跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你玩得開心d!!
Have a Wonderful Holiday!!

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 20# olivebee 的文章

係呀, 好似搬屋咁...
去曼谷真係要帶定水呀.. 我去澳門好d , 我都只係帶一樽屋企水去, 去到可以周圍買到香港既蒸餾水...
你帶左咩比bb 訓覺呀? 其實我最怕係阿囡認地方唔肯訓

男爵府

我已經帶左Louis用開的床單,BB被同枕頭仔,希望佢OK啦

男爵府

THANK YOU
原帖由 leannemom 於 09-6-24 09:42 發表
你玩得開心d!!
Have a Wonderful Holiday!!

男爵府

係Bangkok返左來成個禮拜,一返來就分行李,要洗5,6,7,8,9機衫(包括又換左床單,被)忙到 除左出吉豬島買過野,同隔曰快速買餸之外,就曰曰同Louis仔係屋企開行冷氣~~"閉關"mouth:

男爵府

同大家報告帶Louis去旅行的情況,出發個朝晨早5點幾攪醒佢換衫出門,一上機場巴士就訓返,到機場又醒左!!至於原來推住BB車係非常便的,事關係香港同曼谷過關時D-"ID精英"都唔洗我哋排隊(包括我老公) ,而最重要係飛&Land時我都比支奶亞Louis仔飲 中途又覺豬仔 ,就連D空姐都大讚話未見過唔喊BB

男爵府

到左Bangkok,我哋住S.Apartment 之前同老公都住開,貪佢地方大(成千呎)好光猛,乾淨同有廚房,事關要~每~晚~洗~奶樽~匙~碗~奶咀!!!!!!! 好可憐,令外Louis就同我哋一齊訓KING size bed好在我帶左Louis用開的床單,枕頭,被&奶咀,佢訓得好OK,行程方面就同以前未有Louis仔時感覺完全唔同,但出年都會再去第二道

禁止發言

洋房

HI ALL,
my daughter was born on Nov 30, 2009 @ Union Hospital...
It seems not many baby born on 081130..
keep in touch ~~

男爵府

081130媽咪我哋又再講下寶寶尼排點,我Louis仔,而家扶佢坐起,佢就坐到十分八分鐘,牙仔就一隻都未見,食2歺爛反粥,3歺好唔正經食o既奶,一食嘢就扮嘢,一食奶就發脾氣 ,比佢激

大宅

我囡囡而家識得自己坐,扶住床欄站起行幾步,牙仔就出左一隻....

複式洋房

今次想搵番大家update下bb的近況...

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿囡識扶住野企好耐啦, 而家仲係擒高擒低.. 有時仲可以唔扶住野企响度 (2秒咁多啦, haha)
食緊兩餐粥, 食到一個大人碗

禁止發言

複式洋房

我的女依家也坐得好好 , 有時識借力站起來窗邊看街街..不過唔識行住, 爬來爬去就有
食兩餐粥仔(但總是食半碗,再給4安士奶), 食三餐奶 (7安士奶)
牙仔出左兩隻在下面兩隻在上面
囡囡依家18磅, 你們有沒有打算幫囡囡報讀playgroup
我諗緊...

禁止發言

複式洋房

yinghung1234,
我報左Jollykingdom試下. 其實亞囡太細都知作用不太大, 不過比佢試下同時學下一些方法去教導小朋友..
你有沒有興趣?

禁止發言

男爵府

HI,各位,繼續報告Louis進展,佢要我扶起坐先坐一陣,依然未出牙(牙影都未見!)mouth: 爸爸媽媽係亂up唔係叫我!! 一日3支200ml奶,中午01:00&夜晚07:00一大碗菜&肉粥,身長75cm,重21磅

複式洋房

我會在旺角報讀, yinghung1234
你可以看看這個網
http://www.jollykingdom.com/eng/index.htm
$980一個月大約四堂,四人同報仲有八五折
是英文老師玩下flashcard and listen music for fun

首頁

尾頁

跳至