自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

疑問一
睇片是背後開槍,點解心口中槍?
子彈識轉彎?
疑問2
散彈槍點解側邊企咁多人,無人中槍?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Rose^^ 發表於 22-7-9 00:43
疑問一
子彈識轉彎?

打穿心臟囉
放下自在

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Rose^^ 發表於 22-7-9 00:43
疑問一
子彈識轉彎?

因為安倍於第一次槍聲之後轉身。
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

男爵府

危機意識好低,冇理由聽到第一吓槍聲都唔緊張。再者點講都係首相、嗰啲保安措施唔係應該好嚴謹咩

水晶宮

回覆樓主:

呢個同文化有關,點解好似咁鬆懈冇安全意識?因為佢地深相信佢地民族好自律守紀律,佢地唔信日本人會偷野等做壞事,自尊優越感的問題唔容許佢地做壞事。

所以佢地從來唔相信會有人敢開槍,況且日本同香港一樣唔比平民帶槍,誰會想到有這意外

大宅

BKsquare 發表於 22-7-8 22:12
木村係背向目標保護人物
一眼就發現有可疑人士

咁我相信拜登D保鑣都唔會好似Tom cruise,女王D保鑣都唔會好似007。不過安倍嘅保鑣係堅唔掂,佢嘅安保支出齋人工一年都千幾萬,其實個槍手第一槍完全miss咗,咁都俾佢隔好幾秒再打,真係好廢lu

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

啲保安真係好差
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有!反應差!

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

以前仲係去日本要簽證年代, 我去厠所, 啲女仔將個手袋放出面, 自己施施然入厠格, 好似當咗自己屋企咁, 仲唔止一次見到, 真係令我大開眼界, 佢地真係冇危機意識

水晶宮

kit2004 發表於 22-7-8 19:49
佢地完全冇諗過日本會發生呢種事,完全冇危機感

伯爵府

Anpanmama 發表於 22-7-8 22:27
自從日本赤軍式微之後,喺日本國內真正關乎政治嘅暴力行為的而且確係少,佢哋都真係冇諗到咁普通嘅助選演 ...

係囉,點解要殺佢

瑪瑙宮

jollyma 發表於 22-7-9 07:47
以前仲係去日本要簽證年代, 我去厠所, 啲女仔將個手袋放出面, 自己施施然入厠格, 好似當咗自己屋企咁, 仲唔 ...

而家都要

伯爵府

sfll 發表於 22-7-9 00:57
因為安倍於第一次槍聲之後轉身。

咁啱轉身果下射中,如果唔轉身即刻跪低唔知會唔會唔洗死

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ayakaya 發表於 22-7-9 07:32
咁我相信拜登D保鑣都唔會好似Tom cruise,女王D保鑣都唔會好似007。不過安倍嘅保鑣係堅唔掂,佢嘅安保支出 ...

之前新聞曾經介紹過, 有個女神級保鑣, 之前一日都仲介紹緊

https://tw.news.yahoo.com/%E5%AE%89%E5%80%8D%E6%99%89%E4%B8%89%E4%B8%AD%E5%BD%88%E4%BA%A1-%E7%B6%B2%E9%A9%9A%E8%A6%8B-%E5%A5%B3%E7%A5%9E%E7%B4%9A%E4%BF%9D%E9%91%A3-%E4%B9%9F%E5%9C%A8%E5%A0%B4-131858550.html

根據《日刊現代》報導,石田萌美是日本頂尖的武功高手,不只熟悉劍道、空手道、搏擊、柔道等武術,她還能夠在0.2秒內拔槍襲擊歹徒,曾經連續擊敗10位空手道壯漢,她的武力值能壓制警視廳內一半的男同事。

根據了解,石田萌美曾學習過日本忍者的神秘殺人技,所以她可以用上百種普通人想像不到的方式進行攻擊,更早在18歲那年就掌握所有劍道型,輕鬆取得劍道三段段位。

天朗氣清

大宅

tinlong22 發表於 22-7-9 08:33

https://tw.news.yahoo.com/%E5%AE%89%E5%80%8 ...

呢d係咪叫講就天下無敵,做就⋯⋯⋯⋯

水晶宮

cattz288 發表於 22-7-9 00:43
有開,喺第二槍之後
https://fb.watch/e8622G5-Ho/

第一槍未中第二槍先中,如第一槍後有人保護或有人阻止槍手就開唔到第二槍

https://fb.watch/e8622G5-Ho/

大宅

tinlong22 發表於 22-7-9 08:33

https://tw.news.yahoo.com/%E5%AE%89%E5%80%8 ...

0.2秒反應時間,今次2秒都唔止啦 真係吹得就吹

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ddkaka 發表於 22-7-9 09:01

第一槍未中第二槍先中,如第一槍後有人保護或有人阻止槍手就 ...

應該有中,因為中心同中頸
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

第一同第二槍隔得有段時間,見平時d保安有咩動靜都第一時間圍住老闆先,日本個班一d動作都無,有責任

子爵府

瀟灑兔兔 發表於 22-7-9 08:28
咁啱轉身果下射中,如果唔轉身即刻跪低唔知會唔會唔洗死

我都有咁諗過
第一槍後如果安倍警覺性高
佢應該第一時間縮低個人
然後搵人掩護
可能唔駛屎
佢班保鏢真係好癈
專業的一聽就應該知道係槍聲
那那聲去護主
個個成舊飯咁單向望住前面