自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

pp_pp1021 發表於 22-9-11 01:29
今次好支持林作發聲

林作抽水, 但講得啱

公爵府

pp_pp1021 發表於 22-9-11 01:29
今次好支持林作發聲

佢鐘意抽水無所謂
但唔應該同無資格批評人地父母

伯爵府

好媽媽勳章

黑客 發表於 22-9-11 01:00
祝福佢

報導話脫離呼吸機可能會因痰積聚而引發併發症,所以我都搞唔清,究竟脫離呼吸機係好事 ...

呢段報道係邊度出嚟?完全無source

子爵府

apple~y 發表於 22-9-11 07:37
佢鐘意抽水無所謂
但唔應該同無資格批評人地父母

佢每次都公開批評李爸,呢點好唔啱

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

Crystalivy 發表於 22-9-11 07:45
佢每次都公開批評李爸,呢點好唔啱

就係得林作一個咁夠膽,欣賞佢!

象牙宮

anan84 發表於 22-9-11 00:46
中秋他們一家也相聚
繼續為Mo祈禱!!!

拆除呼吸機後會引起痰液積聚而出現併發症,
合理的處理和跟進。 陪償

針灸???

並開通神經信號的傳遞

中秋節人月團圓夜,透過代禱信指兒子已脫離呼吸機,情況轉為嚴重,並已進入第二階段治療。不過,李父憂慮拆除呼吸機後會引起痰液積聚而出現併發症,他又引述阿Mo心聲指:「已接受須長時間留院治療,會安然面對。」
醫療團隊和阿Mo過去五周艱辛努力 情況由危殆轉嚴重

阿Mo父親李盛林最新一則代禱信提到,經過醫療團隊和阿Mo過去五周的艱辛努力,阿Mo現時已脫離呼吸機,情況亦由危殆轉為嚴重,惟在無呼吸機的輔助下,或會引起痰液積聚而出現併發症,希望各界繼續為兒子代禱。

阿Mo病床上說安然面對:我已經接受了自己將有一段很長時間在醫院治療

他又引述兒子在病床上的說話:「我已經接受了自己將會有一段很長的時間在醫院治療,會安然面對。」李盛林指,聽見兒子會坦然面對,深感痛心和無奈,但同時亦感到欣慰,形容兒子不單有目標,更有對神的信靠。

代禱信又提到,阿Mo過去一星期已進入第二階段的治療與復康,希望專家的先進醫療方案能改善其狀態,並開通神經信號的傳遞,但李父慨嘆兒子的「治療日程表」密密麻麻,憂慮兒子的身體難以負荷,但會在兒子進行治療時,嘗試與他一起同步禱告,使他不會感到孤單。

李父希望政府本月內完成調查 找出意外來龍去脈

Mirror演唱會事故發生再今近一個半月,仍未知誰要為意承擔責任,李父希望政府的「跨部門工作小組」能預期在本月內完成調查,清楚找出事故的來龍去脈,並作出合理的處理和跟進。

原文網址: MIRROR演唱會|阿Mo脫呼吸機 父轉述心聲:已接受長時間留院治療 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article ... e=01articlecopy&;utm_medium=referral

頸椎神經受損位置越高越危險!頸椎第四節控制橫隔膜影響呼吸 不只四肢隨時影響心跳https://www.youtube.com/watch?v=zRNZVMKp81M

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

林作,敢出聲,欣賞佢。

10A這個抽水達人竟然消失了,一句聲都冇,Mute咗

珍珠宮

如果脫離呼吸機係進了一步,希望將來會有更加多嘅進步發生喺佢身上。

子爵府

回覆樓主:

good news

伯爵府

今次支持林作。地盤意外同阿Mo件事一定要搵人負責,班商人明知偷工減料會有危險但都咁做,根本係草菅人命,唔可以比佢地過骨當無事,否則意外隨時再發生

侯爵府

banbanmm 發表於 22-9-11 01:37
講得好啱。

舞照跳、扮冇事,支持12鏡復出嘅都唔知係咩心態。講真當日受嘅可能唔係dancer,可能係12鏡任 ...

同意

子爵府

回覆樓主:

相信呀mo係因為頸椎受嚴重傷害以致4支暫到依家都不能郁動,亦影響咗佢呼吸能力,但說話能力影響應該比較少,所以佢講到嘢,希望佢真係有神跡

男爵府

回覆樓主:

祝福阿mo及佢一家,同 soching

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

中秋他們一家也相聚
繼續為Mo祈禱!!!

有進展,係好事黎,一路繼續好… ,祈求神蹟出現,祝福阿Mo ,林作話家人唔幫阿Mo,呢一點我唔認同,李爸爸一直話要追查真相,追究到底!

大宅

回覆樓主:

珍珠宮

水晶宮

睇阿Mo爸爸的公開信,應該係阿Mo講到嘢。希望佢可以好番曬。

我雖然麻麻地林作,但佢今次抽水抽得好,係正義唔係無聊。呢件事你唔提佢唔講,慢慢無人記得,受害人有排醫,醫療費和生活費邊個負責呢

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

好開心阿Mo脫離呼吸機,至少可以講嘢和食嘢

男爵府

中秋他們一家也相聚
繼續為Mo祈禱!!!

祝福佢

首頁