跳至

首頁

尾頁

別墅

我俾左個奶咀佢都係勁喊既話
會抱起佢貼埋自己心口
同身體頂住個奶咀唔佢俾LUR返出黎
用手攬緊D佢, 等佢FEEL到安全就唔會再喊
原帖由 ChrisAlfred 於 09-6-15 16:13 發表
[quote]原帖由 mini_wonderful 於 09-6-15 11:04 發表
有冇試過用奶咀呀?

[/quote
奶咀唔係次次WORK架, 尤其係佢喊到氣咳時, 更加唔要奶咀. 因為忟到就黎爆 ...

別墅

我會抱起佢, 之後同佢講 DADDY MUMMY聽日要返工, 要訓覺架啦
or 你夠鐘覺豬仔, daddy mummy一齊陪你訓 等等既說話
之後佢收聲(唔會多過5分鐘)就放返佢落成自己訓
原帖由 boatang 於 09-6-15 17:32 發表

如果阿女一定要人抱, 半夜唔抱又勁喊
咁你點令阿女自己訓呀?
定係會餵多少少奶俾佢訓

別墅

因為大床有媽媽既體味, 囡囡認得
原帖由 sofayefung 於 09-6-15 17:43 發表
我個女朝早就要抱住瞓,醒左又要抱過先肯再瞓,但夜晚又可以自己瞓喎,就算醒左都可以自己瞓番,不過通常瞓到5點左右醒左就唔肯自己再瞓,早排俾奶咀都肯,但而家奶咀都唔要,但一抱過大床就好快瞓番直到大約7點要我叫先識 ...

大宅

我呢兩晚熄哂燈瞓, 佢叫~半個鐘就會自己瞓著... 之前開住床頭燈瞓, 佢成日顧住望嘢, 叫成個鐘都唔肯瞓...

大宅

原帖由 mini_wonderful 於 09-6-16 07:11 發表
我俾左個奶咀佢都係勁喊既話
會抱起佢貼埋自己心口
同身體頂住個奶咀唔佢俾LUR返出黎
用手攬緊D佢, 等佢FEEL到安全就唔會再喊

係架, 比奶咀佢都忟既話, 咪唯有抱囉. 當然最好係佢自己識瞓, 唔駛用咀咀或要人抱.

複式洋房

阿b琴晚醒住放落床,斷斷續續喊半個鐘,之後就訓5個鐘先醒要食奶
對比以前食完奶抱住tum佢最少一個半鐘先訓,訓2個鐘就醒,而家bb真係訓得好左,我都好耐冇試過連續訓到5個鐘~
其實阿b自己喊半個鐘入面,真係大喊既時間好少,會大喊3次左右,其他多數係"eearar"咁啜泣
佢喊喊下又會望下bb床個轉轉玩具,聽下音樂,慢慢就訓著了

首頁

尾頁

跳至