自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

非常喜歡和感謝謝偉俊。

子爵府

SOHOT 發表於 24-1-17 14:18
垃圾費真係極擾民,幾時聽下市民意見停咗佢?

垃圾徵費聽咗環團意見,徵廢之後就到減塑條例,政府應該好大決心要搞好環保

子爵府

Duster 發表於 24-1-17 14:21
非常喜歡和感謝謝偉俊。

佢仲願意提出正面意見
希望佢下屆仍然可以拎夠提名票參選

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

唔係細路 發表於 24-1-17 14:12
直情啦,呢度講南亞問題、治安問題…講到口臭都好似冇乜回應咁
仲有垃圾電話

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實都好明顯,根本無理土生土長嘅香港人, 所以咁多人對政府失望係有原因。

珍珠宮

hct300 發表於 24-1-17 13:40
選委界立法會議員謝偉俊表示,收到市民反映,指內地居民的網上言論往往受到特區政府高度重視,例如國泰航空 ...

都幾同意

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 SOHOT 的帖子

咪係, 根本唔啱timing.

侯爵府

回覆樓主:

嘩!就憑佢夠膽攞出嚟講,可惜唔同區,否則即刻再去登記選民,留待下次投票比佢!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

同意謝生所講
我都覺得政府非常重視國內同胞意見,並立即作出行動回應,但香港市民意見,就唔知聽唔聽到。

珍珠宮

認同,我唔介意政府聆聽大陸人意見再改進,但都唔該用心聽下香港本地人既意見啦

侯爵府

awless 發表於 24-1-17 13:54
小紅書治港有咩問題, 中國十幾億人, 幾億網民, vs 香港一條小漁村, 都唔知有幾多人識上網 ...

呢個世界上幾時多咗個叫「小紅書」的國家?
我只知香港回歸「中國」咋喎!

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 變成一首歌 的帖子

搵個部門來BK , 討論區聽下 啦.

伯爵府

鄭偉度好有point

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

leopak 發表於 24-1-17 13:53
我超唔贊成為左某些節日,要開多啲口岸24小時通關for 大陸人即日來回專用囉!

又要請人當更,勞民傷財!其 ...

根本上次係跨年倒數先會有一班國內訪客返大陸,就算年初二有煙花, 唔係零晨結束, 要走嘅根本大把時間走,遲走嘅行返皇崗就得, 無需大費周章。

侯爵府

nicksonma 發表於 24-1-17 14:44
回覆 變成一首歌 的帖子

係啦,以前BK有啲post,間中都會喺網上傳媒見到,而家直頭當我哋透明,視若無睹,去晒小紅書度攞新聞!

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

大宅

newcomer550 發表於 24-1-17 14:46
根本上次係跨年倒數先會有一班國內訪客返大陸,就算年初二有煙花, 唔係零晨結束, 要走嘅根本大把時間走 ...

上次主要有100蚊餐飲券 (無消費滿幾多限制才可用)先有咁多人黎,個白痴官員以為人地會住酒店,點知個個窮遊。

香港啲官員無問責制,個高官唔帶腦返工又可袋高薪。

侯爵府

可能垃圾徵費開始後, 內地人來香港覺得唔方便係小紅書講兩講, 政府高官先會重視, 改善...

琥珀宮

選委界立法會議員謝偉俊表示,收到市民反映,指內地居民的網上言論往往受到特區政府高度重視,例如國泰航空 ...

其實阿爺都有派人睇bk架

都係一樣道理

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

嗰次跨年倒數班刁民,政府立即衝出黎呢下真係肉酸,抵閙!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊