自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Chace 發表於 23-9-9 16:28
用樓上的銀行保險箱,地牢嗰啲唔考慮

保險箱好難搵到㗎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

咁搵日都係去入返膠袋先

男爵府

schi 發表於 23-9-9 16:10
老實講, 我估大部份人都係用布袋仔裝住啲金器手飾, 文件相片之類可能用公文袋裝住就算
...

包括我

下星期六馬上去包膠袋

我的保險箱亦是底層

伯爵府

是邊間銀行同分行?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

schi 發表於 23-9-9 16:02
朋友係群組話收到銀行通知,保險箱俾水浸濕咗, 裡面啲樓契、證書、信件濕 晒
我冇問題朋友係邊間銀 ...

係喎

我忘記去check
我保險箱喺地底架
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

fong2005 發表於 23-9-9 16:36
銀行有銀行收錢浸左就話之你
由其(貴重)物品
例如⋯樓契

我深信簽租約時已免責佢所有責任啦

(當然今晚我都要睇真下自己份約點寫)

大宅

集友銀行表示,該行位於紅磡機利士南路23-25號地下的分行於周四(7日)晚受到暴雨水浸影響,為保障客戶和員工安全,將於周六(9日)起暫停服務,直至另行通知。

大宅

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0909_00842_001.html

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

好多時都係發生咗事先知根本所謂嘅保障唔係保障,保險箱收費咁平,要銀行俾保障係唔合理。其實點解樓契仲咁老土要hard copy,如果可以由兩間律師樓背書,業主保存 soft copy,就無咁煩。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mandy952 發表於 23-9-9 16:05
就咁擺入去?冇用膠袋封住咩?

100個人、100個都唔會啦!

鬼知保險箱都會水浸咩~

話時話喇、保險箱大門、不是防水的嗎?

諗深一層、保險庫四面、都是石屎及鋼板包圍、應該冇可能入到水喎?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

2313 發表於 23-9-9 17:19
集友銀行表示,該行位於紅磡機利士南路23-25號地下的分行於周四(7日)晚受到暴雨水浸影響,為保障客戶和員工 ...

太屎了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

2024年龍年勳章

mandy952 發表於 23-9-9 16:05
就咁擺入去?冇用膠袋封住咩?

我都無喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

唉,唔知幾時政府先會認真處理樓契,股票電子化
放下自在

已刪除用户

子爵府

414928 發表於 23-9-9 16:43
膠袋都唔得要抽真空密封才可靠。

好注意

子爵府

eemm 發表於 23-9-9 17:08
保險箱好難搵到㗎

同意~

象牙宮

真係無諗過用膠袋入住樓契,
要買真空袋入住先得.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好彩我有用防水防火袋,套住d重要嘢

大宅

2313 發表於 23-9-9 17:19
集友銀行表示,該行位於紅磡機利士南路23-25號地下的分行於周四(7日)晚受到暴雨水浸影響,為保障客戶和員工 ...

應該唔係呢間,我睇咗集友網頁資料,呢間無保險箱服務。

男爵府

fong2005 發表於 23-9-9 17:37
我怕膠袋未必夠
密實盒可能比較好

三個膠袋!

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊