自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

伯爵府

yantung2010 發表於 23-2-20 09:50
https://www.youtube.com/watch?v=qqH0i6-EyK4
過關攻略
關口只有東湖公園和高樓大廈,要食同行街就要坐地 ...

建議樓主第一次去福田口岸過關,搭地鐵到會展中心,果度有卓越中心、連城乜都有得吃。再唔係就坐到購物公園站落車,Cocopark都係多野吃,深圳大商場嘢吃都係果D。如果羅湖口岸,咪金光華、國貿、東門、文和友太多了。你打開大眾點評,即刻知道附近有咩推介。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

薯圈 發表於 23-2-20 09:53
你地真係好過份! 呢幾日d帖成日都上深圳hea, 恨死我啦!

我鐵定下星期放假日同老公上去威一威 ...

我搞掂銀行戶口同微信支付,就帶老公去威

大宅

BK Milk勳章

pauline_c 發表於 23-2-20 09:39
領展中心城有家樂福

可以不去,現在無野行無野買,酸奶都無

男爵府

請問如果想一家三口上去住一晚,有無邊間酒店介紹?我哋想去行下食下,去下動物園,有無邊區景點介紹?謝謝

侯爵府

CCY22 發表於 23-2-20 09:50
回覆 元朗73 的帖子

連城?等我搵吓路先,謝謝你

下載個高德地圖,方便搵各方面既野
attach1/tmp/phpfvQ4oq

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pauline_c 發表於 23-2-20 09:32
蓮塘口岸有無地鐵搭,我唔識。星期六走一轉深圳,覺得搭地鐵去到好多地方,一個人周圍走無問題。
地鐵可以 ...

有地鐵站,叫蓮塘口岸,喺fb見人分享
幾抵玩
attach0/tmp/php268xjs
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wendywoo72 發表於 23-2-20 10:05

咪係,第一次空手而回,失望
放下自在

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆 CCY22 的帖子

連塘口岸, 有地鉄.....
只要過完關就行5分鐘就到, 只係你有無深圳的儲值咭, 因為一程車大約, 2-4元

你先DOWNLOAD個深圳地鉄的APPS

另外支付宝同WE-CHAT PAY也可以
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

水晶宮

cattz288 發表於 23-2-20 10:16
有地鐵站,叫蓮塘口岸,喺fb見人分享
幾抵玩

又幾抵喎~ 唔知而家係唔係正常運作?

象牙宮

pauline_c 發表於 23-2-20 10:31
又幾抵喎~ 唔知而家係唔係正常運作?

啱啱先開,正常架喇
微信買票
有人坐過,真係快靚正,promo價
attach0/tmp/phpfGspHe

大宅

我建議你直接搭火車去落馬洲或羅湖䢬關

水晶宮

cattz288 發表於 23-2-20 10:32
啱啱先開,正常架喇

Thank you

男爵府

瀟灑兔兔 發表於 23-2-20 10:01
建議樓主第一次去福田口岸過關,搭地鐵到會展中心,果度有卓越中心、連城乜都有得吃。再唔係就坐到購物公 ...

agree, 因為我覺得福田口岸方便過羅湖,深圳灣及皇崗。
連唐無去過

珍珠宮

CCY22 發表於 23-2-20 09:20
各位JM早晨,明天有空打算獨自闖深圳一天遊,主要是想探索吓,優悠ME time 一下!首先體驗下去香園圍口岸 ...

我都打算自己上去行個圈
但係見到人話搞黑碼個位打蛇餅塞好耐
就驚驚地,怕預唔到時間接最細既放學
方便的話聽日可以分享下過關時間要幾耐

象牙宮

mike89 發表於 23-2-20 10:46
我都打算自己上去行個圈
就驚驚地,怕預唔到時間接最細既 ...

唔會喇,你無code搵人幫手填就話要等啫,有code就掃機過喇
放下自在

水晶宮

pauline_c 發表於 23-2-20 09:39
領展中心城有家樂福

前幾日去過,好失望,無咩野賣,唔知係咪cut完個場未正式入返貨…

珍珠宮

cattz288 發表於 23-2-20 10:48
唔會喇,你無code搵人幫手填就話要等啫,有code就掃機過喇

水晶宮

wendywoo72 發表於 23-2-20 10:05

真係好失望,唔知係咪cut完場未入返貨…

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

mike89 發表於 23-2-20 10:46
我都打算自己上去行個圈
就驚驚地,怕預唔到時間接最細既 ...

關口位置mobile data 收得唔好,啲人去到關口先做個黑碼,所以就塞晒係度
你可以過關前一晚,係屋企做定黑碼,影相,用幅相過關

侯爵府

想請問羅湖過關,手續煩嗎

首頁
12345...15

尾頁

跳至