跳至

首頁

尾頁

大宅

我只用匙更刮apple蓉比阿女食咋...
最快最直接!哈!
佢每日定時吃半個的.

別墅

原帖由 Minmo 於 09-7-13 00:55 發表
我都買左啦! 我買$9.8咋!! 因為間家品店做緊特價.
真係幾好用喎!
我磨完之後連埋d汁一齊比bb食, 唔知會唔會濃得滯呢?

我都驚太濃呀, 所以我會加小小水系d apple蓉&汁內,
唔知好唔好...?
[/quote]

男爵府

畀面勳章

到現時為止,我試左蘋果、香蕉、藍莓,全部都係自己磨,果蓉我無加水,果汁只係試過蘋果,但我有1:1咁加水,阿女每次都食得/飲得好滋味
平平安安  快快樂樂  健健康康

複式洋房

原帖由 kitnat 於 09-7-13 13:37 發表
我只用匙更刮apple蓉比阿女食咋...
最快最直接!哈!
佢每日定時吃半個的.

我初時都唸住只係用匙更刮, 又方便又快, 又唔洗帶咁多野出街. 但係刮到d汁颷晒出來,彈到週圍都係! 同埋成日刮到一塊塊, 所以都係買個磨蓉器!

大宅

原帖由 Minmo 於 09-7-14 00:11 發表

我初時都唸住只係用匙更刮, 又方便又快, 又唔洗帶咁多野出街. 但係刮到d汁颷晒出來,彈到週圍都係! 同埋成日刮到一塊塊, 所以都係買個磨蓉器!

oh icic~
係呀,有時我都會刮左d一塊塊出來,唯有用更再壓返軟,比阿女食囉.
上排我家人買左heinz的提子+蘋果汁比佢飲,佢唔鍾意飲呀,我自己試過,真的很難飲,又澀又淡~mouth:

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kitnat 於 09-7-14 13:16 發表

oh icic~
係呀,有時我都會刮左d一塊塊出來,唯有用更再壓返軟,比阿女食囉.
上排我家人買左heinz的提子+蘋果汁比佢飲,佢唔鍾意飲呀,我自己試過,真的很難飲,又澀又淡~mouth:mouth:" /> ...

我都有試過用匙更 ga~ 不過好麻煩,時間耐d ,又整到四圍 "痴"笠笠~~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

複式洋房

我想問你地係唔係唔會先煮個 apple? 就咁壓成茸就得?

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cqmama 於 09-7-17 10:01 發表

一開始食都無煮, 食左咁多次都無痾

複式洋房

回覆 20# Minmo 的文章

我係千色店d十蚊section買 ... 我用黎刨南瓜 ...糊仔 ...

民房

我個仔試過樽裝同新鮮果蓉,兩樣都唔肯食 ,一放入口就吐返出黎,個樣仲好慘咁,我試過蘋果、梨同埋香蕉都唔得,連果汁都唔肯飲

有咩方法可以令佢食生果?如果唔食生果,淨係食蔬菜係咪唔係咁好呢?

複式洋房

原帖由 joeywongmy 於 09-7-16 17:21 發表
之前我咁整都覺得好麻煩
而家我會切粒粒(好細粒)
攪埋落d yogart度
佢好like架

我想問. yogart 係咪超市任何一隻牌子既原味yogart就得o家啦? 咁bb食凍野唔怕嗎?

大宅

原帖由 cqmama 於 09-7-17 10:01 發表

冇煮ga~ 就咁磨蓉jar~

大宅

原帖由 kk329 於 09-7-18 00:13 發表
我個仔試過樽裝同新鮮果蓉,兩樣都唔肯食 ,一放入口就吐返出黎,個樣仲好慘咁,我試過蘋果、梨同埋香蕉都唔得,連果汁都唔肯飲

有咩方法可以令佢食生果?如果唔食生果,淨係食蔬菜係咪唔係咁好呢? ...

慢慢來啦…唔好心急……
你比bb食之前有冇試下味呀??會唔會d味太濃而唔喜歡食呀? 又或者有冇試過將果蓉溝少少落糊仔…比佢習慣下唔同味呀??
我諗長遠睇,梗係比bb有食生果既習慣好d啦…
加油呀!!

首頁

尾頁

跳至