自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

原來12子同花姐縮左2,3日就係等呢份聲明出來,然後紛紛轉載,除咗轉載呢份聲明,並沒有出過一粒聲

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220731/bkn-20220731145535897-0731_00862_001.html

當然最應負責任方必定係主辦單位,鏡即使有責任都是小部份

伯爵府

Crystalivy 發表於
係喎,唔覺bk有人怪責主辦單位,淨係鬧12子

我覺得主辦單位責無旁貸
利申不是鏡粉,12鏡子都係受害人

公爵府

麟媽媽 發表於
我都唔鍾意鏡仔,但呢件事上面真係冇理由怪責佢哋,佢哋一樣冒風險踏上呢個咁不知所謂危險嘅舞台,亦都可能 ...

我都好希望搵出真相
監製走唔甩

https://www.instagram.com/p/Cgq1bmpBIY4/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

珍珠宮

老翻太太 發表於
原來12子同花姐縮左2,3日就係等呢份聲明出來,然後紛紛轉載

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/ ...

attach1/tmp/phpvjoZUg

珊瑚宮

nataliepml 發表於
唔覺得,在BK淨係見到有人係咁要Mirror 負責任同收檔。同埋鬧演唱會熄燈,鬧個電視撞到喇叭。反而唔係正常 ...

咦, 閣下似乎好想挑起罵戰喎?轉移視線喎
現在咪講緊應該向主辦單位問責
唔少JM都問緊點解無人講
現在講啦, 你又不斷講其他
熄燈啱?唔係主辦單位問題?唔係錯?

珍珠宮

減齡達人勳章

cbeyond 發表於
淨係見到不斷有人將鏡講到幾慘, 等鏡粉注意力去晒偶像度
主辦單位就無人講, 淡化件事
呢2日係BK,超明顯 ...

真係唔關歌手事。主辨單位就一定要付責,但好奇到而家都冇乜點提?如果係TVB, 我諗啲人一早已經要搵人‘祭旗’

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

責任誰屬?
主辦單位難辭其咎!

水晶宮

nataliepml 發表於
唔覺得,在BK淨係見到有人係咁要Mirror 負責任同收檔。同埋鬧演唱會熄燈,鬧個電視撞到喇叭。反而唔係正常 ...

咪係,bk呢2日見到好多人鬧鏡仔,又話佢地係時候收檔,快d拆晒d廣告版紙版,因為污染環境喎
成件事所有表演者/工作人員都有機會變成受害者,bk都好多會員矛頭指向鏡仔,特別係AL,唔係想幫住佢,但對佢地極不公平!

侯爵府

老翻太太 發表於
原來12子同花姐縮左2,3日就係等呢份聲明出來,然後紛紛轉載,除咗轉載呢份聲明,並沒有出過一粒聲

https: ...

我都呆咗,轉發當回應?仲要有人讚佢哋?成間公司練緊龜縮大法?

真fans不如多啲關注下你哋嘅偶像係唔係俾人剝削、禁止發言、失去自由仲好啦

大宅

係囉,而家各方人士都係清晰指明演唱會監製責任最大, 不過唔知呢度嘅人係唔識定唔想知,淨係為咗純粹想鬧viu,鬧花同鬧鏡,所以係咁鬧呢幾個單位。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

咁的確鏡仔都係受害人,最大問題係佢地公司同主辦單位

男爵府

cbeyond 發表於
淨係見到不斷有人將鏡講到幾慘, 等鏡粉注意力去晒偶像度
主辦單位就無人講, 淡化件事
呢2日係BK,超明顯 ...

呢兩日BK好多人鬧鏡就真,根本好多鏡粉閙主辦單位

水晶宮

2024勳章

無提到主辦單位一句嘅?

珊瑚宮

nancy29 發表於
呢兩日BK好多人鬧鏡就真,根本好多鏡粉閙主辦單位

所以應該集中向番主辦單位, 咪再俾人利用机會淡化意外。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Elenalan 發表於
聲明已經講得好清楚「MIRROR 12子與我們均賣力演出,此刻與我們一起共渡難關,請勿將責任歸咎於該演 唱會任 ...

非常認同你最後個句

珊瑚宮

主辦單位咪高招
搵人不斷留言, 等唔鐘意鏡的JM去鬧, 鏡粉一定去撐
仲邊個會去鬧主辦單位/viu呀

水晶宮

回覆樓主:

由頭到尾大家只追究主辦單位,邊度有人怪12面鏡?使咩出呢個聲明轉移視線

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於
我唔係任何歌手fans,不過呢單野真係唔關歌手事既!最多只可以話無彩排,又無檢查好設備安全
...

technically係唔關歌手事,但情理上呢班dancer係為佢哋伴舞,而家有成員因為你嘅舞台受傷面臨四肢癱瘓,你呢班所謂主角不聞不問, 主辦單位又卸膊經理人直情消失, 真係上上下下一條心! 家陣仲要由dancer出聲明話冇眾籌, 即係有手足搵佢哋過橋搵銀, 如果係負責任嘅一早就畀低嚿錢等人哋解決燃眉之急啦!

侯爵府

冇人鬧主辦機構?淨係一個post都鬧咗主辦機構40版

大宅

cbeyond 發表於
咦, 閣下似乎好想挑起罵戰喎?轉移視線喎
現在咪講緊應該向主辦單位問責
唔少JM都問緊點解無人講

我點解唔可以講?
佢地講得我就問得。

首頁