懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

babyloveh 發表於 23-10-17 20:28
謝謝你,我出街見到大肚婆都唔敢望(emoji) 見到你哋嘅回覆打咁多字,真係好感動(emoji)
...

互相扶持,好多人都係度取暖
有好多心靈創傷既人,入黎都唔出聲只會默默咁爬文
小部份人會好勇敢講出自己故事,
不過咩人都好,最緊要幫到人呀嘛
好多人成功後,都係度用自己既經驗幫下有需要既人

大宅

回覆 babyloveh 的帖子

樓主,謝謝你的分享,我睇到眼濕濕,好好調理身體,有浸腳暖身嗎?? 做多D 運動,保持心境開朗,TIMING 到,BB 一定會成功出世~~
我覺得喊係紓發情緒,想喊就攬住老公喊啦,唔好屈住屈住,呢到好多同路人,一齊撐住你~

別墅

別墅

Yin807 發表於 23-10-17 21:59
加油要努力面對,嘗試用祝褔既心態去面對,果時我見到d 媽媽輕過會內心祝佢地平安。同自己講邊度跌底邊度 ...

我都會呀,我個心態唔係妒忌,反而係覺得自己好可悲,咁努力都留唔到bb. 不過而家好左啲嫁啦,唔洗擔心

別墅

bombbomb001 發表於 23-10-18 07:49
多謝你既分享,要好好照顧自己身體。
相信寶寶會在合適既時候回到你身邊。 ...

謝謝你❤️

別墅

qoobbchun 發表於 23-10-18 09:13
互相扶持,好多人都係度取暖
有好多心靈創傷既人,入黎都唔出聲只會默默咁爬文
小部份人會好勇敢講出自己故 ...

我都過咗一排先夠膽寫出嚟 希望之後我都有成功經驗分享!

別墅

thouice 發表於 23-10-18 10:54
回覆 babyloveh 的帖子

樓主,謝謝你的分享,我睇到眼濕濕,好好調理身體,有浸腳暖身嗎?? 做多D 運動,保持心 ...

有呀,我之前每2日運動,浸浴,一星期2次針灸睇中醫,完全戒咗凍嘢,bb都係走左。覺得好累,所以而家我相對冇咁勤力,輕鬆咗

大宅

加油!休息多d,照顧好自己身體

男爵府

babyloveh 發表於 23-10-16 21:45
記錄我的抽絨毛及流產經歷,希望我的經歷可以幫到無助的媽媽們,大概知道要面對什麼有點心理準備。

2022年 ...

加油,我都試過失去,你bb一定會番黎的

別墅

mamiaaa 發表於 23-10-20 15:26
加油!休息多d,照顧好自己身體

多謝你的鼓勵

別墅

lovelyjimjim 發表於 23-10-20 20:19
加油,我都試過失去,你bb一定會番黎的

攬攬,多謝你

複式洋房

2022年我一共失去3個小天使,第一次1/1 17週,第二次7週第三次9週,發現懷孕並唔係一定如你所願。亦在BK發現好多同路人亦得到好多好多媽媽嘅鼓勵!每位強大嘅媽媽各自面對不同嘅挑戰真心讚頌每位無論已經係媽媽還是仍在等待中嘅媽媽!!!放鬆心情去等待迎接即將來臨嘅小寶寶,祝願每位等待中嘅媽媽身體健康!!!每位媽媽加油!!!

別墅

Sam73071 發表於 23-10-21 22:28
2022年我一共失去3個小天使,第一次1/1 17週,第二次7週第三次9週,發現懷孕並唔係一定如你所願。亦在BK ...

你講得好啱,有啲嘢以為理所當然,其實真係唔容易,經歷過嘅人就會明白。見到大家嘅留言,發現有好多同路人,呢幾日我突然開始又有返勇氣,開始期待未來寶寶嘅來臨 我哋一齊加油!

大宅

睇住呢篇文,我D眼淚又忍唔住流啦。我第二胎本身今年6月出生,上年10月發現有咗,真係好驚喜,因為本身都plan咗想要兩個小朋友,當時我大囡係2歲半,如果細B順利出生,佢會係家姐3歲生日之後就出生,一切都好美滿我都好感激上天。
點知到咗12月頭,就係我生日前一個禮拜,本身開開心心去做T21,醫生話我個BB冇咗心跳兩個禮拜啦(因為我冇任何徵狀,而真係好似天意咁,佢係我準備產檢嗰個早上開始流啡),我當時真係成個呆咗,我唔敢返屋企,我驚我喊跟住嚇親大囡,自己一個係商場等老公收工,跟住一路係度喊。我生日係坐緊小月,每日我都好掛住BB,醫生話係染色體,唔好歸咎自己。

大宅

ninewest882 發表於 23-10-23 01:43
睇住呢篇文,我D眼淚又忍唔住流啦。我第二胎本身今年6月出生,上年10月發現有咗,真係好驚喜,因為本身都pl ...

但已經過咗差唔多一年啦,我都係度捻到底BB去咗邊度?係咪唔鍾意我所以仲未肯返尼?其實好多朋友都覺得我有一個了,係比好多人幸福,但咁樣唔代表我可以放得低呀,佢都係我肚入面陪咗我兩個幾月,係我既骨肉。睇過中醫,西醫,都話我無問題,有機會太緊張太大壓力所以BB遲遲未返尼,我只能夠講隨緣,平常心,但每個月見到M到,嗰種失落感真係好大好無助。好想BB快D返尼搵我地

別墅

ninewest882 發表於 23-10-23 01:48
但已經過咗差唔多一年啦,我都係度捻到底BB去咗邊度?係咪唔鍾意我所以仲未肯返尼?其實好多朋友都覺得我 ...

我好明白你既感受,經歷左咁多明白bb真係緣份來的 我聽過有人話每次懷孕媽媽都有危險,bb可能知道有危險, 所以選擇自己走先呢。休息好,放鬆心情,我信bb一定會返嚟嫁! 我今個月都可以開始再試啦~一齊努力!

大宅

babyloveh 發表於 23-10-23 14:48
我好明白你既感受,經歷左咁多明白bb真係緣份來的 我聽過有人話每次懷孕媽媽都有危險,bb可能 ...

係,我地一齊加油,我相信BB係未READY所以返去執齊嘢先返尼,共勉之。

複式洋房

回覆 ninewest882 的帖子

妳同我之前情況好似又係T21照到BB已几個星期前無再發育&停了心跳
本身係大女三歲生日後一個月出世
開心佢地唔洗隔咁遠
亦覺得自己可以趕進度趕到尾班車(因為已經40歲可以有兩個小朋友好滿足)

妳要加油~~~

複式洋房

我今年二月宮外孕切掉一邊輸卵管,四月又有了,以為是上天給我的聖誕禮物,因為預計會是聖誕出世,點知12週T21發現有唐氏,最終我選擇17週抽羊水,可惜上天沒有給我機會,確定唐氏,有血有肉的小天使離開我了,現在過去三個月但所有嘢還歷歷在目,我想再試,但….一切對我太難太難了

大宅

goodluck202322 發表於 23-10-24 13:04
回覆 ninewest882 的帖子

妳同我之前情況好似又係T21照到BB已几個星期前無再發育&停了心跳

多謝你呀。咁媽咪你而家心情如何呀?同埋你第二胎返返尼未?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊