自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

MsBusy 發表於 22-1-12 07:14
見小朋友,帶3個男人上去,
仲要求關監控,放左佢地入去,發生乜事都無人知,好痴線 ...

咪係囉。
正正常常探小朋友嘅話,如果有監控喺度 ,咪仲可以保障自己。

阿李小姐喺屋企都要裝唔同嘅cam, 最好係隱蔽式嘅針孔攝錄機,容乜易俾人抌落樓扮自殺。
若然真係圖謀不軌,王真係死性不改。

伯爵府

回覆樓主:

呢個王力宏係咪痴線㗎
帶咁多陌生人上去
嚇親啲小朋友啦

大宅

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

咁既形勢唔開門正常不過

珍珠宮

judychungpuiyan 發表於 22-1-12 07:34
呢個王力宏係咪痴線㗎
帶咁多陌生人上去
嚇親啲小朋友啦

我覺得王渣男咁做係自保,萬一蕾神喺現場發爛渣或之後誣告王渣男,都有其他證人。

當年我前妻挾持三個仔,我都要帶其他人先至去見啲仔,後來前妻唔要三個仔我又要帶人接走佢哋,避免不必要嘅衝突。

珍珠宮

tearycow 發表於 22-1-12 00:29
可能有啲人都係會話李靚蕾唔係好人
但係事到如今
我真係擔心王力宏係痴線佬而大眾唔知

兩個都唔係好人,最慘係啲小朋友,長大後有人會舊事重提,講佢父母點隔空駡戰,蕾神有冇諗過呢一點?

侯爵府

囍 發表於 22-1-12 01:39
慘,王真係好癲4個男人入屋,想溶咗人

咪係囉 咁癲,一個大男人洗乜帶同咁多男人上去見仔女呀

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

3 個男人,一人抱走一個細路仔⋯⋯係咪想咁?

翡翠宮

畀面勳章

goodsnooky 發表於 22-1-12 07:53
我覺得王渣男咁做係自保,萬一蕾神喺現場發爛渣或之後誣告王渣男,都有其他證人。

當年我前妻挾持三個仔 ...

既然要自保,點解又叫前妻熄監控?有錄影不是更有證據,更安全嗎?

要有其他人在場,點解不安排一至兩位女性甚至是雙方都認識的人?四個男人去人地屋企撞門,屋內只有婦孺,驚係人之常情。
日日是好日

翡翠宮

畀面勳章

cy101 發表於 22-1-12 08:00
3 個男人,一人抱走一個細路仔⋯⋯係咪想咁?

我第一時間都係咁諗,一人抱走一個小朋友,再有一人捉住前妻不讓反抗。前妻冇左小朋友在手,王渣唔駛分一毫子俾人。

crazypaper    發表於 22-1-12 09:40
日日是好日

子爵府

咁監控咪可以保障到王渣,但王渣點解又叫前妻off哂啲監控? 唔係有衰嘢想做 點會叫人off監控?

男爵府

要證人帶一個拎住部機全程錄都得啦,要成三個男人做乜。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要有第三方在場,共同朋友呢?

伯爵府

只是單純看小朋友,就算帶都不是帶3個大男人,看文字都覺得不可思議,何況現場,年幼子女哭,做爸爸感受不到子女的情緒嗎?

珍珠宮

mother904 發表於 22-1-12 08:06
既然要自保,點解又叫前妻熄監控?有錄影不是更有證據,更安全嗎?

要有其他人在場,點解不安排一至兩位 ...

熄監控不是更安全,試過有人監控時「突然斷片」,反轉頭誣告對方,所以呢個係家庭法律師團隊慣常嘅意見,至於合唔合理,見仁見智吧!(我冇睇蕾神有冇上載王渣男要求熄監控嘅片段,片面之詞我係唔會輕易相信。)
再講啦,將自己和王渣男嘅恩怨喺社交平台公審,咁做會對自己仔女有乜不良後果呢?唔知佢有冇考慮二十年後仔女長大,有人忽然想起呢件事對佢哋指指點點,仔女又好受嗎?

伯爵府

goodsnooky 發表於 22-1-12 07:56
兩個都唔係好人,最慘係啲小朋友,長大後有人會舊事重提,講佢父母點隔空駡戰,蕾神有冇諗過呢一點?
...

如果你是子女媽媽,面對大眾明星典范爸爸,請問會怎麼做才能拿到三個子女撫養權呢?

珍珠宮

20091 發表於 22-1-12 08:17
如果你是子女媽媽,面對大眾明星典范爸爸,請問會怎麼做才能拿到三個子女撫養權呢?
...

我唔係家庭法律專家,不過以一個媽媽係咁嘅情形下攞到三個子女撫養權並非沒有可能。其中一個方法係證明爸爸完全沒有理會三個子女嘅照顧, 三個子女向法庭表示偏愛媽媽,和說出和爸爸嘅關係平淡。爸爸只是在金錢上付出並沒有照顧小朋友,咁樣媽媽應該可以成功。

複式洋房

你將自身際遇投射入王李事件中,冇全面去睇,不是公平評論。

水晶宮

LedTV 發表於 22-1-12 01:32
唔開門比王生入屋真係正常不過
帶咁多男人黎探仔女?

真係好恐怖。但其實王都好蠢,而家風頭火勢,諗都諗到李唔會俾佢入屋。佢應該係控制唔到自己嗰d人。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

翡翠宮

畀面勳章

goodsnooky 發表於 22-1-12 08:16
熄監控不是更安全,試過有人監控時「突然斷片」,反轉頭誣告對方,所以呢個係家庭法律師團隊慣常嘅意見, ...

王家首先講本來不想要大女,前妻持肚迫婚,不肯墮胎,二十年後小朋友長大知道後又有咩感受?唔好忘記,呢場駡戰係王力宏開始先,佢唔係網上吹風話離婚因為女方有婆媳問題同霸道管制他的事業,李小姐亦不會反擊。根據王爸講法,雙方在兩年前已經談離婚,李小姐有出過聲嗎?忍左兩年,最後落得人又冇,錢又冇,名聲又被損的下場。

認同大人既事不應該涉及小朋友,但要雙方都同步先有用,男方做盡渣事,要求女方為仔女忍辱,呢種講法唔係幾公道。如果李小姐不公開事件,佢如今仍然是淨身出戶,到仔女18歲後連住既地方都冇。
迫到人地走頭無路,眼前只能狗急跳牆,仲點有精力仔細諗將來的事。

yuyueng    發表於 22-1-12 14:05
cathngai    發表於 22-1-12 08:34
日日是好日

珍珠宮

momomimi 發表於 22-1-12 08:25
你將自身際遇投射入王李事件中,冇全面去睇,不是公平評論。

就係因為自身際遇,所以睇成件事嘅角度唔同,乜野係公平評論,自問心中每個人都有一把尺,你可以唔同意我嘅睇法,而我嘅個人睇法亦不是包括了其他BK家長。

首頁
12345...6

尾頁

跳至