自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

14089zax 發表於 23-9-21 18:51
通常女仔有1個細佬ok,2個細佬開始唔願意接受,3個細佬開始會崩潰,因為冇女仔想係扶弟魔,啲女仔寧願要3 ...

我女好快樂有兩個細佬喎,同埋佢邊洗做扶弟魔。
3個細佬or 細妹都唔想啦,d 資源分薄晒。

別墅

我愛Corina 發表於 23-9-22 05:38
我女好快樂有兩個細佬喎,同埋佢邊洗做扶弟魔。
3個細佬or 細妹都唔想啦,d 資源分薄晒。
...

如果可以嘅話,生第4胎,都係細佬,睇吓你個女快唔快樂

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

14089zax 發表於 23-9-21 21:41
如果可以嘅話,生第4胎,都係細佬,睇吓你個女快唔快樂

你係咪有問題?唔抵得人地好?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

邊有得揀架,生咗係點都要接受,至於是否會大照顧細,睇你點教同仔女性格,冇一定架喎。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

別墅

rose-mag 發表於 23-9-22 05:45
邊有得揀架,生咗係點都要接受,至於是否會大照顧細,睇你點教同仔女性格,冇一定架喎。
...

有見過有jm生第4胎又係仔,去打咗

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

14089zax 發表於 23-9-21 13:47

so? 個個家庭嘅因緣唔同,唔駛夾硬要分好壞,以前果代,三四個平常事,好多去到五六七八個,感情有好有唔好,都係睇父母點教。而家呢代,一個起兩個止,生咗三個四個嘅都有唔少,又係有好有唔好,不能一概而論。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

LedTV 發表於 23-9-22 03:24
我身邊唔少阿哥加阿妹組合
真係麻麻地
同阿哥好生疏 好憎阿哥就有 關係一般都有

又係我出場的時候,4個阿哥
五兄妹關係好好,平均一個月齊人聚一次
仍然會傾心事,互相清楚大家收入

仍然會互相幫忙,例如幫手去佢哋仔女的家長會

侯爵府

14089zax 發表於 23-9-22 01:52
1.女仔女
2.仔女女
3.仔女仔

你肯定好有錢

男爵府

回覆樓主:

我係仔仔女,個女係屋企公主,身邊最少5組親朋生3個仔,媽媽長期咆哮

男爵府

14089zax 發表於 23-9-22 05:47

我意外有第三胎時好唔開心,c6家族同佢同輩男多女少,有親人甚至返大陸領養個女,到我仔呢代全部係仔!我偷偷搵返大陸手術資料,一到日子即刻去驗血,知道係女後成為大家羨慕對象 佢幾個親戚生左3個仔,我唔會俾自己受呢個苦

男爵府

14089zax 發表於 23-9-22 03:28
因為佢哋阿哥細個成日假阿妹,其實我見得多係家姐成日打細佬,反而哥哥好少傷害妹妹,例如買雪糕,我見好 ...

我屋企兩個哥哥成日做d幼稚野激嬲妹妹,3個一齊嘈同教壞妹妹,但從來唔打妹妹,見朋友姊弟組合,個仔之前唔聽父母講,家姐鬧一聲嚇到收聲,腰都伸直,可能驚返屋企又俾人打鑊

男爵府

1.女仔女
2.仔女女
3.仔女仔

我3、親戚3仔3女

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

1.女仔女
2.仔女女
3.仔女仔

40年前,我99生完仔,見到對面床個媽咪流眼淚,隔離啲媽咪就安慰佢啦,點知對面床既媽咪講,呢個係佢生嘅第三胎仔

講緊係40年前!!!

珍珠宮

naicha 發表於 23-9-22 06:54
仍然會傾心事,互相清楚大家 ...
我識一個女仔有兩個呀哥,得自己一個妹,兩個呀哥好錫個妹,最怕俾呀妹話,我覺得一個呀哥未必同妹關係好,但多過一個呀哥,通常又會錫個妹,好得意既關係

男爵府

1.女仔女
2.仔女女
3.仔女仔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Close到咁,真係少見,你地好幸福
放下自在

珍珠宮

我係3 我覺得冇乜特別 都係咁養.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

水晶宮

女女女

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好鍾意聽到d 兄弟姊妹關係好嘅case

我地得4姐弟 「女女仔仔」
基本而家一日1-2餐都一齊食 ,尤其晚飯
我妹一家專登搬去我隔離座

我幫細佬們打理埋銀行 報稅 開戶 定期 什至買樓
仲之就我揸住意,要用到佢名就佢去簽名蒲頭

前排我妹唔係香港成年幾2年
我地4個半夜會FaceTime 見下先瞓

大宅

5好似都唔錯

首頁
12345...8