跳至

首頁

尾頁

大宅

Doesn't matter...I read some materials that after one year...your weight will drop to original~~~
So don't give up~~~

原帖由 baby_ads 於 09-6-29 16:48 發表
我都唔知肥左幾多磅, 因為有上磅恐懼症, 個胸大左(因為仲餵緊人奶), 好多tee都唔岩著, 本身我都大而家生完仲大, 好肉酸.
pat pat都大左d, 有d褲都唔岩, 個肚d皮鬆左.
唔想照鏡, 個人無晒自信. ...

洋房

重咗10磅有多... 仲有D水腫tim, 唔知你地有冇 係咁?

大宅

瘦返晒啦!阿b而家五個半月,生完兩個月已經同未有前既磅數一樣,而家冇肚腩,由於仲餵緊人奶,身材仲好左!老公話出來仲溝得下仔!haha!不過d肚紋同開刀個條疤就呃唔到人啦!

大宅

畀面勳章

原帖由 HappyDay2008 於 09-6-22 15:49 發表
我就磅數已經回復到未生前,以前的衫褲都可以著到,我係開刀生,所以我生完四個月先開始每晚做sit up,真係有效架,雖然個肚仲唔係好夠firm。

我都係開刀生架...點解我都仲係咁既~係瘦左20lbs到, 但仲差30lbs先到未有bb之前....

仲有d咩方法可以快d瘦返呀???

大宅

一生完已經回復原先重量,不過我剛有左陀B時因為吐得好辛苦又唔食得,體重跌左成10磅,得返93,醫生要我最少食多人一餐,7個月時才追得返未有個時,到生得都係得129磅,一生完,已經好似無生過,只係個肚d皮鬆左

複式洋房

我頭3個月都好似你咁,嘔到七彩所以瘦過結婚個時添呀 ahha....到生個時14x肥左2x磅....當亞B出左黎第4日就小左14磅.....但又係因為餵人奶所以餐餐食2碗飯 (無錯連早餐都係)....搞到而家肥過之前 !!!!!!!
個肚d皮勁鬆....一谷好似5個月咁大但一縮又可以平晒 (幾時先唔好咁FLEX呀?!)

原帖由 babycare2006 於 09-6-30 16:10 發表
一生完已經回復原先重量,不過我剛有左陀B時因為吐得好辛苦又唔食得,體重跌左成10磅,得返93,醫生要我最少食多人一餐,7個月時才追得返未有個時,到生得都係得129磅,一生完,已經好似無生過,只係個肚d皮鬆左 ...

大宅

係呀,我都係餵人奶,真係比以前食多左,不過可能我有個23個月架大囡要照顧所以肥唔起

原帖由 Chona 於 09-6-30 16:44 發表
我頭3個月都好似你咁,嘔到七彩所以瘦過結婚個時添呀 ahha....到生個時14x肥左2x磅....當亞B出左黎第4日就小左14磅.....但又係因為餵人奶所以餐餐食2碗飯 (無錯連早餐都係)....搞到而家肥過之前 !!!!!!!
個肚d皮勁鬆.. ...

大宅

我仲有20磅未減呀...=3=

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我生完都同未有bb之前一樣,冇乜重到,但係個肚好似真係鬆左,但d衫褲都啱著

複式洋房

複式洋房

唉~我個肚腩同條腿...真係no eye see ar~起碼仲有10lbs豬肉跟住我呀!

洋房

我都係...

原帖由 demariee 於 09-10-13 23:25 發表
唉~我個肚腩同條腿...真係no eye see ar~起碼仲有10lbs豬肉跟住我呀!

別墅

我都仲有10磅8磅, 究竟點先可以瘦番??

男爵府

BK Milk勳章

Still have 10 lbs. I need to Keep Fit la.
My C6 said my tummy is bigger than his tummy.
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

複式洋房

唉,都成9個月啦,我個體重都無郁過同BB出世後個3日一樣!d人叫我不如生第二個先減啦!
佢話過左頭3個月你都幾難搞

原帖由 mrschan923 於 09-10-15 11:40 發表
Still have 10 lbs. I need to Keep Fit la.
My C6 said my tummy is bigger than his tummy.

公爵府

瘦哂, 重瘦過生之前, 因為湊住隻百厭豬, 想肥都難~

大宅

仲有7lbs 死跟住我 bb都9個月啦,係咪無得救啦?

侯爵府

多左2磅, 而家係92, 早兩個月仲係94,95

首頁

尾頁

跳至