自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

LekGirl 發表於 23-11-18 12:03
他從未輸過….

那麼利害嗎

珍珠宮

ming1120 發表於 23-11-18 12:02
今年冇乜用淨係賺到五萬幾, 冇你揸內銀股收利息咁叻, 超唔明我都唔知做過乜得罪你, 老實講你講股票嗰啲 ...

明哥你好,我諗大家玩法唔同,你刀仔割大樹的確又難度高又費心
不過以我所知99兄同我一樣係大手買,99兄都應該有幾百萬市值既貨係手。我地呢種方式,其實唔洗點花時間都有可觀回報,我同你交流下咋無惡意的
我18對第一次買股票就買內銀,到家下2x年都無輸過錢啊,每次高位放出都攢價攢息,bk都好多人渣內銀攢錢
前排內銀低位買入升上黎,我都減持左一半有多,所以現在手渣都唔多,基本上d收息股我攢幾萬蚊放無意思的,收息都唔止收幾萬,我本人放的最少都攢6位數先會考慮
另外我都一藍子,baba小米我都有,不過唔多,新經濟係我倉度大約15-18%吧,升也好跌也好對我影響不大

珍珠宮

今年冇乜用淨係賺到五萬幾, 冇你揸內銀股收利息咁叻, 超唔明我都唔知做過乜得罪你, 老實講你講股票嗰啲 ...

同埋睇黎你係分析型,你會分析邊隻會升甘。
但我完全係靠好彩,我買入前5分鐘都未揀買咩,一味第六感想買就買,甘當然我玩左甘多年對某些股票有基本認識,但我絕對無預先諗好買邊隻,跌到幾多就買啦甘。
但止蝕個part我就靠經驗,市跌股跌我都睇得好開,又唔會影響到心情甘,所以我都幾另類;純粹好彩贏錢

珍珠宮

所以我一定唔會隻隻都攢啦,可能10年有8年攢錢甘囉,不過攢既蓋得過蝕既,甘息就一定年年袋。
不過因為我貨都比較多,變左攢起黎,中左一隻都會有幾唔錯既收益囉。
變左我呢類靠好彩型,好少係投資版比意見,因為我都無咩特別意見比人

珍珠宮

LekGirl 發表於 23-11-18 12:03
他從未輸過….

所以成為BK股神
不過,佢好似有7200 $4.x 買?

子爵府

PIGPIG朱 發表於 23-11-18 12:30
明哥你好,我諗大家玩法唔同,你刀仔割大樹的確又難度高又費心
不過以我所知99兄同我一樣係大手買,99兄都 ...

如果佢好似你咁嘅態度 ,我就唔會咁樣話佢啦, 我都唔知得罪過佢乜嘢, 好似咄咄逼人咁

子爵府

PIGPIG朱 發表於 23-11-18 12:05
那麼利害嗎

我買股票都有十幾二十年, 仲記得第一隻買係中國移動 103買, 好快升到一四幾。 跟住第二隻就奶嘢啦, 7.59買工商銀行, 最多跌到四點幾, 跟住我溝咗貨,. 成本五點幾, 最多嗰陣時輸緊二十幾萬, 不過嗰時好好彩唔記得咗中央有咩措施,· 好快升返去六個幾 贏少少走咗。 自從嗰次之後, 唔會喺高價買股票, 當然買咗唔係即刻升啦, 一樣會有蝕緊錢嘅時候,· 不過我用嘅錢唔等使, 次次等下都升得返, 所以真係冇輸過, 暫時蝕緊錢嘅係有

珍珠宮

ming1120 發表於 23-11-18 13:33
我買股票都有十幾二十年, 仲記得第一隻買係中國移動 103買, 好快升到一四幾。 跟住第二隻就奶嘢啦, 7.5 ...

941呢轉我都有攢錢丫咁可能呢你岩買d增長股

子爵府

PIGPIG朱 發表於 23-11-18 13:44

嗰次應該係2007年

子爵府

PIGPIG朱 發表於 23-11-18 13:44

好似你咁大家交流下心得咪幾好, 唔明佢點解處處逼人, 我又真係冇得罪過佢

珍珠宮

ming1120 發表於 23-11-18 13:44
嗰次應該係2007年

當年我都買過,平手走左,再買入又攢係4x蚊,之後5x-60蚊分段走曬,唔多貨開心分手

珍珠宮

ming1120 發表於 23-11-18 13:45
好似你咁大家交流下心得咪幾好, 唔明佢點解處處逼人, 我又真係冇得罪過佢
...

我仲以為你地本身都係bk識左好耐

子爵府

PIGPIG朱 發表於 23-11-18 13:49
我仲以為你地本身都係bk識左好耐

我係唔識佢㗎

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

opclk99 發表於 23-11-18 18:46
係,
真係利害。
好彩唔止在下一人聽過,

未輸過有幾出奇呀, 你唔得就唔好覺得啲人唔得。 好似有啲揸咗好耐的士嗰啲人, 佢都唔信一日可以搵到二千蚊一樣, 記住你唔得唔代表人唔得。 同埋我都講咗好多次, 我唔會喺恆生指數高位嘅時候買股票, 我買咗股票唔係話即刻升, 只係 擺喺度, 所以咪未輸過囉。 如果我好似啲人咁 三百蚊買咗阿裡巴巴 700蚊買咗騰訊 150蚊買咗匯豐 咁想唔輸都難啦, 呢啲價錢分分鐘等到我死都未必升得返。 而家我有1500股88蚊阿裡巴巴, 而家你可以當我輸緊錢㗎。 不過我未放咋嘛。 佢再跌我再買添呀

禁止訪問

子爵府

opclk99 發表於 23-11-18 18:46
係,
真係利害。
好彩唔止在下一人聽過,

恆生指數咁多年上上落落, 我永遠就係等低位先買, 咁咪安全啲囉
attach0/tmp/phpHA0u6B

子爵府

opclk99 發表於 23-11-18 18:55
有些人千奇勿有任何相关,
一言堂完全唔可以有他人意見,
在下真係怕怕,

你覺得吹水就冇你辦法。 我每個交易做完都會分享 股票截圖。 應該冇乜人好似我咁做, 呢度就真係好多人好似你咁講, 得個講字都唔知真定假。 我全部都攞曬出嚟, 我講埋我買嗰個方法你都唔信, 我都真係冇嘢講。 等到恆生指數18000點以下 先去買股票, 你肯等下嘅話真係唔使輸㗎喎, 你自己都有買開股票你冇理由唔知呀嘛, 嗰啲有排都未返到家鄉嗰啲, 個個都喺三萬點買, 好難賺得返㗎喎

禁止訪問

子爵府

opclk99 發表於 23-11-18 19:06
真係未輸過你都吹得出,
在下真係完全服了你,
照你講法人未S一日可能可以返到身都算未輸過的,

咁我真係未輸過呀話。 唔係嘅我而家有阿裡巴巴1500股。 88蚊。 但係我仲未放。 咁你當我而家輸緊啦。 如果你以咁嘅理論。 咁即係一買要即刻升先叫做贏㗎喇喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊