婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Winkenhk 於 09-7-3 00:43 發表

如果個個都好似你咁識諗就好了,你99對你幾咁差都好,你都識得以德報恕,你真係一個好好媳婦,你老公真係千世收來既福氣,我以你為榮......希望所有媳婦都可以學到你..... ...

我自問真係學唔到佢, 阿b比99湊時, 阿b肚疴, 99話我托阿b時托得唔好, 所以搞到阿b肚疴, 我立即反擊, 一個人食錯野先肚疴, 一個bb正常剩係飲奶, 你湊佢, 佢剩係飲奶係唔會肚疴, 不如你話返比我聽, 你有無比過咩佢食, 佢立即唔出聲。
62 99都試過話過我父母, 雖然唔係咩大事, 話說c6細佬結婚, 99無比帖我媽爸, 剩係同我講, 仲係話駛唔駛叫我爸媽食反, 你地唔尊重我父母, 我父母梗係唔到啦。
當晚, 62當住佢嗰班親戚面前問我, 阿x(我名), 今晚咁高興(得2圍), 點解你父母唔黎食反(我立即get 到佢想話我父母唔比面 & 嗰刻我理智線都斷左)我立即回答佢, 62, 我唔覺有幾高興, 可能你好高, 但我而家好慶。(話未說完)c6就立即拖開62, 我跟住就走。
所以62 99唔會係我面前講我父母不是, 如果唔係,我會立即爆佢, 天皇都無面比, c6都知, 所以佢立即拖開佢阿爸。

民房

原帖由 momobbli 於 09-7-2 17:53 發表
除佐個別好99之外,大多數99心里永遠都系覺得佢自己個D仔女好架,我地做新抱既學識接受呢點就得啦。睇開D羅
我99仲激氣啊!一日同佢去街,我地前邊有個女人好大聲講野仲講粗口,我99同我講:唉,呢個女人咁無教養架,如果你系咁既人, ...

就算唔鐘意聽, c6要我係佢地屋企人面前扮開心...
明明唔開心.點扮..

複式洋房

下次99再咁再阿女d唔好野入您數,您就話阿女生得靚呢樣野就似晒我囉,真係羨慕死好多街坊,哈哈哈...

我就好好彩,阿b是99湊,但99通常是贊阿b身體好同生得高大,似媽咪,因為的c6細個身體好差,背住個藥煲大的,同c9個子小!!

原帖由 unlike 於 09-7-3 09:53 發表

就算唔鐘意聽, c6要我係佢地屋企人面前扮開心...
明明唔開心.點扮..

男爵府

人地鐘意講咪由得佢囉,呢D口舌之爭,不理也罷,左耳入右耳出可也,假野唔係講兩句就會變成事實,唔好教精班無謂人!

複式洋房

回覆 7# ballchi 的文章

佢七十幾歲啦又系長輩,我先至二十幾歲,唔理佢好唔好都要尊重佢先。至於佢個D超激氣既說話,我當時都唔出聲(個時出聲我一定會激死佢架,ha),等事后我冷靜落來先同佢講羅。有次激佐我幾日,后我話比佢聽:亞媽,我系尊重你,但系有時你應該想下我既感受...我仲問佢點解要系人地面前話我,如果真系唔中意我就直接話比我聽,我搬出去羅。講到佢都喊。
不過,呢D老人家既性格,改唔到架,都系成日話我。由得佢講啦,佢個仔理解我對我好就得啦,我地同個老人家斗贏佐都唔光彩啊。haha....

複式洋房

回覆 4# unlike 的文章

唔開心就系唔開心,唔洗扮。如果唔系佢地D人仲以為我地無所謂架,下次都系會咁話我地。
換個方法比佢知,我地系唔中意聽呢D無質素既說話,唔同你吵系因為我地有教養,而唔系無所謂都唔系認同你地既野!
姐妹撐你

大宅

my 99 exactly the same
she even said that her son strong that why we can have a boy. otherwise will be like my mum to have 4 daughter is this related to u. what wrong to have 4 daughter

原帖由 kmmum 於 09-7-2 14:10 發表
d 99 係咁,衰野一定似新抱, 好野就係佢地男家既人!!!

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 unlike 於 09-7-2 13:55 發表
因為我個囡有d skin好易敏感..

99竟然話...
其實你個囡不知幾似你(又係d衰野就話似我. 因為我d skin都易敏感)

跟住仲話.應該係你媽咪(即我媽咪)懷我時巳食錯野.跟住你懷呀囡時(即佢個孫)就咁lu...

唉...唔知點回 ...

係咁架啦,好嘢咪似你C6,衰嘢咪似足你囉!

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

我既經驗係咁:

99:乜xx(我個囡)成日睇醫生架?

我:似爸爸呀麻,我細個都唔駛睇醫生,邊有乜乜(我老公)睇咁多醫生。

99:點解乜乜(我老公)而家身體好差咩?

我:無法啦,醫生話佢細個無打好個底,所以而家係差d架。

之後,我99除左hello同拜拜之外,唔會同我講其他野,我老公話佢費事俾我窒。

大宅

原帖由 mother904 於 09-7-3 23:36 發表
我既經驗係咁:

99:乜xx(我個囡)成日睇醫生架?

我:似爸爸呀麻,我細個都唔駛睇醫生,邊有乜乜(我老公)睇咁多醫生。

99:點解乜乜(我老公)而家身體好差咩?

我:無法啦,醫生話佢細個無打好個底,所以而家係差d架。

之後,我99除左hello同 ...

但你窒得好正!! d99就係咁..好既就拎晒來表揚自己,唔好既就屈晒係新抱做~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至