自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

15週年勳章

你試下掉返轉問佢
可唔可以用Jumppoint
因為可以選擇由OK便利店待收貨款

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

carousell 而家真係好多呃人野, 我用左幾年, 之前好正常, 一直有買賣 (我有幾百分) 前排有英文人話有興趣, 但佢只有 alipay, 我比左 code 佢, 佢話 scan 唔到, 我再比電話號碼佢, 佢就話過左數, 但我完全冇收到錢, 佢有付款紀錄 (但可以做假) 又話問過CS 話已過數, 但冇就係冇, 我同佢講我冇收到錢唔會寄貨, 搞一大輪......... 跟住呢排不停有英文人話想買我的野, 全部都話只有 alipayHK, 我覺得好奇怪.... 但我冇理喇, 寧願唔賣, 太煩.........

另外, 我上個月想買一樣野, $4000, 佢堅持順豐, 我一定唔肯, 點知過兩日, 個 account 主人就pm我話佢比人 hack左, 佢冇賣過呢樣野 同款野我問過幾個, 不約而同話自己住大嶼山, 要寄順豐不面交........... 即係全部都係假的! 好恐佈.........

而家買賣都好有風險, 所以真係小心為上........ 尤其有 link 的, 千萬不要 click
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

呢個圖片既畫面唔係順豐頁面,應該係你件貨交易金額需要$250,幅圖有寫「扣留金額 : $250」,錯字只係網頁翻譯既問題,件貨重未到順豐,你問佢都冇用,你按左接受,只要你冇輸入銀行資料就冇事

伯爵府

kmbb519 發表於 23-1-30 17:30
carousell 而家真係好多呃人野, 我用左幾年, 之前好正常, 一直有買賣 (我有幾百分) 前排有英文人話 ...

收到,明白哂,唔該你呀 !

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

kmbb519 發表於 23-1-30 17:30
carousell 而家真係好多呃人野, 我用左幾年, 之前好正常, 一直有買賣 (我有幾百分) 前排有英文人話 ...

瘋狂詐騙

子爵府

又學到野,我要小心啲

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

是呃人的
我近日都放好多嘢
絕大部分「人」都係講英文
然後叫我through佢哋某個平台收錢

佢哋唔面交
一定要其他什麼平台定係旋轉個網頁度過錢畀我
全部我一律say no

因為之前喺bk聽過好多呃人㗎

男爵府

成個畫面都好鬼,速遞交收都一定係一手交錢一手交貨,順豐同其他本地速遞都大致一樣,唔會要俾錢先

首頁

尾頁

跳至