時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ying1113 發表於 21-10-6 21:32
點樣打壓零件係人地開發,點解一定要買俾你,再講華為話想用番自己開發鴻蒙系統,大家係出產電話當然要打扮 ...

搞清楚買和賣呢兩個字的分別先啦

水晶宮

2024勳章

點樣打壓零件係人地開發,點解一定要買俾你,再講華為話想用番自己開發鴻蒙系統,大家係出產電話當然要打扮 ...

你此番話正好證明了美國才是你口中的「自己唔改進怪人地進步」囉
另外,可否請你檢查內容再發出留言?咩係「打扮的擊主要對手」?諸如此類,看得好吃力

子爵府

其實homilyOS 好多係抄android.

子爵府

czl115 發表於 21-10-7 17:18
你此番話正好證明了美國才是你口中的「自己唔改進怪人地進步」囉
另外,可否請你檢查內容再發出留言?咩係 ...

呢條友似有讀寫障礙和腦智障,寫嘢寫到亂糟糟又腦殘!

子爵府

ying1113 發表於 21-10-6 06:34
日日都話人欺淩中國人,邊到得閒陪你哋癫呀!人哋去中國做生意合作你問吓做廠有冇俾鬼佬巡廠嗰時有唔禮貌行 ...

你肯認真去學寫中文字亦會有人看得懂!

子爵府

czl115 發表於 21-10-7 17:18
另外,可否請你檢查內容再發出留言?咩係 ...

佢段嘢應該想係咁寫:
點樣打壓?零件係人地開發,點解一定要買俾你?再講,華為話想用番自己開發嘅鴻蒙系統,大家都係出產電話,當然要打壓主要的對手,咁有咩問題?香港人想要以前的制度,國家唔俾唔通又係打壓?」

補充內容 (21-10-10 09:31):
賣俾你

水晶宮

2024勳章

janice_cat 發表於 21-10-10 09:31
佢段嘢應該想係咁寫:
「點樣打壓?零件係人地開發,點解一定要買俾你?再講,華為話想用番自己開發嘅鴻蒙 ...

多謝翻譯,要對照一下原文先至得,真係睇得好辛苦

「點樣打壓零件係人地開發,點解一定要買俾你,再講華為話想用番自己開發鴻蒙系統,大家係出產電話當然要打扮的擊主要對手,咁有咩問題,香港人想要以前制度,國唔俾唔通又係打壓」

首頁

尾頁

跳至