自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

PandaVV 發表於 23-3-2 23:27
可能我記错了. 得分的方法如圖

你嗰400分係慳電任務送㗎,我有朋友都係靠呢一樣,賺咗唔少分。
而每期電費比上年同期慳嘅係200分。
我一直希望佢抽咗我做慳電任務。
由以前冇智能電表,只能羨慕,好啦,終於屋苑都升級左智能電表,仍然冇揀中我⋯⋯

不過好彩,上年佢出電郵邀請客戶參加嗰啲特別送分計劃,我加加埋埋都賺咗唔少分

子爵府

observer 發表於 23-3-2 23:39
你嗰400分係慳電任務送㗎,我有朋友都係靠呢一樣,賺咗唔少分。
而每期電費比上年同期慳嘅係200分。
我一 ...

唔係好明. 慳電獎賞不是送200分?
我近三次的慳電獎賞都係每次有400分, 所以你話只有200分.

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

PandaVV 發表於 23-3-2 23:46
唔係好明. 慳電獎賞不是送200分?
我近三次的慳電獎賞都係每次有400分, 所以你話只有200分.
...

你留意你貼上嚟嘅資料,你係慳電任務賺咗400分呀!
而我每期用電量比上年同期少,係200分獎賞,我check咗啦,我呢個係全心傳電計劃。
亦即係你最後貼圖個:慳電。儲分

中電Apps上個咪有個【慳電任務】,你咪係我講既,俾佢揀中參加呢個任務嘅客戶囉!
睇嚟你好似唔清楚自己係特定揀選客戶
剛發覺佢喺度更新,你聽日自己撳入去去睇下啦。

我記得我朋友話,要做任務嗰日,中電會出email俾客戶話幾點鐘同佢計慳電㗎時,

水晶宮

BK Milk勳章

PandaVV 發表於 23-3-2 23:09
方法:
一) 在apps內玩「綠加Fun」
二) 如果今期的家居用電度數 對比 上年同期少了, 會有200分送贈, 所以如 ...

咁無我份,
住低層太嘈我每日都開冷氣

子爵府

我琴日啲分突然唔見曬,積分顯示為0 !!

首頁

尾頁

跳至