自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

其實有地方一齊住吓,同孫仔食吓嘢,夜啲瞓,就已經好開心。

伯爵府

我媽最愛,平時分開住,難得有玩有食,上次間酒店仲有勁靚高層海景,餐廰個景超靚,我哋唔選自助餐,因為大家食得少,有次幾家人去,難得相聚,不過我99就係石古不化,佢唔會離開自己間屋,仲要後生出下街,又會話人!所以要睇係邊種老人

大宅

回覆樓主:

我已經第三年book staycation 幫我媽慶生。

佢哋都係想同個孫玩
我無一齊住埋,只係佢哋check in後帶埋個囡佢哋祖孫三人用酒店設施,食afternoon tea ,入lounge happy hour ,游水 用酒店playroom 等等。我就留喺房省浴缸,飲住nespresso等佢哋返上房,我就幫個囡沖涼

跟住切下生日蛋糕、個囡玩到無哂電我就帶囡離開,夜晚就等佢哋兩老撐抬腳。佢哋都知酒店餐廳貴,而且佢哋係鍾意西餐/扒房,所以都好enjoy。

暫時試過Conrad MO Murray
嚟緊試grand Hyatt.

大宅

gilgilgilgil 發表於 22-5-14 15:47
老人家又唔食得多、會enjoy嗎?

係咪應該選擇一間大啲有得行下嘅酒店?有冇推介?

我同媽媽去,佢超開心

大宅

老人家 有得同啲仔女 孫仔女 一齊去玩去食 就開心滿足
地點已經唔重要
去過好多次 例如長洲
我地住過酒店 又book過主題度假屋
坐下船 行下山 食下野
佢地就開心
又試過去度假村宿營

按返佢體力 可能中段時間俾佢返房抖下就ok

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

chongjanice 發表於 22-5-14 16:10
有,試過同奶奶去, book 左一晚ocean park Marriott 酒店,夜晚可以去埋利東食海鮮。

第二日先入去op 玩

我都係帶媽媽去 op, 夜晚去鴨脷洲食海鮮,行下附近,第 2 日入 op.... 佢都好開心

之後同佢去巿區包 buffet 個 d 酒店,都開心但無 op 再去街咁開心

黎緊佢生日同佢去黃金海岸酒店,又係打算去食海鮮再行下,應該似渡假d

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

hoimao 發表於 22-5-15 00:13
我已經第三年book staycation 幫我媽慶生。

佢哋都係想同個孫玩

我地都係第三年 Staycation 幫媽媽慶生,佢同我 d 仔女都好開心,佢都係志在同家人 孫一齊

如果book 到 connecting room 仲開心,夜晚一齊玩,好 warm

男爵府

有 阿媽睇youtube 被燒著 同佢住了半島 一晚 食埋buffet 游水 好開心 佢話咁多年行經過冇住過 阿爸同99佢地就唔好呢D 可以慳返

大宅

Vana 發表於 22-5-15 00:56
我都係帶媽媽去 op, 夜晚去鴨脷洲食海鮮,行下附近,第 2 日入 op.... 佢都好開心

之後同佢去巿區包 buff ...

我帶埋奶奶由香港仔座艇仔去鴨脷洲
佢話好耐冇同過,都係幾好嘅體驗

大宅

有!老人家食下自助餐,D孫仔入佢地房跑來跑,佢已很開心

琥珀宮

我覺得唔洗特別就老人家,你哋開心,佢就開心,只要家人陪伴身邊,去玩去食肯帶埋佢

首頁

尾頁

跳至