自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

csc1016 發表於 24-2-27 13:36
1st album真係全碟都好好,以當時年紀及銷量,確係驚為天人。打後嘅single出過嗰啲都不錯,可能播得多。不 ...

係囉,果陣覺得佢啲歌好型,慢歌又好聽,唱功超勁,個勢應該會紅好耐,點知drop得好快,而家間中都會聽到啲新歌,仲係太有style唔夠pop

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

siuleung 發表於 24-2-27 09:23
出道25年的宇多田光,首度在香港、台灣開騷,相信屆時定必一票難求,而開騷的日期、場地則有待公布。 而宇 ...

再重溫first love劇情真係幾好

男爵府

芒果米池 發表於 24-2-27 13:35
仲有Can you keep a secret, Addicted to you.
再之後隻碟,得Sakura Drops,Traveling算ok,因為已經轉咗st ...

第4隻ultra blue我都冇乜聽,我買到第5隻,嗰集碟回勇,Heart Station , Beautiful World, Flavor of Life 同Prisoners of Love都好聽。

珍珠宮

csc1016 發表於 24-2-27 13:56
第4隻ultra blue我都冇乜聽,我買到第5隻,嗰集碟回勇,Heart Station , Beautiful World, Flavor of Life ...

晏啲搵嚟聽吓先

珍珠宮

出道25年的宇多田光,首度在香港、台灣開騷,相信屆時定必一票難求,而開騷的日期、場地則有待公布。 而宇 ...
當年律政英雄嘅主題曲Can You Keep A Secret勁洗腦, 我到依家都仲識唱.
自帶電音, 把聲好特別.
應該好難買飛呢.

男爵府

芒果米池 發表於 24-2-27 13:51
係囉,果陣覺得佢啲歌好型,慢歌又好聽,唱功超勁,個勢應該會紅好耐,點知drop得好快,而家間中都會聽到 ...

倉木麻衣我買過頭兩隻album,佢嗰啲比較接近Pop。我特別鍾意tie柯南嗰啲歌。
濱崎步我都支持咗好多年。亞博個次演唱會有去。倉木麻衣有一次去apm宣傳新single都睇過佢live。如果今次可以睇到宇多田光,都叫有幸睇過哂平成三大歌姬live演唱。

侯爵府

2024勳章

happy.kaka 發表於 24-2-27 13:28
只係記得first love同automatic

呢2首最hit

珍珠宮

攪尼d好過個個月放煙花啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

happy.kaka 發表於 24-2-27 13:28
只係記得first love同automatic

X2

侯爵府

2024勳章

angiehouse 發表於 24-2-27 15:25
攪尼d好過個個月放煙花啦

係呀係呀, 環保好多添

珍珠宮

csc1016 發表於 24-2-27 15:08
倉木麻衣我買過頭兩隻album,佢嗰啲比較接近Pop。我特別鍾意tie柯南嗰啲歌。
濱崎步我都支持咗好多年。亞 ...

濱崎步我以前每隻碟都會買,啲MV靚到絶!但有次去亞博睇演唱會,唔知係咪佢set音響唔好,現場把聲唱高音好尖,唔同CD咁柔和,唯一呢點嘛嘛地外,都幾正。
中有中島美嘉又有幾首代表作好好聽,但演唱會只睇過濱崎涉
有冇留意而家嘅日本歌,多咗好多風格,之前好似都係歌手行先,而家唔出樣或者唔太紅嘅人都會有好歌,心情悶悶地聽,都會有返energy.
都有可以後生時較鍾意聽悲歌,自己轉咗口味都唔覺
以前tvb不時都有播music station,近年都唔見有,去YouTube搵,都得短短幾分鐘散片,唔知邊度先有得睇

伯爵府

97-98年開始聽佢CD, 估唔到佢只得41歲

侯爵府

2024勳章

Debbie0331 發表於 24-2-27 16:41
97-98年開始聽佢CD, 估唔到佢只得41歲

佢好似好細過出道

侯爵府

2024勳章

芒果米池 發表於 24-2-27 16:24
濱崎步我以前每隻碟都會買,啲MV靚到絶!但有次去亞博睇演唱會,唔知係咪佢set音響唔好,現場把聲唱高音好 ...

亞博音響我都覺得好差, 仲有會展都係

別墅

珍珠宮

siuleung 發表於 24-2-27 16:51

月頭去亞博睇中島美嘉,初初啲聲出唔到,集中晒喺前面,唱左1-2首先出到,如果前面企晒起身後面又睇唔到,焗住一齊企,都係紅館最好,但外國歌手少去紅館

男爵府

芒果米池 發表於 24-2-27 16:24
濱崎步我以前每隻碟都會買,啲MV靚到絶!但有次去亞博睇演唱會,唔知係咪佢set音響唔好,現場把聲唱高音好 ...

濱崎步嘅碟我買到2015年,之後就冇喇。
我最先開始買日文碟聽其實係98年Every Little Thing嘅Time to Destination。98-03嗰陣聽得最多。出嚟做嘢後已經少咗,10打後嗰幾年跟潮流聽Arashi同AKB48。2016小朋友出世之後就完全冇時間再update呢方面了。同埋都越來越難買,冇乜出港版,要訂日版。對上一次買ELT呢隻『Tabitabi + Every Best Single 2 〜MORE COMPLETE〜』超豪華。之後Arashi休業都只係經carosell 買『5×20 All the BEST!! 1999-2019』。
而家好少留意日本歌了,以前也會睇Music station, VS Arashi嗰啲。

珍珠宮

csc1016 發表於 24-2-27 18:57
濱崎步嘅碟我買到2015年,之後就冇喇。
我最先開始買日文碟聽其實係98年Every Little Thing嘅Time to Dest ...

而家用串流聽,米津玄師、ado、Uru、LISA,愛繆、yoasobi,連好多唔出名嘅都好多好聽

珍珠宮

siuleung 發表於 24-2-27 16:51

可能個館太長,音響真係唔掂,但我老公又話唔覺好尖音

男爵府

cheung2000 發表於 24-2-27 18:35
月頭去亞博睇中島美嘉,初初啲聲出唔到,集中晒喺前面,唱左1-2首先出到,如果前面企晒起身後面又睇唔到, ...

所以香港點盛事經濟?我連中島美嘉係香港開演唱會唱完我而家先知!夜消費就係踏車同幹尾班車
利申:支持祖國 反對移民

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊