自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

akachanman 發表於 23-4-9 16:10
各地往來復常後機票只會越來越難換
而且里數優惠亦會減少
儲下無妨但切勿認真

如果唔係一定要去日本,其實都有位嘅

珍珠宮

Jen_Rowen 發表於 23-4-9 17:27
我就是咁諗。話吾埋都儲到一家4口機票(幾年)

如果申請渣打CX 卡,頭兩個月迎新優惠$1/里,最多40000公里,已經可以換兩張日本來回機票

男爵府

回覆樓主:

留意下信用咭迎新

我4個月已經儲到10萬里

珍珠宮

BK Milk勳章

請問如果用分換機票,旺季係咪一定冇得換?

珍珠宮

sfccwy 發表於 23-4-9 18:19
唔係,人人都可以360日前換飛,大家鬥快

瑪瑙宮

大廚勳章

sfccwy 發表於 23-4-9 18:19

有機會有。。但真係鬥快同埋要留意啲Facebook嘅KOL。。佢哋一講咗邊啲日子有位,可能10幾分鐘之內已經俾人搶斷晒。。。

但係如果你夠,手快又真係執到喎
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

fundfund 發表於 23-4-9 17:37
點快法?佢dining 4=1 分,但DBS dining 有5% 回贈,結果我放棄咗渣打CX 卡

我冇理佢幾錢儲一分,但我主要只用依張咭,儲咗好多分喎,而家仲有18萬分未用,如果換唔到機票咪拎來換禮物。反正冇蝕。
如果你話4元有1分?咁一個月$30000已有一張台灣機票啦。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

預早換快手換唔難,但如換左之後想再改就比較難。

好似舊年早早換左今年五月去東京,點知有突發事去唔到,但無其他日子有位可以改,唯有延期加轉地方。但仲未收到退款同新既payment link.

儲到換到就好抵,而家d分永續就可以慢慢換唔驚過期。

珍珠宮

BK Milk勳章

whyyou 發表於 23-4-9 18:22

謝謝你!

珍珠宮

BK Milk勳章

whyyou 發表於 23-4-9 18:22

謝謝你!

珍珠宮

BK Milk勳章

seaheart88 發表於 23-4-9 18:37
有機會有。。但真係鬥快同埋要留意啲Facebook嘅KOL。。佢哋一講咗邊啲日子有位,可能10幾分鐘之內已經俾人 ...

謝謝你!

瑪瑙宮

大廚勳章

YuYuMother 發表於 23-4-9 18:55
預早換快手換唔難,但如換左之後想再改就比較難。

好似舊年早早換左今年五月去東京,點知有突 ...

我今年原本兌換左10月名古屋。。。不過我依家又唔想去,所以兌換左改去11月下旬嘅大阪睇紅葉

因為上年12月31號前兌換嘅仲有一次機會可以免費更改。。。所以我已經改左。。。其實三月嘅時候我未收到連結俾錢。。。但係我已經煩到佢立即比條連結我。。因為四月份減咗燃油附加費,所以我想出咗張票先。。。而家搞掂晒啦
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 23-4-9 19:07
我今年原本兌換左10月名古屋。。。不過我依家又唔想去,所以兌換左改去11月下旬嘅大阪睇紅葉

因為上年12 ...

你改到11月都好,我要就呀仔term break 選擇較少。

舊年換既有一次免費改,但今年無啦,要比錢或里數,所以之後再換要謹慎啲。

我舊年換左一張商務一張頭等比呀女來回英國,所以換到就覺得好抵

男爵府

Dbs 有啲簽帳,一扣即享其實抵唔抵玩

大宅

purpletwinstar 發表於 23-4-9 19:38
Dbs 有啲簽帳,一扣即享其實抵唔抵玩

呢個都叫實際,一扣即時知減幾錢呀十。易玩。但成日見人話換到機票(我目標是upgrade)好似真是慳好多。

大宅

YuYuMother 發表於 23-4-9 19:37
你改到11月都好,我要就呀仔term break 選擇較少。

舊年換既有一次免費改,但今年無啦,要比錢 ...

超及正。商務都超正啦(我都坐過)你仲換到頭等(emoji)(emoji)(emoji)

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Jen_Rowen 發表於 23-4-9 15:45
但見有人用來upgrade 機位。都實用呀。

要買essential class才有機會upgrade, 如果是green member, 機會更少

公爵府

醒目開學勳章

zitamamama 發表於 23-4-9 18:47
我冇理佢幾錢儲一分,但我主要只用依張咭,儲咗好多分喎,而家仲有18萬分未用,如果換唔到機票咪拎來換禮 ...

簽$30,000 dining 可以換一張台灣單程,要簽$60,000 dining 才可以換台灣來回機票, 但如果用DBS 簽$60,000 可以回贈5%現金$3,000。
我情願揀DBS要現金$3,000 啦!

珍珠宮

YuYuMother 發表於 23-4-9 19:37

舊年換既有一次免費改,但今年無啦,要比錢 ...

舊年簡直大豐收,從來未試過可以咁容易兌換到
我仔:換咗一套香港倫敦來回商務俾佢返學,再加一套英國多倫多PE來回俾佢聖誕節去探朋友。
我兩公婆:剛剛三月香港札幌商務來回及六月尾香港台北東京商務來回

去年喺機票超貴嘅情況下竟然兌換到,我覺得真係好抵

好羨慕你可以兌換到頭等比阿女,我日日吼住都只係換到商務咋

子爵府

fundfund 發表於 23-4-9 20:39
簽$30,000 dining 可以換一張台灣單程,要簽$60,000 dining 才可以換台灣來回機票, 但如果用DBS 簽$60,000 ...

DBS dining我冇用過呀,但只係餐飲先有5%,定所有簽賬都有?

首頁

尾頁

跳至