自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

有次行花園街見到2個太太企係某一生果檔前,大聲咁鬧個老細呃秤 ...... 個老細好似當佢地唱歌咁無理2個太太,加上之前新聞都有講過,我無再幫襯過花園街買生果

男爵府

過份~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

都唔明點解日日咁呃人,都重可以生存到

大宅

畀面勳章

我都試過。

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

BK Milk勳章

我同你case一模一樣, 但我果時得廿歲唔識野, 我好記得果時佢唔知40蚊2磅咁上下的車厘子,佢"石切"到d車厘子好靚好似座山咁,原來內有乾坤, 佢"座"車厘子山後面放滿d爤到px o既車厘子, 佢條賤精就係囉左果d椔o既比我, 我係事後再去果度望住佢點做生意點賣比人知道, 當晚我買左返home洗o既時候激到我爆粗咁滯, 我2磅得5粒可以夾硬放入口,其他糷到比老鼠都唔食...我喱世人都會記得, 一定記得喱條死死死死死賤人,我有諗過得登返去買多次扮野再嘈佢,但發覺佢同周圍d生果檔好似夾埋咁款,到時如果得我一個OR我lun多個朋友陪我都未必夠噪....真係有火都冇得發洩....灰.....嬲......

原帖由 理想師奶仔 於 09-6-20 22:09 發表
今日本身想買毛巾, 咁我就同c6行花園街係太子果邊入, 行返去旺角果邊出, 一路行我都見有D生果檔賣$50/$45有2磅車厘子,我想買但C6話行哂先買啦, 費是要抽住, 臨行到旺角果邊出口, 有3/4檔生果檔, 中間有個中年男人睇 ...

複式洋房

所以真係吾好話人地超級市場搶晒佢地生意,我情願去超市貴10元8塊,起碼足砰。街市/邊果d真係平一半我都吾會考慮。

男爵府

BK Milk勳章

支持大家講比各大朋友知, 比個message大家唔好再比人呃 !!!

子爵府

我通常都係在中間左右2邊度買
因為屋企個邊街市D生果唔得..同百佳惠康那些CHEAP 的生果一樣...

所以我平時都會去花園街買架..行過時順便買囉...

但係上次買橙時, 真係幾把火
我行過1檔賣橙, 20蚊4個
我見前面個D幾靚架
我2雙手都拿著東西, 換手準備選橙時,
個OX的阿伯就已經執左4個橙俾我
仲話"我選的橙實靚架, 實甜"
俾左我喎...
噤我打開個袋黎望下佢選左D乜橙俾我啦
佢又話, "得啦, 信我啦, 我選的橙實甜架.."
噤我算啦, 平時買開的幾檔的OK架嘛..
點知 = =
返去切開黎食....真係乜粗口都可以爆出黎啦.... 乾到甜囉...
拿來榨汁都唔知有沒有1/4杯啊..
個橙仲要大大個喎..你可以想像到有幾乾....
同人講一個橙5蚊個, 真係沒人信啊

現在唯有去MARKET PLACE 買 ...
D生果OK D...

子爵府

嘩..乜咁衰架...不過, 多謝板主提供資料, 我呢世都唔會去花園街買生果

大宅

我都幫襯過, 真係爛嫁!
因為我奶奶住個頭, 有次買左cherry都係咁, 就唔敢再食.

男爵府

原帖由 理想師奶仔 於 09-6-20 22:09 發表
今日本身想買毛巾, 咁我就同c6行花園街係太子果邊入, 行返去旺角果邊出, 一路行我都見有D生果檔賣$50/$45有2磅車厘子,我想買但C6話行哂先買啦, 費是要抽住, 臨行到旺角果邊出口, 有3/4檔生果檔, 中間有個中年男人睇 ...

我中過計啦!!!!同個fd試完真係ok喎,跟住各自買2磅!!
返到屋企,阿媽話d車厘子爛架..
跟本冇邊粒係食得....
自此以後,絶對唔會係花園街生果檔買生果!!!

禁止訪問

畀面勳章

大宅

原帖由 meko~ 於 09-6-20 22:30 發表
最經典我有次去街市買半棵西芹,用左$20

俾我c6講到而家,話我死蠢

因為同一樣牌子西芹超市賣8元1棵吖

所以而家我通常係超市買,雖然貴D

但唔洗驚比人呃 ...

我以前讀書時, 唔識野, 用左$40, 1棵西芹, 又係街市買既.

複式洋房

我同你既遭遇一摸一樣, 我依家唔敢再賣喇...

[quote]原帖由 lumijuli 於 09-6-21 23:30 發表
返去切開黎食....真係乜粗口都可以爆出黎啦.... 乾到甜囉...
拿來榨汁都唔知有沒有1/4杯啊..
個橙仲要大大個喎..你可以想像到有幾乾....
同人講一個橙5蚊個, 真係沒人信啊

現在唯有去MARKET PLACE 買 ...
D生果OK D...

侯爵府

畀面勳章

我都有類似的經歷呀.....用咗$50買兩盒美國士多啤梨(係普通嗰種),但係番到去洗嘅時候,粒粒都爛嘅,一粒都食唔到

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 wendy614 於 09-6-21 22:09 發表
買生果,我多數都係係街市買~

我都想係屋企附近街市買, 不過呢度街市D阿姐又惡又奸, 又唔俾人揀, 又會呃秤

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 頭痛 於 09-6-21 23:56 發表
其實林都林到啦~邊有$40/2磅車厘子, 我次次係街市買都係$40/磅, 最平都係頂晒$35,
$20一磅一定扼人啦~

我唔係全職C9, 平時唔多買慣生果嘛, 我唔係因為貪平架, 係因為我唔知價, 見果日檔檔都係AROUND$40/45有2磅.

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 junechoi02 於 09-6-21 23:37 發表
嘩..乜咁衰架...不過, 多謝板主提供資料, 我呢世都唔會去花園街買生果

唔使客氣~我自己蠢咗都唔想有姐妹中招嘛~

首頁

尾頁

跳至