跳至

首頁
12345...16

尾頁

珍珠宮

sleep..........sleep.......sleep
when we force him to drink, he cries out.
and his voice is a bit different than usual, I am afraid he is sick. ( but he has no fever)

原帖由 vivienne019 於 09-6-25 13:56 發表
唔食野, 咁佢而家做緊咩呀?

zac 都試過架. 0930 食完, 到 1315個餐唔肯食. 見佢又好精神, 咁就無逼佢食. 到 1700 個餐佢就食晒啦!

大宅

原帖由 y3y 於 09-6-25 13:56 發表
我番工就成日望住個ip cam, 無心機做野.

其實放工都好少時間對阿b, 佢要訓覺,我地又要食飯沖涼, 我只係可以喂一餐奶, 阿b就要訓覺喇! ...

係喎, 我都成日睇ip cam望住阿b, 試過有次bb喊, 我咪對住個headphone 個通話器狂叫 bb唔好喊啦, 媽咪係到呀...bb無反應...原來老公無係ip cam 裝喇叭, 唔怪得屋企d人聽唔到我係office 叫佢地

大宅

原帖由 vivienne019 於 09-6-25 14:02 發表
我都好想帶b出街呀...
我同老公講, 7月1號會帶bb同嬤嬤飲茶... 佢都唔係好想....

你同你老公講, 就算bb唔出街, 你地返工又搭車又出去食飯, 要病你地都會帶菌返去架啦, 唔通你地返完工成身消毒至接近bb咩

大宅

哈, 我真係沖完涼先過嬤嬤屋企接番亞b架!
不過, 我又唔驚! 因為嬤嬤好恨同亞b去飲茶, 所以今次老公應該阻止唔到啦. 呵呵呵!

原帖由 ChrisAlfred 於 09-6-25 14:06 發表

你同你老公講, 就算bb唔出街, 你地返工又搭車又出去食飯, 要病你地都會帶菌返去架啦, 唔通你地返完工成身消毒至接近bb咩

別墅

返工忙到死,OT到10:00pm,又要用好多腦力,
返到屋企都無精力同BB玩

最近BB學轉身,爸爸話佢勁踢腰好得意....
阿BB有d厭奶,成日有兩三餐唔願食兼勁扭身扭勢...

別墅

Hi

大宅

你bb學轉身嗱...

我隻囝而家3個月大都未肯自己轉身呀!

原帖由 mumtwo 於 09-6-25 14:23 發表

阿BB有d厭奶,成日有兩三餐唔願食兼勁扭身扭勢... ...

男爵府

就係咁, 我同你1模1樣!

原帖由 vivienne019 於 09-6-25 13:35 發表
哈哈, 我都係喎. 呢2日亞囝突然唔 SHOW 我, 同佢玩好耐先笑. 但一見嬤嬤, 就笑到見牙唔見眼!

男爵府

應該唔使擔心, 佢肚餓自然會叫你, 可能之前果餐食得飽~

原帖由 eaubobo 於 09-6-25 13:42 發表
my little boy doesnt want to drink milk/water since his breakfast at 7 a.m.

It is more than 6 hours now........so worry

男爵府

唯有放假時爭取時間陪佢多d;
其實日日見到bb, 1日餵到1餐奶都好好, 因為有d媽媽未必日日見到bb (bb比99/媽媽湊)

原帖由 y3y 於 09-6-25 13:56 發表
我番工就成日望住個ip cam, 無心機做野.

其實放工都好少時間對阿b, 佢要訓覺,我地又要食飯沖涼, 我只係可以喂一餐奶, 阿b就要訓覺喇! ...

男爵府

咁搞笑既, 你當左係對講機

原帖由 ChrisAlfred 於 09-6-25 14:04 發表

係喎, 我都成日睇ip cam望住阿b, 試過有次bb喊, 我咪對住個headphone 個通話器狂叫 bb唔好喊啦, 媽咪係到呀...bb無反應...原來老公無係ip cam 裝喇叭, 唔怪得屋企d人聽唔到我係office 叫佢地 ...

男爵府

我差不多次次返到屋企都沖涼, 一係洗面, 洗手, 洗腳, 換埋衣服先摸仔仔同女女~

原帖由 ChrisAlfred 於 09-6-25 14:06 發表

珍珠宮

he finally finished 120 ml at 2 30 pm

原帖由 elaine_272 於 09-6-25 15:05 發表
應該唔使擔心, 佢肚餓自然會叫你, 可能之前果餐食得飽~

男爵府

咁快轉身啦, 我女女好似未喎?
我都唔記得應該幾多個月識轉身?

原帖由 mumtwo 於 09-6-25 14:23 發表

阿BB有d厭奶,成日有兩三餐唔願食兼勁扭身扭勢... ...

男爵府

weclome, 得閒嚟傾下計

原帖由 prettylorlor 於 09-6-25 14:33 發表
Hi

男爵府

唔使擔心, 個個bb發展都唔同, 佢而家未識, 都唔代表佢會蠹d;
千其唔好咩都同人比較, 咁樣會好大壓力同唔開心~

原帖由 vivienne019 於 09-6-25 14:58 發表
你bb學轉身嗱...

我隻囝而家3個月大都未肯自己轉身呀!

珍珠宮

yesterday I went to QM for after birth check up, as I still feel a bit tight for the wound.

And the doctor suggested me to do a minor surgery again......

sigh..........

大宅

原帖由 eaubobo 於 09-6-25 15:25 發表
yesterday I went to QM for after birth check up, as I still feel a bit tight for the wound.

And the doctor suggested me to do a minor surgery again......

sigh..........

咩事幹呀?

大宅

原帖由 elaine_272 於 09-6-25 15:23 發表
唔使擔心, 個個bb發展都唔同, 佢而家未識, 都唔代表佢會蠹d;
千其唔好咩都同人比較, 咁樣會好大壓力同唔開心~

係呀, 千其唔好比較. 小朋友其實都feel到架, 佢唔開心又有壓力. 順其自然算. 我都係咁同老公講.

珍珠宮

因為我覺得會陰傷口還是比較緊....而且有肉芽....所有dr suggest 開刀縫補過傷口

首頁
12345...16

尾頁

跳至