阿太太因為個男人咁,搞到鬱鬱而終,我都唔係好想叫佢。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

樓主搵得5多, 男既冇俾家用, 但供樓支開男既有負責。樓主跟左佢咁多年,有冇私己?
如果男既叫要接受, 斷不能「無條件」地接受, 起碼拎番多少財產在手,樓主應得既。
cap 到水後再作打算。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

cathngai 發表於 21-8-12 20:10
真係忍唔住要話你, 人如其名, 咁都可以接受
你問返佢: 調返轉, 我在外面有個情夫, 你仍然可以在 ...

有問過,佢話如果我真系有多個愛既人,佢都會接受

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 蠢蠢豬 的帖子

我一向都覺得人非聖賢,
機會要俾一次,
但你老公冇諗過改,
離譜到要你接受29嘅存在。佢叫朋友上你屋企玩,
係佢有面,你就做工人招呼人客,

分分鐘要你貼錢加餸,根本係搵你笨,
離開佢才對得住自己。

45+ 又點?如果你有65歲,你要忍佢20年。
如果你有75歲,你要忍佢30年。
如果你有85歲,你要忍佢40年。
佢又唔係何生,又冇十億八億元俾你揸手,
得半間屋,仲要驚佢加按用嚟氹小三。

如果可以cap到佢家用,
可以慢慢plan,儲下錢才走。
但你話佢睇錢緊,
我會驚佢資產轉移,
不如快刀斬亂麻,
搵律師諮詢,先釘左屋契,
留低佢負責家庭開支嘅單據,
如果佢係紀律部隊或公務員就更易追。

首頁
12345...8

尾頁

跳至