跳至

首頁
12345...82

尾頁

大宅

應該唔駛掛..都未開學, 變相係搶O乍WOR..., 希望開得成啦...

原帖由 lovelyfrog 於 09-7-8 10:17 發表

係law, 都唔知開唔開得成。如果8月開唔成駛唔駛比學費呢?

大宅

原帖由 junejune123 於 09-7-11 06:13 PM 發表
應該唔駛掛..都未開學, 變相係搶O乍WOR..., 希望開得成啦...

june june 123 你會唔會陪你bb開學呀?本來我都想,但係公司唔比請假 ,好慘,陪唔到仔仔
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

請問半日國際班嘅學費&雜費幾多呀?我都考慮緊同亞囡報唔報好!thanks !

大宅

我只知道大概, 因為佢地話申請緊加價, 依家好似係 $2880/月. 上個月比左一個學期的書簿費 + 夏季校服&運動服&書包 合共 $2700. 應該校服等的價錢係 $700 掛, 其餘就係書簿了.

大宅

回覆 24# lamfanny 的文章

thank you !!

大宅

我應該唔會啦, SEE下有冇CHANCE陪半日啦, 因為我7月尾請左几日假, 都唔敢再請啦, 加上公司好忙AR.........

原帖由 lovelyfrog 於 09-7-13 09:40 發表

june june 123 你會唔會陪你bb開學呀?本來我都想,但係公司唔比請假 ,好慘,陪唔到仔仔

大宅

原帖由 junejune123 於 09-7-15 11:42 PM 發表
我應該唔會啦, SEE下有冇CHANCE陪半日啦, 因為我7月尾請左几日假, 都唔敢再請啦, 加上公司好忙AR.........

25號會唔會帶埋囡囡去呢?我依家都諗緊,帶左佢,佢一定周圍走,我驚聽唔到野
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

Hi, lovelgfrog,

25號我來唔到了! 可否在這裡告知情況呢? 或者, 其他有心的媽咪也上來說說吧! 謝謝大家!

原帖由 lovelyfrog 於 09-7-16 11:42 發表

25號會唔會帶埋囡囡去呢?我依家都諗緊,帶左佢,佢一定周圍走,我驚聽唔到野

大宅

原帖由 lamfanny 於 09-7-16 01:08 PM 發表
Hi, lovelgfrog,

25號我來唔到了! 可否在這裡告知情況呢? 或者, 其他有心的媽咪也上來說說吧! 謝謝大家!

hi lamfanny,

當然冇問題啦, 我聽完再話比你知
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

Thank you 哂 lovelyfrog.

大宅

原帖由 lamfanny 於 09-7-17 10:51 AM 發表
Thank you 哂 lovelyfrog.

Hello, 我去左家長會啦。當日派左好多野,校服、書包、通告都派左。8月6日開學,頭2日可以家長陪。開學時仲要交穿著校服影既10張學生相。我諗 lam fanny 你都要快攞番d通告,因為都好多野要準備的。有問題再問我啦
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

唔好意思呀,我想請問下何時交學費呀 ?
因為家長會我都趕唔到去...lovelyfrong 你囝囝謮邊班 ?? 我囝囝謮n1b..開學當日囝囝返幾點 ??

原帖由 lovelyfrog 於 09-7-27 09:55 發表

Hello, 我去左家長會啦。當日派左好多野,校服、書包、通告都派左。8月6日開學,頭2日可以家長陪。開學時仲要交穿著校服影既10張學生相。我諗 lam fanny 你都要快攞番d通告,因為都好多野要準備的。有問題再問我啦 ...

大宅

原帖由 bb217 於 09-7-27 12:17 PM 發表
唔好意思呀,我想請問下何時交學費呀 ?
因為家長會我都趕唔到去...lovelyfrong 你囝囝謮邊班 ?? 我囝囝謮n1b..開學當日囝囝返幾點 ??

學費方面,校長好似話開左學先比入數紙或者你可以填佢個張auto pay,但個日完全冇提過今年學費幾錢,實際情況都唔太清楚,所以都要等開學知。 我仔仔都係讀 N1B,起6號至14號N1B會分左2groups, 第1group 番8:30-10:30, 第2groups 番 10:30-12:30。我仔仔番第1個group,所以要睇番學校派比你張通告
小青蛙部屋(ken媽)

男爵府

我家二公子係n1a全日班

複式洋房

Hello, 各位媽咪, 我囡囡都編了N1B第1組. 8月6日是星期四, 是否表示穿運動服上堂?

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-7-27 02:09 PM 發表
Hello, 各位媽咪, 我囡囡都編了N1B第1組. 8月6日是星期四, 是否表示穿運動服上堂?

Hello, Chong MaMa, 我仔仔叫kenneth(陳樂昀)同你囡囡係同學仔law, 多多指教!! 我諗星期四應該是運動服吧。
小青蛙部屋(ken媽)

複式洋房

Hi, Lovelyfrog, 我囡囡叫詠渝, 英文名還有待確認 (她還未發到"s"音, 如到番學時仍讀不到, 我要改另一個英文名給她). Anyway, 多多指教!

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-7-27 03:48 PM 發表
Hi, Lovelyfrog, 我囡囡叫詠渝, 英文名還有待確認 (她還未發到"s"音, 如到番學時仍讀不到, 我要改另一個英文名給她). Anyway, 多多指教!

我諗冇所謂既,英文名大個d就讀得到。我個仔都係叫自己做樂樂多過叫自己kenneth, 可能樂樂易發音
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

Hi, lovelyfrog, Thank you so much!

我仲未去學校呀! 都唔知我囡囡去邊班? 要10張相! 真的要快d影了!
係咪即係 6號 - 14號返 2個鐘, 之後呢? (返8點半 ~ 12點半嗎?)
返學鞋係咪必定要黑色皮鞋? or 黑色任何類型都得? 我未買, 只有黑色的波鞋! 需否買食物盒, 毛巾盒之類的物品呢?
sorry. 咁多野問. 謝謝.

原帖由 lovelyfrog 於 09-7-27 09:55 發表

Hello, 我去左家長會啦。當日派左好多野,校服、書包、通告都派左。8月6日開學,頭2日可以家長陪。開學時仲要交穿著校服影既10張學生相。我諗 lam fanny 你都要快攞番d通告,因為都好多野要準備的。有問題再問我啦 ...

大宅

仲有 , 學費是否必需autopay? 可否交支票?
or 網上交也可以嗎? 謝謝.

首頁
12345...82

尾頁

跳至