烹飪搵食

跳至

首頁
12345...79

尾頁

伯爵府

係呀! 我地好叠馬呀! (自己以為 )
原帖由 catjeffcat 於 27-6-2009 21:47 發表

番黎啦.... 阿靚.... 好唔好玩呀?? 仲可以一次過見晒 d 網友....

大宅

原帖由 catjeffcat 於 09-6-27 21:47 發表

番黎啦.... 阿靚.... 好唔好玩呀?? 仲可以一次過見晒 d 網友....

仲欠妳一個未見到呢........

伯爵府

係呀

我買左板前... 另外喺屋企煮咗冷麵.
原帖由 KPB4000 於 27-6-2009 21:57 發表

剪完靚髮啦?妳就好啦........最後我都俾我老細"屈"咗我煮咗晚餐,但只是簡單嘢,都還好

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 KPB4000 於 09-6-27 09:59 PM 發表

仲欠妳一個未見到呢........

我同你.... 你住對面海會見到的機會率應會係零, 阿靚就可能得 10 % 機會率... 可能都係無咩機會見到..... 教主好錫我有咩都幫我代勞

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 靚咪媽 於 09-6-27 10:02 PM 發表
係呀

係咪板長一家人黎架... 我見新元朗中心開左間, 成日都鬼打都多人等位... 我一見多人就唔會等架啦.

大宅

原帖由 靚咪媽 於 09-6-27 22:02 發表
係呀

我老細竟然帶住二少去街市買定蝦、蟹和鮑魚等我返屋企,我一入屋佢就同我講:我地今晚不如唔好煮飯(我不嬲星期六、日及公眾假期唔煮ga啦).....我買咗啲海鮮,今晚豉油王煎蝦、薑蔥蟹、清蒸鮑魚再煮個公仔麵好唔好?(嗄 邊個煮吖?一樣我都未煮過ga喎?)妳打電話問下妳媽咪點整咪得囉(咁都得 )........最後咪都真係打電話問阿媽囉

大宅

原帖由 catjeffcat 於 09-6-27 22:06 發表

我同你.... 你住對面海會見到的機會率應會係零, 阿靚就可能得 10 % 機會率... 可能都係無咩機會見到..... 教主好錫我有咩都幫我代勞

珍珠宮

原帖由 KPB4000 於 09-6-27 10:17 PM 發表

我老細竟然帶住二少去街市買定蝦、蟹和鮑魚等我返屋企,我一入屋佢就同我講:我地今晚不如唔好煮飯(我不嬲星期六、日及公眾假期唔煮ga啦).....我買咗啲海鮮,今晚豉油王煎蝦、薑蔥蟹、清蒸鮑魚再煮個公仔麵好唔好?(嗄:sur ...

前面 d 餸好正.... 但係加個公仔麵就好殺風境啦.... 煲飯好似方便 d 喎.

珍珠宮

原帖由 KPB4000 於 09-6-27 10:20 PM 發表

咪咁啦... 如果你有嘢益我, 我咪 c 過黎搵囉....
肥 c 9 一個無嘢好睇....

伯爵府

又話你老公食嘢好傳統, 講大話~
原帖由 KPB4000 於 27-6-2009 22:17 發表

我老細竟然帶住二少去街市買定蝦、蟹和鮑魚等我返屋企,我一入屋佢就同我講:我地今晚不如唔好煮飯(我不嬲星期六、日及公眾假期唔煮ga啦).....我買咗啲海鮮,今晚豉油王煎蝦、薑蔥蟹、清蒸鮑魚再煮個公仔麵好唔好?(嗄:sur ...

伯爵府

好似有板前先, 板長係之後開ge
原帖由 catjeffcat 於 27-6-2009 22:08 發表

係咪板長一家人黎架... 我見新元朗中心開左間, 成日都鬼打都多人等位... 我一見多人就唔會等架啦.

珍珠宮

原帖由 靚咪媽 於 09-6-27 10:24 PM 發表
又話你老公食嘢好傳統悶, 講大話~

咪就係悶先至要攪攪新意思囉....

大宅

原帖由 catjeffcat 於 09-6-27 22:21 發表

前面 d 餸好正.... 但係加個公仔麵就好殺風境啦.... 煲飯好似方便 d 喎.

係我老細和大少而言,公仔麵"正過"煲仔飯

珍珠宮

原帖由 靚咪媽 於 09-6-27 10:25 PM 發表
好似有板前先, 板長係之後開ge

d 嘢貴唔貴又得唔得.....

珍珠宮

原帖由 KPB4000 於 09-6-27 10:26 PM 發表

唔係掛..... 無益食物....

伯爵府

佢今日真係有嘢益大家喎!

喂~幫你call咗的士,仲唔快D C過海~
原帖由 catjeffcat 於 27-6-2009 22:22 發表

咪咁啦... 如果你有嘢益我, 我咪 c 過黎搵囉....
肥 c 9 一個無嘢好睇....

伯爵府

一個正ge公仔麵係好有技術架
原帖由 KPB4000 於 27-6-2009 22:26 發表

伯爵府

我覺得食品一定好過元X/元Y, 價錢自然貴少少, 個人認為可接受.
原帖由 catjeffcat 於 27-6-2009 22:27 發表

d 嘢貴唔貴又得唔得.....

珍珠宮

原帖由 靚咪媽 於 09-6-27 10:29 PM 發表
佢今日真係有嘢益大家喎!

喂~幫你call咗的士,仲唔快D C過海~

係呀.. 咩黎架.... 算啦... 明知係咁多人點會預多喎... 我邊有份 jar (酸酸地)....:-|

珍珠宮

原帖由 靚咪媽 於 09-6-27 10:31 PM 發表
一個正ge公仔麵係好有技術架

唔使技術架喎.... 水要滾落麵 3 分鐘 (一定要計時, 煮到一半了下佢) 夠鐘即離火倒出黎食得.... 咁 d 麵就係最正.....

首頁
12345...79

尾頁

跳至