自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Irene1121 發表於 22-9-19 19:23
我今年淨係止蝕咗極少貨嘅雷蛇(IPO)
其他蝕緊嘅貨我慣例唔肯止蝕(除非等錢使)
短炒止賺有比亞迪及招銀

我都係低位貨ling住啲高位貨差不多平手出,最起碼吐返啲錢出來先。

主要係出左啲700 、9988、3033。否則而家賬面條數更加慘不忍睹。

3968,6098,388,睇住佢地跌,但真係唔敢入手,好驚又坐多隻。

不過我而家都諗緊如果個市再跌多啲,入咩貨好。我想撈700,巴巴同939。我今日$289又入返700,本身預留左少部分錢預佢跌多啲再入的。

男爵府

babe13E 發表於 22-9-19 20:19
我都係低位貨ling住啲高位貨差不多平手出,最起碼吐返啲錢出來先。

主要係出左啲700 、9988、3033。否則 ...

你都英明喔,我有時婆媽,有時工作唔得閒
所以由得佢擺喺度及睺價再溝貨

我大致同你差不多,想睺700及9988
對於呢兩隻溝貨溝到我驚
如果恆指再跌多二三百點先會入貨
我最多溝埋最後呢次後唔想再溝嘞
呢句嘢我好似大半年前講過
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

伯爵府

Irene1121 發表於 22-9-19 21:40
你都英明喔,我有時婆媽,有時工作唔得閒
所以由得佢擺喺度及睺價再溝貨

700同巴巴你真係要諗清楚,因為我年初$4xx溝左一堆,所以而家入返係當之前冇出過貨嘅心態來揸貨的。而巴巴我都有短炒過幾轉,心態上亦都接受左之前蟹左嘅貨。如果你之前已經溝左又完全冇出過貨心理壓力可能比較大。

成日睇住個市都未必好,trade 左咁耐,錢賺唔到,仲要做左點心。簡值嘥時間!

公爵府

bhamcy 發表於 22-9-19 09:45
係邊隻股呢?

我...9618

少少總有嘅
最慘係贏咗都唔夠補輸咗果啲
好多都蟹晒

男爵府

bhamcy 發表於 22-9-19 09:45
係邊隻股呢?

我...9618

蝕到暈

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

男爵府

babe13E 發表於 22-9-19 22:24
700同巴巴你真係要諗清楚,因為我年初$4xx溝左一堆,所以而家入返係當之前冇出過貨嘅心態來揸貨的。而巴巴 ...

收到 我會審慎
我現有大約65%貨係高息大股,中高至低價入貨
希望嚟緊一兩年續段能夠清咗啲蟹貨(非高息股)
去配置Profolio有70-80%高息股
係呢兩年港股持續悲觀狀況,增長增加難度
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

伯爵府

回覆樓主:

10個10個都話坐緊

首頁

尾頁

跳至