自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yyyi204 發表於 24-4-15 15:54
事情係咁樣的 我住係粉嶺沙頭角靠近邊境區 我未入住時問個地產話我果區WiFi係冇拉線 同埋好多公司都冇覆蓋 ...

有試用期唔試,關人咩事?

你減價問有無fd幫你接份約,有人接記得改登記人名,唔係又話問過BK但無人提你瓜瓜叫。

專登開個新BK戶口都幫你唔到。

珍珠宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-4-15 17:58
但樓主又有個串啱咗呢

就係一時啱一時錯先話佢唔識串囉,呢個字咁簡單你會唔會時啱時錯吖?

水晶宮

whyyou 發表於 24-4-15 18:10
就係一時啱一時錯先話佢唔識串囉,呢個字咁簡單你會唔會時啱時錯吖?

唔識的話就會係同一組spelling

唔會一時係A, 一時係B

琥珀宮

事情係咁樣的 我住係粉嶺沙頭角靠近邊境區 我未入住時問個地產話我果區WiFi係冇拉線 同埋好多公司都冇覆蓋 ...

試用期關咩事,就算試用期用到咁而家真係用唔到嘛,直接去通訊事務局投訴啦,佢地根本提供唔到服務冇理由繼續收錢
一定要去通訊事務局投訴先有用架
就算拉線入屋,我都試過有幾日用唔到,佢上黎整過之後用得返,我同客服講成個星期用唔到,要佢 rebate返比我,結果佢扣返錢比我
而家你完全用唔到根本冇可能繼續收你錢,唔係過左試用期就大晒,一係取消一係一定要攪返掂佢,用唔到嘅日子唔可以收你錢

複式洋房

mandy952 發表於 24-4-15 18:24
試用期關咩事,就算試用期用到咁而家真係用唔到嘛,直接去通訊事務局投訴啦,佢地根本提供唔到服務冇理由 ...

謝謝你(emoji) 呢篇對我好有用

琥珀宮

yyyi204 發表於 24-4-15 18:25
謝謝你(emoji) 呢篇對我好有用

一定要極力爭取,不過講得有技巧,總之係話而家呢一刻用唔到

複式洋房

sogreen 發表於 24-4-15 18:07
有試用期唔試,關人咩事?

你減價問有無fd幫你接份約,有人接記得改登記人名,唔係又話問過BK但無人提你 ...

希望你睇清楚我篇文章 我唔會話一來就話要cancel個服務的 我有試過落門市叫佢地同事幫我睇下可唔可以整返好部機 然後佢地幫我睇左部機無問題 然後問我地址係邊 我話沙頭角 個同事話唔好意思呀 我地幫你睇左個地址比較偏僻我地5G可能你入屋就收唔到 佢地話可以幫我取消個合約 不過要我打返上台同佢地反映返個情況幫我取消 然後今日有一個員工可能唔知我情況 佢話我停左機叫我開返 我話唔開啦 我要停個合約 佢話唔可以咁樣 我同佢講返你地門市同事同我講d嘢之後 佢話再搵人聯繫我
(請你不要語言攻擊人)

複式洋房

whyyou 發表於 24-4-15 18:10

男爵府

1. 攞返份約出嚟睇吓有冇類似「所在地區無覆蓋 / 未能提供服務可提早終止合約」嘅條款,有就同佢據理力爭。

2. 如果仍然解決唔到,可以向 OFCA 作出投訴:https://www.ofca.gov.hk/tc/consumer_focus/guide/help_for_consumers/ccss/index.html

複式洋房

試用期關咩事,就算試用期用到咁而家真係用唔到嘛,直接去通訊事務局投訴啦,佢地根本提供唔到服務冇理由 ...

我睇下佢地點講 如果都係唔肯 咁我再試下投訴呢個

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

whyyou 發表於 24-4-15 17:47
你呢個唔係5G 寬頻喎, 樓主自己冇喺試用期試清楚, 同你個case 好唔同

哎呀,我睇錯題目,sor

水晶宮

我無用過5G 寬頻
但係簽約時有保證全港所有地方所有位置都會收到訊號嗎

https://web.three.com.hk/tnc/240111/tnc-5gbbmthplan-tc.pdf

琥珀宮

yyyi204 發表於 24-4-15 18:37
我睇下佢地點講 如果都係唔肯 咁我再試下投訴呢個

睇返3嘅服務條款有14日冷靜期,其實你嗰7日係試用期定冷靜期,睇清楚合約講咩

水晶宮

mandy952 發表於 24-4-15 19:29
睇返3嘅服務條款有14日冷靜期,其實你嗰7日係試用期定冷靜期,睇清楚合約講咩
...

冷靜期七日咋

新申請本服務的客戶可於服務生效日期起可享有 7 天的冷靜期。客戶可於冷靜期內通知本公司取消
已生效之 5G 寬頻月費計劃,而無需繳付指定月費計劃抵償金予本公司及不用履行合約期限之義
務。客戶需聯絡指定客戶服務熱線 (31668711;服務時間:星期一至日,早上十時至晚上十時) 安
排。至於上台時繳付之$100 SIM 咭費用則不獲退回。但客戶需於取消服務後 7 日內交還已收取之指
定路由器/裝置連同完整包裝、配件、說明書及未填寫之保用証。交還之貨品必須沒有損壞、損毀及
曾經濕水之現象。如未能完整交還路由器/裝置,閣下需要繳付指定路由器/裝置抵償金予本公司(如
適用;抵償金額視乎型號而定)。於服務終止後,附帶服務計劃的所有優惠,權利和利益亦立即停
止。

https://web.three.com.hk/tnc/240111/tnc-5gbbmthplan-tc.pdf

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

急極都可以打標點符號吧,睇到眼都花呢

複式洋房

mandy952 發表於 24-4-15 19:29
...

佢地好似冇比合約我(emoji)

複式洋房

rayrayus 發表於 24-4-15 21:55
急極都可以打標點符號吧,睇到眼都花呢

謝謝你建議 可能太大篇文章了

複式洋房

renapapa 發表於 24-4-15 18:35
1. 攞返份約出嚟睇吓有冇類似「所在地區無覆蓋 / 未能提供服務可提早終止合約」嘅條款,有就同佢據理力爭 ...

但係佢地好似連合約都冇比我 淨係部機的單(emoji)

複式洋房

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-4-15 19:05
我無用過5G 寬頻
但係簽約時有保證全港所有地方所有位置都會收到訊號嗎

佢地有同我再三保證過可以收到 因為我同開台職員講過我試用期唔係香港 我試唔到部機 佢地話ok 無問題的(emoji)

複式洋房

廷廷媽 發表於 24-4-15 17:34
係囉, 唔識串可以打"取消"架

下次會打返 我係英文唔好㗎啦 你英文好d 你來教下我英文?我都想學習

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊