自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 Iris.MAMA 的帖子

完全認同

禁止訪問

水晶宮

我都係出去整甲時野到,後來要食藥,好傷肝,食前要抽血,又貴,食足一個月,斷左尾了

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Iris.MAMA 發表於 23-10-30 16:43
我周不時都會去gel下甲扮靚,來緊去旅行,所以連腳甲都出咗佢俾人整。本來gel完都冇痕冇剩,但到琴日見到左 ...

我家12人有一個有

複式洋房

方圓爸爸 發表於 23-11-1 11:52
我而家帶個B出街都仲係會幫佢消毒餐具先開飯
都係用緊Jconat 冇諗過一支嘢可以咁多地方都噴到
佢好似11月 ...

我去旅行都帶咗去消毒,可以噴埋蚊爛都幾方便,帶少一兩樣嘢喺袋

男爵府

回覆樓主:

其實係免疫力低先會中招,有灰甲要提升免疫力

另外可熱水加薑粉浸腳,之前有JM分享過好work,因為可提升足部嘅免疫力

別墅

mmmlo 發表於 23-10-31 18:26
幫到手架,jconat嗰支消毒液我平日用來搓下手,亞仔有濕疹都照噴得,噴完都舒緩到,所以果陣老公有灰甲都 ...

原來可以用消毒劑預防同舒緩灰甲?我都買定喺屋企看門好啲。睇醫生又貴又等得耐。但係灰甲真係好難搞,好易翻發又手尾長,我都好驚瀨嘢

大宅

mmmlo 發表於 23-10-31 18:26
幫到手架,jconat嗰支消毒液我平日用來搓下手,亞仔有濕疹都照噴得,噴完都舒緩到,所以果陣老公有灰甲都 ...

請問這支Jconat在那裏有得買呢?謝謝

複式洋房

RL84 發表於 23-11-6 11:57
請問這支Jconat在那裏有得買呢?謝謝

千色/一田都有

伯爵府

真係講開灰甲,我去游水,因為我係一早去游,一般都係早水常客,個啲上咗年紀嘅女人,十個有八個灰甲。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓上幾個又唱雙簧賣廣告?

侯爵府

nobodyfool 發表於 23-11-7 13:42

哈! 仲以為得我覺得係咁!

明明電視好多廣告講灰甲藥水, 反而冇人提, 但就無厘頭咁叫人去消毒!

果隻 J 字頭東西, 被消委會指出殺菌率低過聲稱的好多喎, 果陣仲要死撐! 好心唔好累人啦, 醫灰甲!

【消委會】JcoNAT原生除菌液被指殺菌率聲稱差異大 品牌澄清指測試證有效消除新冠病毒

https://topick.hket.com/article/2852461/%E3%80%90%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E3%80%91JcoNAT%E5%8E%9F%E7%94%9F%E9%99%A4%E8%8F%8C%E6%B6%B2%E8%A2%AB%E6%8C%87%E6%AE%BA%E8%8F%8C%E7%8E%87%E8%81%B2%E7%A8%B1%E5%B7%AE%E7%95%B0%E5%A4%A7%E3%80%80%E5%93%81%E7%89%8C%E6%BE%84%E6%B8%85%E6%8C%87%E6%B8%AC%E8%A9%A6%E8%AD%89%E6%9C%89%E6%95%88%E6%B6%88%E9%99%A4%E6%96%B0%E5%86%A0%E7%97%85%E6%AF%92

侯爵府

loklok8881263 發表於 23-11-1 15:25
回覆 loklok8881263 的帖子

係丫, 有無人試過可以分享一下
你又做咩自己回覆自己咁有趣? 係咪唔記得切換分身?

伯爵府

nobodyfool 發表於 23-11-7 13:42

Jconat大宅...Jconat洋房...Jconat別墅...

Prosperous    發表於 23-11-7 17:38

別墅

做激光就改善到
我都有灰甲

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

我好好彩未有,平時都好驚出去修甲會惹到

伯爵府

回覆樓主:

我62廿幾歲開始有灰甲,99一齊生活60年冇傳染到,佢地d仔女冇一個灰甲,我估你呢排免疫力可能低左d

珍珠宮

Prosperous 發表於 23-11-7 17:20

明明電視好多廣告講灰甲藥水, 反而冇人提, 但就無厘頭咁叫人去消毒!

擺明揾食,灰甲講講下消毒,先有個扮問,之後又幾個所謂用家走出黎圍爐,條橋十年如一日

珍珠宮

蕃薯仔媽媽 發表於 23-11-7 17:33
Jconat大宅...Jconat洋房...Jconat別墅...

xx一窩

複式洋房

Prosperous 發表於 23-11-7 17:20

比較產品性質不同,一者為沖手洗水液,另一者為產品搓液

http://news.now.com/home/local/player?newsId=420267

JcoNAT除菌液回應消委會測試:標準與產品性質不同
2021年1月14日 14:10

【Now新聞台】其中一間被消委會測試的「JcoNAT除菌液」,回覆測試結果。

他們指,產品去年委託英國的實驗室利用「牛荳病毒」進行測試,結果有效消滅所有包膜病毒,包括新冠病毒等,又指消委會的測試以「需沖水洗手液」標準進行測試,和產品搓手液性質不同,試驗沒有實質比較意義。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊