自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

八十八 發表於 23-5-20 19:32
唔包
人哋冇話退貨~
只係出唔到貨~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

凌陵綾 發表於 23-5-20 19:52
包~
上個月咁啱有一單,其中一間發少咗樣嘢俾我~
同佢講返,佢check咗之後直接寄返嗰件貨俾我,完全冇另 ...

咁都好d
放下自在

水晶宮

覺得啲jm好有心機教人,咁鬼複雜嘅嘢,真係有排講
利申:我都唔識淘嘅

大宅

2024年龍年勳章

八十八 發表於 23-5-20 19:32
唔包

我未試過

公爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-5-20 19:58
咁都好d
我成日都用¥199包郵~
因為計過唔包嘅單價雖然平啲~
但係連埋運費其實差不多

除非香港地址買唔到先用集運

大宅

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-5-20 19:04
想問如果買幾件貨時夠199,但其中一件出唔到貨,仲包唔包郵?

唔清楚。但我試過其中一件顯示出咗貨,但運輸一直冇攬收,到咗某個日子轉運倉就唔會等嗰件貨,將已經到倉嘅貨送落嚟先。最後嗰件貨都係冇運送過,店員叫我退錢

大宅

2024年龍年勳章

20162016 發表於 23-5-20 19:59
覺得啲jm好有心機教人,咁鬼複雜嘅嘢,真係有排講
利申:我都唔識淘嘅
...

荼毒人、聳人入坑嘅事何樂而不為

水晶宮

Mintxxx 發表於 23-5-20 20:08
荼毒人、聳人入坑嘅事何樂而不為

大宅

凌陵綾 發表於 23-5-20 19:55
人哋冇話退貨~
只係出唔到貨~

但係唔夠數

公爵府

2024年龍年勳章

八十八 發表於 23-5-20 20:36
但係唔夠數
你俾錢嗰陣夠就得~
依家只係出唔到貨/出得慢~
不存在退貨~
只係呢間店嘅貨遲啲先到~

要問下退過貨嘅有冇額外再收佢錢先知
因為如果退嗰樣嘢平,分分鐘仲要倒貼

公爵府

2024年龍年勳章

Mintxxx 發表於 23-5-20 20:03
唔清楚。但我試過其中一件顯示出咗貨,但運輸一直冇攬收,到咗某個日子轉運倉就唔會等嗰件貨,將已經到倉 ...
話說叫你退嗰件貨錢~
最後你有冇退到?
淘寶有冇收返你運費???

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

凌陵綾 發表於 23-5-20 20:03
我成日都用¥199包郵~
因為計過唔包嘅單價雖然平啲~
但係連埋運費其實差不多

太複雜,我都係用返私集簡單d
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 23-5-20 22:38
太複雜,我都係用返私集簡單d

我都係用私集多,因為淘寶菜鳥官方集運太貴!

其實淘寶嘅官方菜鳥都有做埋私集業務,可以集埋其他網站,但太貴我唔用。

象牙宮

lyh80115 發表於 23-5-20 22:46

其實淘寶嘅官方菜鳥都有做埋私集業務,可以集埋其他網站, ...

同埋我喺拼多多買多,淘寶主要係幫人買,買條褲話預計幾時出,過幾日都唔出,又唔啋我,咪取消囉,咁過左半個月,朋友又叫我試下買,今次醒,問左佢有無貨先,佢又回我有,咪落單,又過幾日都唔出,提佢又唔回,唔知咩店黎
放下自在

翡翠宮

LoveCorgi2 發表於 23-5-20 19:52
請教雲閃付+銀聯係點join?

裝雲閃付app,用香港手機註冊,綁香港銀聯卡,包括信用卡、若干銀行戶口、預付卡。綁到邊啲卡參考以下呢條link。但有漏網之魚個表係無,我知livibank都綁到。
https://m.unionpayintl.com/hk/servicesProducts/products/innovativeProducts/mobilePayment/unionpay.shtml#1

大陸apps付款時,認住雲閃付,就用到香港銀聯卡畀錢,全無手續費。以下示範包括唯品會、京東、淘寶、拼多多收銀台等都有,超好用,非香港支付寶可比。
attach0/tmp/phpyJpslu
attach1/tmp/phpxiyQT1
attach2/tmp/php0Nhhsz
attach3/tmp/phpdo4J06

翡翠宮

cattz288 發表於 23-5-20 22:54
同埋我喺拼多多買多,淘寶主要係幫人買,買條褲話預計幾時出,過幾日都唔出,又唔啋我,咪取消囉,咁過左 ...

所以雜貨我都轉拼多多了,賣家唔發貨有得賠幾蚊無門檻券都好 ;淘寶毛都冇條乾著急……

大宅

2024年龍年勳章

凌陵綾 發表於 23-5-20 22:11
話說叫你退嗰件貨錢~
最後你有冇退到?
淘寶有冇收返你運費???

我追商家搵運輸收件,點知佢覆我發唔到件,叫我申請退錢,退到。唔見淘寶收返我運費。後來再睇 comment,原來間嘢成日都冇貨叫人退錢,懷疑係唔做海外買家人生意。

象牙宮

lyh80115 發表於 23-5-20 23:07
所以雜貨我都轉拼多多了,賣家唔發貨有得賠幾蚊無門檻券都好 ;淘寶毛都冇條乾著急……
...

但拼有時有券賠,但都唔知點用 寫九萬幾年先到期,但永遠唔知邊度先有得用,係咪呃人?
放下自在

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

lyh80115 發表於 23-5-20 23:01
裝雲閃付app,用香港手機註冊,綁香港銀聯卡,包括信用卡、若干銀行戶口、預付卡。綁到邊啲卡參考以下呢條 ...

實用

子爵府

lyh80115 發表於 23-5-20 22:46

其實淘寶嘅官方菜鳥都有做埋私集業務,可以集埋其他網站, ...

請問如何選擇到私集?平時淨係只到菜鳥,冇其他集運公司揀。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊